Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Právo

18. 07. 2000
0
0
1681
Autor
Wolfling

Ptám se, protože já se musím ptát jak osvojil si člověk právo brát? Kdo mu dal právo krást a kořistit? Může dnes ještě svůj rod očistit? Humánní člověk? Mnohdy hloupý vtip! Každý chce jen své vlastní ušetřit. A mnohý stokrát kletý predátor je zlomkem zla jež zmůže diktátor. Tak každý člověk druhým po krku se dere, milý, když je navrchu pak dobrý přítel, drahý kamarád, však jen co klesne - rozezlený had. Jen málo lidí vede marný boj za právo, život, také za pokoj Země jež kvílí, rvána co chvíli tím co si člověk k žití vymíní. Až padne jednou mrtvý majestát lidskosti jež nám vzorem měla stát a lidstvo pravou sobě vezme tvář i mnohý vrah a často podlý žhář, ptejte se jakým právem každý stát, si užívá moc drancovat a brát, a ničit i svou matku přírodu zvířatům, lidem rozbít pohodu. Já ptám se, protože se musím ptát kdy najdou lidé sílu vážně brát volání moudrých, kteří poznají, jak snadno lidé Zemi zdolají.
Bibša
20. 07. 2000
Dát tip
Ptej se dál, sice nikdo neposlouchá a začnem až bude příliš pozdě, ale ptej se dál a nenech se umlčet. Prosím. Hlavně za přírodu a naši Zemi...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru