Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Stáří

18. 07. 2000
1
0
1100
Autor
Count

Po tvém boku, pomalu mi plynul čas já zapoměl na všechny světa řády. Pak náhle zazněl jasný smrti hlas, štěstí se ke mě obrátilo zády. Otvírám stará alba, své poklady, vidím úsměv na nejkrásnější tváři. Vidím oči, jak diamanty září, potom házím je oknem do zahrady. Krásné mládí, má lásko, mi tě dalo, krásné stáří, má lásko, mi tě vzalo. Já bezmocný pláči jak tehdy i dnes, já bezradný jsem na svá kolena kles. Mé ruce zesláblé objaly hlínu, Slunce mé! Vodo má! Bez tebe zhynu. Skrze okno vidím měsíc svítící. Každým nervem cítím bolest sílící. Vnímám vůni květin spjatých v kytici. Slaná je chuť slzí tvář mou kropící. Na lůžku jako král v bílé róbě, usínám a ve snech projdu branou. Pomalu na věčnost, lásko k tobě, měl jsem vás rád, ale.....nashledanou.
Jákob
19. 10. 2000
Dát tip
mně to špatný nepřijde, ba naopak

Merle
20. 07. 2000
Dát tip
protože dílko není v aréně, nechci tohle téma kazit amatérským rozborem chyb v rytmice a vůbec technice... BTW: mě to kupodivu nepřišlo jako kýč, nějak jsem se do těch pocitů vžil...

Miroslawek
20. 07. 2000
Dát tip
Návrat ztraceného syna ;o))) To Ti umřela ta babička? No, docela dobrý, možná trochu patetický, ale ta poslední sloka je super.

Tynic
19. 07. 2000
Dát tip
Pěkné... s

Proud
19. 07. 2000
Dát tip
Trochu z toho cítím neprožitost a tudíž jakousi umělost popsaného, kterou se snažíš nahradit hymničností. Trochu mě také ruší střídání typů veršů a rytmus (to by ale lépe posoudil Merle). Dobrý je závěr ... nashledanou.

Bibša
19. 07. 2000
Dát tip
A já jen žasnu, kde se tu po těch létech béreš:-) Vítej zpět zatoulaná ovečko! Přiznání: taky se mi to zdá takové násilně škrobené a jakoby kýčovité. Ale možná do toho jen nevidím, po pracovním frmolu se k tomu určitě vrátím.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru