Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

MARTINě

09. 11. 2023
6
6
93
Autor
Benetka

Tohle je něco co bych Ti SEDMIKRÁSKO napsal a zahrál kdyby mě už dávno někdo nepředběhl. Nuž ale je to moc krásná písnička. O mně a o Tobě? Navzdory tomu že už jsem vlastně starý blázen který by se měl učit skákat do hrobu a přitom slintá nad kráskou která by mohla být jeho dcerou...

NAPSAL JSEM Ti TA NEJKRÁSNĚJŠÍ SLOVA KTERÁ JSEM KDY VŮBEC ZNAL...

Ale slova jsou jen slova. A Láska? Pan ví.

DOBRÝ Bůh TO VÍ?

 

https://www.youtube.com/watch?v=LNjD7BUc75o&ab_channel=LenkaFilipov%C3%A1-Topic

Chtěl jsem s Tebou jít_mému srdci milá_na svatomartinské husí hody zde u nás v Hruškách v Dolní Krčmě ale... Ty zrovna právě jedeš na svou rodnou slovač. Ocino má 70. Vyřiď mu prosím mé přání všeho nejlepšího do dalších let. A taky že vzkazuju poděkování za to že zplodil tak úžasnou bytost jakou jsi Ty. Má převeliká poklona.

Chtěl jsem sedět naproti Tobě a koukat se Ti do očí. A povídat. A vnímat jak jsi rozněžnělá jídlem. Předkrm: Husí paštička s brusinkama a lehce opečenou bagetkou. Pak pečené husí stehna se zelím x2 (červené i bílé) + knedlík x2 (kynutý s houskou a bramborový) + Dezert: přesňáky s povidly a mákem. Díval bych se na Tvá ústa jak s rozkoší mělní sousta aby chuťové pohárky dostály svému názvu.

Chtěl jsem... Nu což. Pan nás vede svými cestičkami a stane se co má se stát. Nebo se potažmo nestane. Sám tam nepůjdu. Miláčku. Tenhle příběh by byl o sdílení. Já bych se utápěl ve Tvých ZLATOHNĚDÝCH očích a možná Tě taky jen tak letmo a polehounku pohladil po ZLATOHNĚDÝCH vLáskách. A Ty bys trousila ty své hloupůstky a já Ti řikal TRDLO. No. Sám bych tam jen civěl do čtyř holých zdí a mechanicky žvýkal něco co by klidně mohl být i výkal.

A vůbec ani nevím jestli jsem Ti to už vlastně říkal ale:

MILUJI Tě.


6 názorů

Benetka
před 6 měsíci
Dát tip

Milá Phil...

Tys prostě N.E.S.K.U.T.E.Č.N.Á.!!! :)

Mocmocmoc DĚKUJI za vše. ;)


Philogyny
před 6 měsíci
Dát tip Zeanddrich E., Alegna, Benetka

Kašleš na mne a tak posílám recept, protože jsem ještě nejedla dobré amolety. 

Půl litru mléka, špetici soli, /já nedávám cukr, mám doma diabetika a když, tak březový, trošku/, dvě vajíčka, metličkou vyšlehám a přisypu 180dg polohrubé mouky, došlehám, mísu přikryju utěrkou a ve studené verandě aspoň hodinu odležet, mouka se nabobtná, pak můžeš přidat podle chuti.nahrubo nastrouhané jablko nebo hrušku. Peču na pánvičce vymazané trochou rozpuštěného sádla, vytírám papírovou utěrkou. Povidla dělám doma v pomalém hrnci přes noc bez cukru.  Mám i várku s troškou povidlového koření k masu. Natřu povidlama , posypu mletým mákem a svinu. Mák má mnohem víc vápníku, než mléčné výrobky. Já je poslední dobou nemůžu, je mi z nich zle, z téhle palačinky nikdy. Z toho půl litru je jich asi šest. Dobrou chuť, Bene. :)


Zeanddrich E.
před 6 měsíci
Dát tip Benetka

Opět milý náhled do Tvého světa... :).

... .

(jen o tom, nakolik kdo kdy zplodil nějakou úžasnou bytost bychom spolu možná mohli diskutovat :)...; ale nechme si to na jindy :)  )


Philogyny
před 6 měsíci
Dát tip Zeanddrich E., Benetka

Zvláštní, poslední dobou dělám ty svý palačinky s povidly a sypu mákem , mám je moc ráda. Asi zkusím i ty bramborový lokše... :) 


Evženie Brambůrková
před 6 měsíci
Dát tip Gora, Benetka

Nad takovou pochoutkou bych se rozněžnila taky. Hned bych si to s ní vyměnila. Ale na tvou lásku žádná nemá :-)


Alegna
před 6 měsíci
Dát tip Benetka

Mňam, jídelní lístek k sežrán :), věřím, že kdybys jí přestal vyznávat lásku, tak by jí to moc chybělo


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru