Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Decerebration - a Roast to Květoň Zahájský

Výběr: Pacer
18. 03. 2011
40
76
8473
Autor
Vaud

Revanche :-)

Můj přítel Květoň Zahájský je přední kostelecký hudebník, báječný humorista, talentovaný dysgrafik, nadějný společný saunista a vášnivý zumbista. Seznámili jsme se díky omylu, kdy jsem (stejně jako ostatní) považoval dlouhovlasou dívku na fotografii v jeho původním internetovém profilu za velmi pohlednou a nadprůměrně vtipnou Písmačku, chrlící v jednom kuse fóry a přechodníky. Nepomohlo ani vysvětlení, že Květoň je Mánička, což mě možná zmátlo ještě víc a chtěl jsem jako lékař znát detaily bolestivé operace.

I přes svůj dívčí vzhled je Květoň zakladatelem hudebně tanečního polyartrotického boys bandu Ahamay (podle některých pramenů psáno též jako "A hamaj") . Odborníci soudí, že název kapely je jakousi připomínkou důvtipnějším restauratérům na štacích, že by hudebníci něco malého v závěru vystoupení rádi pojedli či případně si odnesli výslužku v naturáliích a denaturáliích. Za účelem získání denaturálií se Květoň nezřídka vydává za lékaře - díky naší nenápadné podobě zpravidla za mne. Vzhledem k občasným pokusům hostinských nechat unavené hudebníky skrmit při hospodských šňůrách zbytky jídel, kapela "A hamaj" na sklonku roku 2009 angažovala Jiřího Pomeje coby předskokana na svých koncertech, aby bylo jasné, že méně kvalitní potraviny patří pěvecky jinak nevýraznému Jirkovi.

Úspěšná spolupráce Ahamay-Pomeje (připomínající symbiózu Evy a Vaška, kde Vašek dojídá zbytky) skončila již v roce 2010, kdy posluchači Pomejemu prošlé potraviny přímo vnucovali a nezřídka je po něm i vrhali.

Hlavním uměleckým cílem Květoňovy kapely je mile nekrofilní snaha oživit dnes již bezpečně mrtvé zahraniční muzikantské kolegy. Dvojčlenný boys band neprodukoval za tímto účelem dost hluku a často se mu nedařilo probudit ani předtím živé posluchače, natožpak docílit slibovaný revival rozpadlých a spokojeně tlejících rockových velikánů. V loňském roce proto Květoň povolal do souboru další hudebníky a prozíravě změnil název skupiny na Celebration - A Tribute to Led Zeppelin, aby tak zmátl vyhládlého Pomejeho očekávajícího netrpělivě další angažmá. C-aTtLZ se rovněž nesmazatelně zapsala tužkou Koh-i-noor do kroniky města Kostelec, protože jméno skupiny je vůbec nejdelším zápisem od založení obce a mělo by být rovněž snadným vodítkem při hlasování v anketě Český Slavík, kde Květoňovci letos zcela jistě budou vyčnívat nejen hudebně. Česky lze název skupiny volně přeložit jako Oslava - Pocta Olovo Vzducholoď, což je připomínka na památné náhodné sestřelení slovenské průzkumné vzducholodi Pribina při čestné salvě u památníku našim hrdinům v Čelechovicích na Hané.

Květoň, ač sportovec saunista-zumbista a sněžný bobista, nikdy nepodlehl lásce k motorizovaným dopravním prostředkům a trpí fobií z cestování. Považte, kolik šílené odvahy musí mít heterosexuální muž k tomu, aby si oblékl elastické kalhoty, košili s fiži a dobrovolně se nechal odvléct manželkou na Zumbu. Přesto Květoň vytrvale odmítá zahraniční nabídky a návštěvy mých exilových bydlišť s poukazem na to, že už jednou navštívil autokarem Prostějov a též jako dítko školou povinné dobrodružně podniklo výlet vlakem z Kojetína do Hulína s přestupem ve Střílkách. Není divu, že kapela je známá svým fanouškům pouze v Kostelci a blízkém okolí, které je modernímu a hudbou pulzujícímu Kostelci na doslech.


Jako lékař bych touto cestou rád popřál rockerovi, kytaristovi, zpěvákovi, frontmáničkovi, skladateli odhazovaného dívčího spodního prádla a majiteli v okolí jediné společné sauny s volným vstupem pro členky Zumba klubu Květoňovi Zahájskému zdravé horní cesty dýchací i dolní cesty píchací. Úspěch se pak (obzvlášť na malé obci) dostaví sám.


76 názorů

Nestalo, ale pro jistotu se zumbě vyhýbám, kde můžu.

Tož, Květo, něco takového se ti určitě nestalo. To vím stoprocentně!

To je samozřejmě sprostá pomluva! Donedávna jsem byl přesvědčený, že ZUMBIE jsou oživlé mrtvoly, keré žerou živým mozky!

Včil nevím, čemu mám věřit! Je teda zumbista vášnivý nebo musí být odvlékán manželkou??? ***

Vaud
02. 05. 2011
Dát tip
áááááá :-))) tak to jsem happy :-))

Toscana
02. 05. 2011
Dát tip
chachááááááááááááááááááá - tak to jsi napsal Květoňovi super revanche!!! Pojednání o kapele mě skoro zabilo, závěr to jen korunoval. Jdu si utřít slzy. :o))))))))))))))) *t

Vaud
02. 04. 2011
Dát tip
Taky ochotnicky hraje Romea, Othela a kulecnik :-)

Nicollette
31. 03. 2011
Dát tip
Přečetla jsem až dneska a usmívám se... sportovec, saunista - zumbista a sněžný bobista :)) *

Vaud
30. 03. 2011
Dát tip
Kdyz on si kamaradicek zacal :-))

Yeziiinka
30. 03. 2011
Dát tip
Nápodobně! Kvůli Vám doktore a Vašemu povedenému kamarádíčkovi jsem se předevčírem nezmohla už na žádnou pořádnou činnost, jen na... jak Vám to jenom... fakultativní simplexní pochechtávání. :) Dík!

Vaud
29. 03. 2011
Dát tip
srdečně zdravím :-)

Yeziiinka
28. 03. 2011
Dát tip
Rozkošné! * Jdu se podívat na ten protikus, aj jsem in the picture.

Bíša
22. 03. 2011
Dát tip
***

Whitesnake
21. 03. 2011
Dát tip
Příliš "nucené"

8hanka
20. 03. 2011
Dát tip
waúúúúúúúúúú, na zaciatku, predpokladam, potlesk:)

Vaud
20. 03. 2011
Dát tip
tady krátce zpívám ddd což je jeden z mála mých hudebních výkonů :-)

8hanka
20. 03. 2011
Dát tip
waw, to je fakt dobréééé....a teraz by to chcelo ukážku Tvojej Dajany...šup sem:)

Vaud
20. 03. 2011
Dát tip
jo - přesně tak :-)) jen teď, jak píšu ve fejetonu, expandovali :-)

8hanka
20. 03. 2011
Dát tip
tédáááá...klobuk dole...toto su oni? http://bandzone.cz/ahamay#/ahamay?at=info

Vaud
20. 03. 2011
Dát tip
tohle hraje a zpívá Květoň :-)

8hanka
20. 03. 2011
Dát tip
ano, citala som, vraj mas ciernu gitaru, Dajanu by som rada pocula..koniec koncov, zamilovala som sa do Vas oboch,je dost narocne skakat z jedneho radu cakateliek do druheho, i ked udeninam predsa len davam prednost pred syrmi, som hlavne masozravec, netajim....ale osobnosti ste obaja, ach joooo....som len slaba zena:(

Vaud
20. 03. 2011
Dát tip
Kytaru máme oba :-)) - jen Květoň na ní umí hrát a o mé kytaře nemá moc valné mínění :-) (a to mě ještě neslyšel hrát :-))

8hanka
20. 03. 2011
Dát tip
Vaude, mam uchylku este z ranej mladosti - chlap s gitarou je moj sen...udiaren k tomu je super bonus:) Myslim, ze by som manzelke nemusela vadit, len by som pocuvala a krmila sa pritom udeninami:)

Vaud
20. 03. 2011
Dát tip
já bych ho být Tebou bral už jen kvůli udírně :-)

8hanka
19. 03. 2011
Dát tip
co mam robit?: Aj tu som sa zamilovala, uplne sialene, chlap s gitarou, udiarnou, vinohradom...prosim, kedy sa koná exkurzia s ochutnavkou a praktickymi ukazkami:?

Vaud
19. 03. 2011
Dát tip
Zboro - Květoň s udírnou, saunujícími se zumbistkami a vlastním vinohradem je polobůh. Do toho ještě hraje božsky na kytaru, maluje a je vtipnej. Květoň na hrad! :-) Pacere - díky díky! Mám pocit, že mě Květoň víc chválí - musím ještě napsat další pokračování, ve kterém vyzdvihnu jeho klady! Bigu - nedovedu si představit, jak by vypadal Písmák bez fejetonistů :-) Určitě jsi další na ráně na medailonek :-) Tangensi, ksav - díííííík

Ślonzak? No vidíš a mně nadávali do "pšonců". Ovšem - čo bolo, to bolo, teď jsem naturalizovaným Hanákem.

To byl vyčerpávající komentář, Georgi. Abych tě ještě trošku zmátl a zároveň potěšil "kostelcofila" Proseckého, tak na sebe prásknu, že jsem se narodil v Kostelci u Krnova. Ovšem, kam se hrabou produkty masokombinátu Kostelecké uzeniny na lahůdky z mé domácí udírničky.

Pacer
18. 03. 2011
Dát tip
Tebe jsem četl dříve, takže jsem netušil, jak to máte rozehrané :) Obojí se mi velice líbí, takže i Tebe ocením stejně.

Zbora
18. 03. 2011
Dát tip
Považte, kolik šílené odvahy musí mít heterosexuální muž k tomu, aby si oblékl elastické kalhoty, košili s fiži a dobrovolně se nechal odvléct manželkou na Zumbu. :)

:)))

Vaud
18. 03. 2011
Dát tip
jestli někdy Květoně potkám, tak samozřejmě rádi doplníme :-)

Ještě vám tam chybí fotka, jak spolu jdete za ruku rozkvetlou zahradou...

Vaud
17. 03. 2011
Dát tip
Diky Armande! ;-)

Armand
17. 03. 2011
Dát tip
skvělý fejeton :) *

MKbaby
17. 03. 2011
Dát tip
V to pevně doufám :)

Vaud
16. 03. 2011
Dát tip
Prosecký :-) Dubendorf docela znám, protože tam máme pobočku a prodával jsem tam auto :-) . Kostelec jsem myslel Kostelec na Hané, čímž maskuju KVětoňovo pravé bydliště, aby se k němu nevypravily davy fanynek MKbaby - ještě něco vymyslíme :-)

..mkbaby..chudák holka..to je hrůza!!! ..ta musela zkusit..))

MKbaby
16. 03. 2011
Dát tip
sípotvkorunách - nekecám, vopravdu, říkali jí Majka...

Prosecký
16. 03. 2011
Dát tip
Ačkoli Švýcary obdivuji jako jediný svobodný a nezávislý evropský národ, zejména v okolí Dübendorfu a Furka Passu, musím přiznat, že Vaud se zatím na vlasteneckého Květoně nedotáhl. Cesta, kdy si budeme dělat legraci ze sebe navzájem, je inspirativní. Zmínka o Kostelci mi připadá zavádějící, protože není uvedeno, jaký (Červený ...),nad čím (Orlice, Labe, Černé lesy)u čeho nebo kde(U Křížku, u Kyjova, u Krnova) ten Kostelec je. Takto to vypadá, že jde o Kostelec bez přívlastku, nicméně ležící nad řekou Jihlavou, dobře známý svými takzvanými "Kosteleckými uzeninami", jimž tímto děkuji za sponzorský dar na mou literární stipendijní cestu k Viktoriiným vodopádům.

..pokud marvin změkne..půjde písmák k čertu..to nemůžeme dopustit!!!! ..MKbaby..to kecáš..přiznej se..)))

MKbaby
15. 03. 2011
Dát tip
1:1, alespoň za mne :) Jen tak dál! * Oldjerry: spolužačka mé matky měla velmi pokrokové rodiče, kteří ji pojmenovali 1. Máj - fakt, nekecám... proti tomu je Pomněn nebo Jasmín jen čajíček :)

Adamova Eva
15. 03. 2011
Dát tip
mile jsem se bavila i s pokračující debatou :O))) *

Oldjerry
15. 03. 2011
Dát tip
S těmi křestními jmény je to někdy skutečně síla - znal jsem chlapy, na jejichž jménech se rodičovtvo skutečně vyřádilo, jeden byl Pomněn a druhý Jasmín (oba se narodili na přelomu třicátých a čtyřicátých let)...

Vaud
15. 03. 2011
Dát tip
Diky Oldjerry :-)) Kveton se obcansky jmenuje Standa :-), kdyz uz ho mam napraskat. Mezi mymi prateli je jeden opravdovy Kvetoslav zvany Kvetos a tez Dobromil Podpera zvany Dobros Podperos :-). Nikdy jsem jim zadny Roast nenapsal. Je pravda, ze vic zazitku jsem zazival s pacienty nebo v Barcelone. ALe zas to dozenu :-).

Oldjerry
15. 03. 2011
Dát tip
Po přečtení jsem se vážně naštval na své tak obyčejné občanské jméno (jak jinak se jmenovat - umělcem nejsa), což vidím jako příčinu toho, že nikdo, opakuji NIKDO, tím méně Vaud, mi nanapsal k ničemu tak krásnou gratulaci. Což o cesty dýchací... a nic nepomáhá i má nechuť k cestování, způsobená mou zjitřenou obrazotvorností nalézající dostatek podnětů k čemukoli kdekoli ve svém blízkém okolí. Mohu dát jen jeden tip - Květo i Vaude - rozdělte se

Vaud
15. 03. 2011
Dát tip
kdyz kamarad chce uspokojit kamarada bych sem vubec netahal :-)

Vaud
15. 03. 2011
Dát tip
u me se nebavil vubec - cili Kveton zcela zaslouzene vyhral :-) ale oba jsme za pravidelne ctenare vdecni, byt je nase dila nebavi :-)

Znamená to, že Velký Tvrdý Marvin začíná měknout? Aby ho husa. To by nám tak ještě!

..vaude..velký marvin se u květonova díla jednou pousmál!!!!! ..víš co to znamená???

Vaud
15. 03. 2011
Dát tip
to mi pises skoro u vsech mych del :-)

Vaud
15. 03. 2011
Dát tip
diky! O Kvetonovi se to pise samo! :-)

FAE BOMB
15. 03. 2011
Dát tip
*Paráda!

Vaud
15. 03. 2011
Dát tip
to je oslavny proslov k hovezimu priteli :-)

Já znám jenom Roast beef.

Vaud
15. 03. 2011
Dát tip
ano :-)) decerebration je odstraneni mozku :-) mame pro vsechny chutovky medicinsky termin, abychom mohli machrovat a roast je termin pro mirne popichujici oslavny proslov (toast)

Tak mě napadá - Decerebration, to nebude překlep, že? Nemá to něco společného s kudlou a mozkem?

Vaud
15. 03. 2011
Dát tip
Bohuzel - o tom bude muj dalsi fejeton :-)

Vidíš, v Brně jsem byl jednou a doteď si mě pamatujou. Můžeš ty se pochlubit podobně velkou ostudou?

Vaud
15. 03. 2011
Dát tip
:-)) kdyz se zeptas tady ve Svajcu, tak vsichni podle nich bydlime v Praze - cili Kostelec je zdejsi optikou naprosto presna lokalita. Prekvapilo me, ze ses nazastal Evy a Vaska :-) Udirnu doplnim v dalsim dile. sepot, Diano - neni jasne, jestli uz namet neni vycerpan :-)

Chacháje! To si myslíš, že je dehonestující dopis? Máš vidět, co mi píšou z berňáku! I když... No, v zásadě ses dopustil jen několika drobných nepřesností. - V Kostelci n/H bydlel bard Petr Bezruč, já žiju o ždibec dál, i když na doslech. - Pomeje jsou lahůdka, na ty mi nesahej. Takové "Pomeje á la Rossini", nebo "Šlichta Mignonette", to je pravá symfonie chutí! - Co se Zumby dotejče, o té se nemůžu vyjádřit kladně. Ani záporně (to mám zakázáno od manželky - největší zumbejdy od Kosíře k Romži). - Je pravda, že saunu roztápím poměrně často, ale mnohem raději topím v udírně. Nejlepší vitamíny jsou ty vyuzené. Jestli se ovšem touto cestou přiloudá úspěch, o tom pochybuji. Zatím se dostavil pouze sčítací komisař.

:o)))))))))))))))) ..nu dobrá..)))) ..navrhuju pokračování přestřelky..zas je na tahu květon..))))

Diana
15. 03. 2011
Dát tip
Netěšila jsem se nadarmo! Jen tak dál!***

Vaud
15. 03. 2011
Dát tip
to jen, aby predstiral, ze je ja :-)

martinez
15. 03. 2011
Dát tip
jeden lepší jak druhej ale Květoň byl aj vBrně!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru