Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hvězda Zárie

28. 04. 2024
8
12
167
Autor
Aru

Temnou povahou
vztekem spí
po mnoha jménech
žádné nemá
Uctívaná
v ledových bouřích
těmi kdo ji znají
taví zkouškou lidské ctnosti
Než znovu
s ústy do krve
usne bez zájmu a vyčerpání


12 názorů

Aru
před 2 týdny
Dát tip

díky Lili ;)


Andreina
před 2 týdny
Dát tip

Aru, tak,tak.


Aru
před 2 týdny
Dát tip

asi ano Andreino, ale potom se ty uzly neštěstí splétají v jedno mohutné lano


Lili.
před 2 týdny
Dát tip

Velmi silný text, z nějž příjemně mrazí...


Andreina
před 2 týdny
Dát tip Aru

Aru, v jednom bych Tě opravila. Něco změnit ve společnosti a postavit se vrchnosti není vůbec o odvaze, ale o míře nasra... Když stoupne na výbušnou hustotu stačí jiskra, protože lidem již začínají být důsledky lhostejné. Potom již touží jen po "krvi" za jakoukoliv cenu.


Aru
před 2 týdny
Dát tip

to je sice zčásti pravda Andreino, ale ona je odvaha najít v sobě odvahu, takže ono to vždycky trvá, než se lidi dají do pohybu, navíc Češi byli vždycky věrní a loajální k vrchnosti a bouřili se až když bylo defakto po všem. ona třeba i ta blbá francouzská revoluce trvala, nejdřív lidi deset let žili o hladu a zimě po výbuchu islandský sopky Laki a i tak, když už vyrazili na Paříž, tak nejdřív chtěli, aby jim král dal ze zásob, nešli ho hned svrhnout, on měl možnost to vyřešit, ale jednak se stal králem strašně brzo, jednak pro to neměl ani přirozený vlohy a ten stát už byl tak jako tak prožranej skrz naskrz, v podstatě ta sopka už Francii jenom dorazila, až zasáhne příroda i dnes, tak ty státy ukázou jak jsou pevný, nebo jak jsou vyřízený


Andreina
před 2 týdny
Dát tip

Aru, myslíš, že za všechno může jen ten bordel nazývaný poněkud směšně demokracie? Použil jsi úsloví, tak bych také jedno přidala: Každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží. 


Aru
před 2 týdny
Dát tip toot

ne, ne Andreino, je úsloví, uplést si na sebe bič, tak to myslím, v politickém chlívku lidi dělají všechno, aby chaos byl co největší, v takových dobách se rodí nejenom monstra, ale naslouchá se šílencům, což už se zčásti děje, pro lidi to bude tvrdá zkouška, neboť se nepostavili bláznům a tak budou žít sami jako blázni, ale všeho dočasu 


Andreina
před 2 týdny
Dát tip

Aru, to myslíš jako poslední probuzení, protože další už bude zbytečné?


Aru
před 2 týdny
Dát tip Philogyny

Andreino, mám takový dojem, že ji chtějí probudit čím dál silněji.

to rozhodně Phil :)


Philogyny
před 2 týdny
Dát tip Aru

stáří 


Andreina
před 2 týdny
Dát tip Aru

... možná už navždy.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru