Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sexbombáci

Výběr: Krytyk, a2a2a
21. 01. 2010
52
90
8354
Autor
Vaud

 

Souboj pohlaví se opět dostal na přední stránky novin a časopisů. Stalo se tomu kupodivu i u renomovaného tisku, protože se k překvapeni některých nejedná o souboj pohlaví samotných, nýbrž o virtuální wrestling jejich majitelů. Autoři tohoto slovního spojení rovněž předpokládají, že se na kolbišti utkají výhradně pohlaví opačná, čímž se celý problém ne příliš šťastně a mechanisticky degraduje na pouhou konfrontaci zástrček se zásuvkami. Jiné vysvětlení termínu „opačné pohlaví" se opravdu špatně hledá. V praxi to znamená, že některé zásuvky chtějí být tak trochu i zástrčkami a jsou vedeny militantními zásuvkami, které často již jako zástrčky vypadají. Pak zde máme ještě zástrčky, co preferují jiné zástrčky nebo zásuvky s afinitou k ostatním zásuvkám a tím jsme pomalu ve výčtu možných permutací u konce. Je velké štěstí, že v moudré přírodě nedošlo k větší konektorové rozmanitosti a většina účastníků tohoto provozu splňuje nejen přísné normy Evropské unie, ale kupříkladu i nepříliš zřetelně definované normy některých kmenových společenství v pralesní části Bornea, Novoguinejska a na předměstích Novobydžovska.


Většina zásuvek se snaží získat zástrčku s co nejdelším konektorem, aby maximalizovala šanci, že spojení bude opravdu kvalitní. Z toho důvodu si nechávají zásuvky narůst prsa a roztomilé zadečky, či případně chodí do kurzů vaření. Zástrčky, nejisté úspěchem svého konektoru, se snaží psát verše či případně fejetony na téma soužití zástrček a zásuvek nebo investují své úspory do ethanolových nápojů a jiných lubrikantů. Lidstvo jako celek hřeje představa, že prakticky kdekoliv v okolí se skýtá teoretická možnost kvalitní kohabitace, byť v koutku duše je sžírá pochybnost, že reálná šance tohoto se často blíží k poločasu rozpadu uranu násobeného počtem úředníků na Královéhradecku. Tolik ve zkratce pro vás, kdož jste se v posledních několika miliónech let vyskytovali mimo Sluneční soustavu. Problémy zástrček i zásuvek zůstávají stejné, poločas rozpadu uranu rovněž, jen počet úředníků na Královéhradecku se každý rok ztrojnásobí.


Potíž nastává zřejmě v percepci zásuvek, že nemít externě plandající a poměrně směšně vyhlížející konektor je velké životní mínus odsuzující zásuvky k jisté pasivitě. Pro rozptýlení smutku vydal mocný normovací úřad genderovou jazykovou směrnici. Ta doporučuje přechylovat výrazy, aby se skóre vyrovnalo aspoň na tomto poli. Budeme odteď mít kromě zabijáků i zabijačky, katy i katky, rasy i rasky. Pak zřejmě přibudou debilky, ochlastky, hajzlině a flamendryně. A co popletky a nešikyně? Jen mi není ze směrnice jasné, jestli nařízení funguje i pohlavně opačným směrem? Budou nově kromě šlapek i šlapáci a kurvové? Ze šikulky bude šikulín a z nemluvky nemluvek? Zavedeme nově sexbombáky? Neměly by nás ženy začít oslovovat "ty m
ůj lásku"? Přestane být Praha matkou měst a bude teď tak trochu i taťkou? A co mateřský jazyk? Neměl by být od nynějška jazykem rodičovským? A mateřská školka? Změníme v nemocnicích sesterny na sourozencovny? Úřad říká, že prý si zvykneme. Chvíli to potrvá, ale zvykneme si. Úplné rovnováhy dosáhneme ve chvíli, kdy na vrcholu intimností vykřikne ona: „Karle, ty jsi ale pořádnej kanec!" a Karel bude moci zcela beztrestně a bez ztráty vyhlídky na další sex kontrovat pochvalnou genderově korektní replikou: „Však ty jsi Marie taky pořádná svině!".

 

 

 

 

 

 

 


90 názorů

Vaud
01. 05. 2010
Dát tip
já píšu příručky ke kdečemu :-)

bingol
01. 05. 2010
Dát tip
Měl by jsi napsat "bibli" oboru gender studies... Nebo by je na Tvoji počest mohli pojmenovat "zásuvkologie a zástrčkologie". Opět nemohu jinak než... *T

Vaud
26. 04. 2010
Dát tip
Ó díky mistře :-)

podezdívka
26. 04. 2010
Dát tip
Bomba. A za bombu tip * :-))

Garay
22. 04. 2010
Dát tip
Nejsem. I když, není to relativní? :)

Vaud
22. 04. 2010
Dát tip
Dneska se da zaridit vse :-) (jsem rad, ze nejsi muz)

Garay
22. 04. 2010
Dát tip
Já nevím... Chci být zástrčka?? T.

Vaud
08. 03. 2010
Dát tip
jsem potesen :-)

Jade
08. 03. 2010
Dát tip
presne tak, hihihi :D

Vaud
05. 03. 2010
Dát tip
To me moc tesi!

Vaud
04. 02. 2010
Dát tip
:-) díkes!! :-)

A.H.
04. 02. 2010
Dát tip
Bravo!!! *t*

Vaud
31. 01. 2010
Dát tip
díky :-)

XiXao
31. 01. 2010
Dát tip
super ! tip !

Rádo se stalo:-)

Vaud
28. 01. 2010
Dát tip
:-) kdyz jsem zacinal, tak mi nekdo vytykal, ze plytvam tematy. Tehdy jsem psal, ze na tech par fejetonu to neva :-)). Diky za komentar!

Vtipné, napsat dobrý fejeton je uměním:-) Jen si myslím, že na fejeton obsahuje relativně hodně nosných myšlenek, zajímavý fejeton by se dal klidně uvařit i jen z jedné z nich. t

Vaud
28. 01. 2010
Dát tip
diky moc Jirko!! Udelalo mi to radost!

a2a2a
28. 01. 2010
Dát tip
Michale, výtečně, výtečně, výtečně !!!

Vaud
27. 01. 2010
Dát tip
už mám v hlavě další! jen to musí uzrát :-)) Zatím jsem vymyslel pointu :-) na odkazy od D4N jsem ještě neměl čas kouknout, ale snad zítra :-))

Toscana
27. 01. 2010
Dát tip
Jo, a mateřídoušce bych navrhla ekvivalent ve formě "otcorumodech" Aleši, u slova hrábě už ekvivalent ženského rodu je: hraběnka! :o)))) D4N - koukla jsem na ty tvoje odkazy a řezala jsem se smíchy znovu, skoro jako u Vaudova fejetonu! :o))

Toscana
27. 01. 2010
Dát tip
chechtala jsem se celou dobu, co jsem to četla, ale poslední věta mě rozmetla na atomy... chááááá :o)))) (hele, mi termín hostka taky nikdy z huby nevyleze, takže tu vidinu jazykovědců, jak si na tohle zvykneme, prostě nemůžu sdílet ani v pominutí smyslů). Piš ty fejetony častěji, Vaudíku, je to skvělá zábava! :o))) *t

Vaud
27. 01. 2010
Dát tip
jéé, díky, to jsem rád!

Janina6
27. 01. 2010
Dát tip
Dlouho jsem se tak nezasmála. Přechylovací hříčky jsou pěkné, ale nejvíc mě stejně "dostala" ta pasáž o úřednících na Královéhradecku :-)

Vaud
27. 01. 2010
Dát tip
Diky :-), to zalezi na nazoru. Jeste me napadlo, ze bychom meli zrusit vyrazy jako Praha - matka mest (ted to bude mamka a tatka mest). Matersky jazyk na rodny ci rodicovsky. Taky jsem videl navrh na zruseni vyrazu "sesterna" a s prichodem zdravotnich bratru ji nazyvat sourozencovna. Materska skolka bude rodicovskou skolkou. Nemam moc jasno u materidousky...

Augustus
26. 01. 2010
Dát tip
Pěkná záležitost. Chvála zadečku byla poněkud slabší, ale tímto se pro mne zase vracíš do formy. Tip jako hřib!

Vaud
25. 01. 2010
Dát tip
tak jestli treba nemystifikuju :-)) - tohle mi tvrdili kolegove Danove v Aarhusu (vetsina Danu se diva na Gronany trochu s despektem a moc toho o nich nevi) a v Googlu vylizaji Islandani s touhle zenskou koncovkou.

Vaud
25. 01. 2010
Dát tip
takhle se ve Skandinavii treba jmenuje Johanson - coz znamena syn Johana, dalsi moje kamaradka se jmenuje Vindeman (a ne Vindewoman). Prechylovani na "dceru" funguje jen v Gronsku - napriklad jedna moje gronska pacientka se jmenovala Sigmundsdóttir.

Vaud
25. 01. 2010
Dát tip
Pritom jsme u nas genderove pokrocili, protoze mame pro zeny koncovku -ova! Ja bych to nechal zavest v cele Evropske unii! At si taky uzijou!

Vaud
25. 01. 2010
Dát tip
pak se dostavaji nebezpecne blizko slova jako hostka a hoststezka :-)

občas zahlédnu v tv Ester Kočičkovou, ta používá "hostky" zcela běžně...:o)

Vaud
25. 01. 2010
Dát tip
zrovna jsem rano cetl, ze krome hostu bychom meli mit i hostky :-) a spravne osloveni zni vazeni hoste, vazene hostky :-) to uz je jen krucek od toho, zakazat nam orgie na pracovisti!

i na brdsku jednička... pokud jde o přechylování (a je jedno jakým směrem), zůstávají neprávem opomíjená tzv.pomnožná slova (vidle, dveře, hrábě). Tady se pro kreativní jazykovědce nabízí dokonce oboustranné přechylování

Vaud
24. 01. 2010
Dát tip
Ono to moje "moderni" jsem kdysi poridil v Barcelone a je mu asi 9 let, coz je asi autich 54 let :-), ale nedam na nej dopustit!

StvN
24. 01. 2010
Dát tip
To jsou ta moderní auta. Mně to sice neukazuje přesně, ale zase je na to spoleh.

Vaud
24. 01. 2010
Dát tip
Jsem zrovna na cestách, tak nestíhám moc diskutovat - díky, díky, díky StvN - najíst jsem se kupodivu nikdy nezapomenul :-). V autě mám přístroj, co ukazuje, kolik mi zbývá kilometrů na dojezd a ten se mnou ošklivě zažertoval, tak jsem se prošel v mrazu kolem 2 hod rána pár km, probudil polského kamioňáka, co mě dovezl na benzínku a odtud stopem zpátky - myslím, že jsem si poradil docela dobře :-). Delahaye - Karel se nabízí :-) Bíšo díky! D4N - kouknu se na odkazy až bude chvilka Guyi - máš uplnou pravdu a tenhle aspekt mi unikl, měl by ses přihlásit do Klubu konektorů! Sebastiano - asi jste chirurgický obor, kde se takové výrazy neříkají :-D Toscano - jen čti - už jsem zvětšil písmo!

Myslel jsem si to. Určitě to jsou ti rozcuchaní uživatelé operačního systému Linux.

Toscana
23. 01. 2010
Dát tip
Tohle chce klid na čtení, a ten právě moc nemám, takže se vrátím později... Nicméně vidím, že kritiky jsou košaté, určitě to čtení pak bude stát za to.:o)

Sebastiana
23. 01. 2010
Dát tip
ˇUžasné, ten latinský výraz si budu muset zapamatovat. Zajímavé, od lékařů u nás jsem ho zatím neslyšela.

guy
23. 01. 2010
Dát tip
Myslím, že tento fejeton by směrnici Evropské unie pro nesexistické užívání jazyka příliš nevyhovoval, pojmy zásuvka a zástrčka, jichž je personifikačně použito v textu, jsou ženského rodu, tudíž by měla být souběžně předložena i verze s výrazy zásuvník a zástrčník :-)

D4N - tak jsem nakouknul na ty stránky a řvu smíchy. Přece není možné něco takového zveřejňovat. To je nepochybně nějaká recese. Člověk, který by si něco takového myslel, přece nemůže umět psát.

StvN
22. 01. 2010
Dát tip
Je jasny, ze clovek jako ty muze delat prednasky, ale nic zodpovednyho asi tezko, kdyz ani neumi poresit benzin:)))) ach jo, v tomhle veku, doufam, ze aspon vis, kdy se mas najist.

Bíša
22. 01. 2010
Dát tip
Skvěle napsané!

Delahaye
22. 01. 2010
Dát tip
Vaude, na Goťťáka fakt nemyslím, myslím na sebe ! :-) Všimni si, že když kdokoli cokoli demonstruje, tak si vybere mé libozvučné jméno - s oblibou to dělá např. naše angličtinářka a pak se vždycky vymlouvá, že je tak zvyklá .. :-)

Vaud
22. 01. 2010
Dát tip
Diky vsem moc! Premo, kamarade, vitam na Pismaku! Prave jsem dorazil do Prahy po dobrodruzne ceste, kdy mi dosel benzin v Nemecku v nejake prirodni rezervaci asi o pul druhe rano a venku bylo minus 11 :-)) pismenka zvetsim, jak budu u kompu!

jH
22. 01. 2010
Dát tip
už mě u tebe vůbec nepřekvapuje, že se umírám smíchy, asi sem se zamiloval do tvých fejetonů :D

sidonia
21. 01. 2010
Dát tip
hrozne maly pismenka

jejdavilda
21. 01. 2010
Dát tip
Takhle drádit před půlnocí by mělo být trestné. No nic, zkusím vzbudit nějakou zásuvku ( čistě jen pro ověření jestli jsem funkční zástrčka)*

Ferry
21. 01. 2010
Dát tip
Na Žižkově též potěšilo !

čučenka
21. 01. 2010
Dát tip
Moc pěkné, moc... :-), a bez té diakritiky to bylo dokonce i roztomilé. Každopádně potěšilo.

Elyn
21. 01. 2010
Dát tip
jo jo, máme teď v práci pro tuhle nediskriminaci i směrnici, tedy máme pracovníky i pracovnice, zájemce a i zájemkyně. Naštěstí je "vedoucí" pro babu i chlapáče.. :) pobavilo, zásuvky a zástrčky a úředníci na Karlovéhradecku... nezklamou :)*

MarieG
21. 01. 2010
Dát tip
Kam na to chodíš?:) Jen k té svini v závěru... v mužském rodě se používá sviňáku, ale je to negativní hodnocení. Takže v tom případě, ženu ohodnotíme pozitivně pokud jí nazveme sviní a znehodnotíme, pokud jí nazveme kančiní? Mám v tom chaos.

StvN
21. 01. 2010
Dát tip
Až na to, že z toho zase chlapi vychází o něco lépe, je to celkem přijatelný text.

moorgaan
21. 01. 2010
Dát tip
to si delas prdel s tim pismem ne?.. copak to prectu!..

Markel
21. 01. 2010
Dát tip
opět tebou nezklamána rozezsmáls mne, žádné dráma - T

Vaud
21. 01. 2010
Dát tip
Delahaye - koho myslíš?? GoŤáka?

Vaud
21. 01. 2010
Dát tip
jestli chceš, tak si dostuduj mysliveckou latinu :-)) ale máš pravdu, že jako kritik třeba taky zapůsobíš :-))

Vaud
21. 01. 2010
Dát tip
Baabi diky :-)! Marve - urcite jsem Te povzbudil k fejetonovani. A ty latinsky vyrazy pro souloz si dostudujes :-)

baaba
21. 01. 2010
Dát tip
potlesk T

Vaud
21. 01. 2010
Dát tip
mi doktori mluvime tak sroubovane a treba termin kohabitace pouzivame denne - napr. ja bych kohabitoval, az bych brecel. Jinak - nauc se psat fejetony :-))

Delahaye
21. 01. 2010
Dát tip
neber jméno boží nadarmo :-)

Vaud
21. 01. 2010
Dát tip
hanaot- diky diky!! :-)) Marvine - trochu jsi me znejistel - neco tam mam spatne kolem konektoru nebo permutace je neco jineho, nez si z matiky vzpominam? pratele diky za navstevu a tesim se na nejake napady, jaka slova by mela byt prechylena z zenskeho rodu do muzskeho (mel jsem jich par napsanych na papirku, ktery je nekde pod jinyma papirkama, takze jsem ho nenasel).

hanaot
21. 01. 2010
Dát tip
ha ha .. Lucka S mě předběhla, ale jen o pár vteřin :-))

Impresse
21. 01. 2010
Dát tip
:-))*

řádek
21. 01. 2010
Dát tip
Tohle je snad nejlepší věta (doplněná o diakritiku ;) "V praxi to znamená, že některé zásuvky chtějí být tak trochu i zástrčkami a jsou vedeny militantními zásuvkami, které často již jako zástrčky vypadají."

řádek
21. 01. 2010
Dát tip
Já ty tvoje fejetony miluju! :) Skvěle mě to pobavilo.

Oldjerry
21. 01. 2010
Dát tip
I s malým konektorem můžeš od náročnější zásuvky dostat velkou ránu do soupravy receptorů, nebo být poslán do náhradní zásuvky (:-D

Petrusha
21. 01. 2010
Dát tip
:)))))))))))))))))))

Vaud
21. 01. 2010
Dát tip
Pratele, kamaradi - dekuji za kritku a slibuji (casem) na oplatku diakritiku!

Á propos - takhle dlouhou SMSku jsem ještě nečetl. (((-:

Vidím, že ses v závěru moudře vyhnul domestikovaným přežvýkavcům. Intimní oslovení "ty sladká krávo", nebo "ty můj vole" by neznělo příliš něžně. Kupodivu oslovení - "ty můj bejku", ačkoliv se jedná o sudokopytníka stejného druhu (pouze kompletního), už není považováno za pejorativní. Elektroinstalačnímu materiálu zdar! A zásuvkám zvlášť!

Prosecký
21. 01. 2010
Dát tip
A jak ti mi máme doplnit? Celé to přepsat? Pro Yvaine: jak by to bylo krásné, kdybys měla pravdu!? Vaude, tu určitě rozpoutá obří diskusi!

LaMouette
21. 01. 2010
Dát tip
asik mam zachfat..:-) a desne me to nuti vymyslet dalsi ekfivalenty tech gendero to no.. paskfilu..:-) diky, moc pekne se to cetlo.. )*

Yvaine
21. 01. 2010
Dát tip
zaplaťpánbu mezi ně nepatřím - aspoň mám větší (?) výběr:)

Vaud
21. 01. 2010
Dát tip
ale jsou i holky, co nectou fejetony :-)

Yvaine
21. 01. 2010
Dát tip
Na velikosti konektoru nezáleží! :))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru