Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O světě

18. 07. 2000
0
0
1874
Autor
Wolfling

Je marné hledat nozdry, hřívy, kopyta, vždyť stáda koní leží pobita. Hřebci se bouří, z čeho mají strach? Z toho, že denně hynou na jatkách! Zděšení koně pádí krajinou a dobře ví, že nejspíš zahynou. Oni však přesto pořád musí jít, protože my je nechcem nechat žít. Až jedno se nám páni dohodnou, že lidstvo je dnes lůzou nehodnou, budem tak jako koně v hrůze žít že každým týdnem na smrt můžem jít? Kde potom pomoc najdou lide ubozí? Tak jako koňský osud znají nemnozí, i lidí málokdo se zastane, jestli ta hrůza někdy nastane. Snad měl by lidský rod si větší pozor dát a o osudy jiných víc se zajímat, možná až mocní si nás připodobní k lůze, že by nás koně mohli učit o té hrůze. A jestli jednou koně vyhynou a nebudou už nikdy cválat krajinou, pak zemřel člověku ten nejvěrnější druh kterému pak už nelze splatit dluh.
Correggio
28. 04. 2001
Dát tip
a jestli jednó koně vęhynó po stopáx jejix pudem pustinó oprostřed zęmę

Proud
19. 07. 2000
Dát tip
Pěkné téma, dobrý nápad (zabíjení koní a pak lidí), ale celé to na mě působí jaksi monotónně, mentorsky až nudně.

Mahoney
19. 07. 2000
Dát tip
líbí, skoro na TIP ale Proud má aspoň částečně pravdu, asi by to chtělo atmosféru stupňovat a zakončit ostrou pointou, připadá mi to jako že to nejlepší/nejsilnější vyplýtváš hned na začátku a na konci je člověk zklamaný, že už tu není nic nového...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru