Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zmizet

22. 02. 2014
3
28
2917
Autor
Vaud

Hrdina mého příběhu spáchá zločin, který neplánoval,  a snaží se uniknout spravedlnosti. Pokud by to bylo v ich formě, tak je lékař a bydlel na nejrůznějších místech planety (včetně Sahary nebo Latinské Ameriky) - čili mluvím třeba trochu arabsky a portugalsky a plynule francouzsky a španělsky. 

Jak byste postupovali vy?  Co byste si vzali s sebou? 

 

Mluvil jsem o tom tady v Curychu s manažéry jedné velké počítačové firmy, co právě prodali švýcarské vládě program, který vás během několika vteřin najde téměř na jakémkoliv veřejném místě a pracuje asi s 18 body charakterizujícími obličej / hlavu (čili byt holohlavý je jen o jeden topomorfologický bod míň).  Najdou auto, motorku, poznají vás při výběru z bankomatu nebo při telefonním hovoru. 

 

Říkali, že spravedlnosti utečeš možná do 3. světa  a pokud tě moc nehledají. Musíš mít falešné doklady a peníze v hotovosti (což je možná případ, kdy někdo zločin plánuje).  Pán z počítačové firmy říkal, že by zrušil všechny svoje internetové účty, zahodil telefon, nepoužíval vlastní auto. Pak je taky dobrý  mít dost peněz v hotovosti a pro falešné doklady zajít ... k šéfovi místní pobočky Hell Angels..

 

Máte nějakou radu, jak a kam zmizet? 

 

 

 

 

 

 

 


28 názorů

8hanka
14. 04. 2014
Dát tip

myslim, ze u nas je najlepsie nestresovat sa a ostat tam, kde clovek je...policii a najma sudom trva roky, kym sa k niecomu dopracuju...vacsinou to byva tak, ze ak aj policia niekoho chyti, tak prokurator ho pusti...holt, Svajciarsko u nas este nie je a dlho nebude:)


Oldjerry
19. 03. 2014
Dát tip

Počítám s každou možnou variantou. Všechny vyústí tím, že nakonec vezmu Sidol a jdu přeleštit kliku u krematoria... jediné opatření naprosto spolehlivé, ale má to - jako každé řešení - i záporný aspekt: je to dost protivně definitivní... *


Vaud
18. 03. 2014
Dát tip

Delahaye - mě to fakt zajímá. Jsem pojištěnej a očkovanej proti prakticky čemukoliv, ale 

Jardo - zatím nemizím nikam - ikdyž možná budu dojíždět TGV do Paříže za prací nebo se přestěhuju do Švédska či budu přednášet v Cambridge - fakt nevím

Na Ukrajinu jsem chtěl jako dobrovolný lékař  - ale mám pár nabídek do Afrik. 

Tady ve Švajcu se vyplatí nechat se chytit :-) a nebo vést spořádaný život :-))) (o což se převážně snažím), ale už jsem měl šílené nabídky typu: vypovídat smlouvy lokálním pobočkám farmaceutické firmy Bayer, kam se infiltrovala mafie pro oblasti Západní Sahary, Magrebu, Maueretanie, bývalé Jugoslávie a jihu bývalého SSSR - což je práce pro člověka, co chce žít krátce a dobrodružně :-))

raja - kde??? 

 

 


raja
10. 03. 2014
Dát tip

Doporučuju Klacíkov


Smetiprach
06. 03. 2014
Dát tip

na ukrajinu...


pozorovatel
01. 03. 2014
Dát tip

dá se připravit na útěk, ale těžko ho provést narychlo

většina lidí na útěku spíš hledá zemi, která je nevydá nebo je dostatečně zaostalá 

nedávno jsem četl článek, že chytli po několika desítek letech sériovýho vraha, protože udělal nějakej dopravní přestupek a vzali mu otisky.. žil ve vesnici v klidu a míru a chtěli ho dokonce i za starostu 


Oldjerry
27. 02. 2014
Dát tip

Michale, takhle tě neznám (:-D, ale  velice zdravím!


Delahaye
26. 02. 2014
Dát tip

Vaude, piš zase nějaké srandovní fejetony .. tohle paranoidní mudrování je na každém druhém webu :-)

Live long and prosper !


Vaud
24. 02. 2014
Dát tip

až mě chytí, tak by byl větší klid ve společných sprchách :-) 


asrar
24. 02. 2014
Dát tip

A co takhle nechat si anonymně změnit pohlaví :) Totální změna identity... :D


Vaud
24. 02. 2014
Dát tip

Evženie :-))) 

 

Ještě jsem nic nespáchal, ale je pravda, že jsem podezřelej jen sběrem informací :-)) 

 

petr.ix - asi pravda :-). Navíc tu má každý doma samopal, tak ta domobrana funguje báječně. 

Květoni - to je nejlepší nápad!!!! Já myslím, že by to mohla být báječná parodie na detektivku :-))

 

Tangens - už teď mám jasno :-)


Zordon
24. 02. 2014
Dát tip

Pěkná humorná povídka by taky mohla vzniknout na motivy příběhu švýcarského lékaře, který tak dlouho sháněl informace o tom, jak utéct spravedlnosti, až si pro něj skutečně přišli :)


U některých žen stačí, když jim je přes čtyřicet. Pak už je nehledá nikdo. :-)


MKbaby
23. 02. 2014
Dát tip

Co jsi provedl? Máš toho tolik, že by stačilo i pro mne? :)


Už to mám!

Ukryje se u kočovného cirkusu Kohn-Sztatzki jako krmič a ošetřovatel hadí ženy. Na každé štaci se cirkus zdrží nanejvýš týden, tak může být v klidu. Navíc tím vzniká prostor pro netušené množství zápletek.


kdysi byl oblíbenou destinací Bermundský trojúhelník... dneska bych raději taky volil ten lapák :o)


sidonia
23. 02. 2014
Dát tip

ježišmarjá, cos provedl? :-D


Vaud
23. 02. 2014
Dát tip

vždycky, když to dopíšu, tak se to smaže - grrrr 

Baví mě představa, jak nabízím recept na kompresivní punčošku 3. třídy na křečové žíly na zdejší Langstrasse šéfovi albánského podsvětí výměnou za falešné doklady a pak prchám na skútru přes Gothardský průsmyk, 

Život v brazilském slumu vs švýcarské vězení asi vychází ve prospěch zdejšího vězení. Největší zdejší město Curych má jen 390 tis obyvatel.

Tady se asi vyplatí nechat se chytit nebo nic nespáchat. 


Toscana
23. 02. 2014
Dát tip
Pokud bys chtěl zmizet definitivně, viděla bych jako nejlepší tento postup: Koupit si lodní lístek na loď, která popluje co nejblíž Mariánského příkopu, nejlépe která bude proplouvat přímo nad ním. V propočítaném předstihu před vlastním plutím nad oním místem se postavit do nějaké nádoby, nejlépe do opravdu velkého hrnce z vývařovny, nechat se až po kolena zalít betonem, pak jej nechat ztvrdnout. Ve chvíli, kdy bude loď proplouvat nad nejhlubším místem zmíněného příkopu, se nechat svrhnout z paluby do mořských vod - o ostatní se postará zátěž a mořští živočichové, jimž budeš vítanou potravou... :-)))

StvN
22. 02. 2014
Dát tip

Skutecnost, ze nekdo zlocin neplanuje, neznamena, ze za nej nenese odpovednost. Jinak o autech se take tvrdi, ze umi smostatne zaparkovat a maji iks technologickych vychytavek, ale zajed si do kterekoliv obce a takova auta tam nejsou a jeste dlouho nebudou, nemluve o datovem pokryti, takze mit obavu z toho, ze me nekde uvidi satelit nebo nejaka kamera, je ukazkou prehnane vysoke duvery v technologie. Ostatne ani obecny kamerovy system neumi identifikovat cloveka ba dokonce ani kdyz policie nejakeho cloveka osobne dopadne, tak ho neni schopna identifikovat, pokud je ten clovek napriklad z ciziny a nikdo ho nezna. Viz posledni dil pripadu prvniho oddeleni. Vrele doporucuji shlednout tento serial, nikoli kriminalku las vegas a dalsi, z nich muze clovek nabyt mylneho dojmu.


Zordon
22. 02. 2014
Dát tip

Myslím, že musí využít nějakou organizaci stojící mimo oficiální struktury, která je dostatečně silná (podobně třeba jako Jason Monk ve Forsythove románu Ikona využije služby kavkazské mafie v Moskvě).

Lékař by tak třeba své služby (lékař se může hodit) mohl nabídnout ruzkojazyčné mafii. Pokoud by mě autor postavu lékaře rád, mohl by mu pomoci třeba tím, že by hůava ruskojazyčného gangu trpěla právě zdravotním neduhem, který by hrdina uměl vyléčit.


Vaud
22. 02. 2014
Dát tip

Jsem  se tesil, ze me nechas schovanyho v udirne  :-)


Prosecký
22. 02. 2014
Dát tip

Doporučuji Slezské Pavlovice. Tam tě jednak nenajdou, a pokud tě najdou, budeš děkovat Pánubohu (předpokládám, Vaude, že jsi věřící. Do kterého kostela v Zürichu chodíš?), že tě konečně odvedou do civilizovaného světa.


Mě by spíš zajímalo, na co švýcarská vláda potřebuje takový program.

Jinak, téměř jistě se člověk ukryje na Novosibiřských ostrovech. Kdybych si ale měl vybrat já, tak volím lapák.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru