Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

proč ho tak nesnáším?

19. 11. 2003
1
0
578
Autor
anasah

Nesnaším ho, protože mi odmalička přikazoval co smím e nesmím dělat. Ten pocit bezmocnosti nikdy nevymažu z hlavy, svírá mě, nahryzává mozek. Vzpomínka na jeho nadvládu se emnou potáhne celý život a myšlenka na jeho smrt ve mě nikdy neutichne.

Vidět ho klečet na kolenou, plakat, kát se. Nikdy bych mu neodpustila, protože ani on nikdy neodpouštěl. Jenom trestal. Trestal krutě a bezhlavě a nemyslel na nic jiného než na sebe. Strach. Strach i z malicherných chyb v mém životě, za které mě čeká potrestání. copak on nikdy nechybuje?

Pořád stejná myšlenka na smrt. Ale čí smrt by byla vysvobozením? Tuším řešení, ale nemůžu. Nemůžu ho vypustit z úst, ale v hlavě pořád zůstává. Je to tasemnice, která se mi přisála k mozku a nenechá mě myslel na nic jiného než na smrt. Jeho smrt. Nesnáším ji a ona nesnáší mě. Cítím to pokaždé, když se zakousne ještě hlouběji do mého mozku.

Zničit ho, vidět ho ležet v krvi,  to je jediné vysvobození. Nůž v mé ruce je to, co mě drží při životě a touha zabít tasemnici v mé hlavě mě vede dál.

Vybírám si myslím správné místo, protože po dvou bodnutích přesně do srdce končí jeho krutovláda. Můj strach odchází stejně rychle, jako život z jeho těla. Žádná lítost. Nechat ho ležet v krvi a jen se mu pohrdavě dívat do očí. Jeho duše je cítit všude kolem , ale už se jí nikdo nebojí. Je to krutý trest, stejně krutý, jako ty jeho.

Tasemnice je najednou pryč, ale on je zase zpátky. Byl to jenom sen, a asi proto ho tak nesnáším.


Andulka
27. 11. 2003
Dát tip
smailinka ma pravdu...v ty pointe by melo byt koho nesnasis....ale jinak na rozdil od ostatnich, se mi to libilo....je to sice vyjev nenavisti, ....ale uplne bezny u teenageru....ja jsem si za to dosadila otce hlavni hrdinky...a pak mi to vsechno davalo smysl....Nejen ze je to plynule, a ctive napsany, je to uprimny a poukazuje to na to, jaci jsou nekteri muzi otcove. Mladsi ctenari mohou citit s autorkou, starsi se mohou zamyslet nad tim, jakymi rodici vlastne jsou...jak je jejich deti vidi....a tohle se ti povedlo.Navic nejsi jedina, kdo se takhle v tvym veku citi ke svemu otci. Ja bych rekla, ze je to zatim to nejlepsi, co jsem od tebe cetla. Zkus zapracovat jeste na tom konci...a tesim se na dalsi...:-)*

Smailinka
20. 11. 2003
Dát tip
1.jenom výlev 2.když čtenář neví koho nesnášíš stává se to poměrně nezajímavým a průměrným výlevem 3. celou dobu mluvíš o osobě mužského pohlaví a pak je tam zmíňka Ona, která není ani v nejmenším osvětlena

mno, taky se v tom nějak orientuju... ani v tý ...pointě? ....nevím.... napsáno realitvně pěkně, chce to jenom ...trochu předělat.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru