Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vzlyk

23. 11. 2003
1
0
1865
Autor
pilna_vcelka

jednou jsem tak plakala a přemýšlela

Dívka sedí a usedavě pláče. Nemůže popadnout dech a po líčkách se jí řinou slzy. Pro ostatní musí ten zvuk znít divně. Jen hysterické vzdechy odvedle z pokoje. Oni si snad myslí, že je ta dívka naštvaná. Snad na ně…Ale to vůbec není pravda. Jen je jí to všechno líto. Proč si ostatní vykládají její slova jinak? Je to snad tím, že neumí ta slova správně používat a ostatní se nechtějí vcítit do jejích pocitů?O tom všem teď ta dívka přemýšlí a při každé nové otázce sama sobě začne víc a víc vzlykat.

Nestojí o to, aby ONI přišli a začali ji utěšovat. Na co je útěcha, když není opravdová? Na co je cokoliv, co není opravdové? Je jí to moc líto. Ještě toho musí ti ostatní hodně zažít, aby nakonec zjistili, co se jim ta dívka snažila říct. Ona na všechno  přišla asi moc brzy. A nedokáže své pocity skrývat. Jen sedí, usedavě pláče a přemýšlí. Přeje celému světu poznání a zároveň mu děkuje, že jí to poznání už dopřál. Ví, že existují lidé, kteří ji bezmezně a hlavně opravdově milují, ale teď je tu při sobě postrádá. On to tuší, a proto vyletí ze svého okna a něžně ji pohladí po vlasech.

 


Milly
01. 12. 2003
Dát tip
A stejně mám pocit, že jsem to zažila...

Jo, todle je kec, který fakt asi dává smysl jenom pro toho, kdo má zrovínka stejný pocit jako jsem měla já, když jsem to psala... Ani nevím, proč to tady dávám. poznání té dívky se fakt nedá napsat, to se musí zažít a mě chybí slova....a kandelabr má pravdu úplně. Bojím se říct něco konkrétního nebo snad nevím, jak to říct, aby to bylo dost konkrétní???

Milly
24. 11. 2003
Dát tip
Takhle jsem se už taky cítila-jak dívka ví, že by útěcha nebyla opravdová? S tím poznáním mám pocit, že Tě chápu... Však i ona se potřebuje hodně učit-o sobě i o ostatních... :-)))

Kolega
23. 11. 2003
Dát tip
Pláčem šetři... Myslíš vánek? :-))

Bagg
23. 11. 2003
Dát tip
tak sis zaztěžovala a možná, že kdyby to bylo v širším kontextu, tak to za něco stojí, ale je to hrozný výkřik, na které tady narážím neustále ,,,

Kandelabr
23. 11. 2003
Dát tip
je to hodně mělké. tak opatrně našlapuješ abys nahodou neřekla něco konkrétního...když už ti svět dopřál poznání, tak proč se nepochlubíš s ním? :)

WiruZ
23. 11. 2003
Dát tip
to jo taky jsem docela zvedavej na to poznani......

Abyss
23. 11. 2003
Dát tip
je tezky oslovit necim co nemuzes popsat...

katugiro
23. 11. 2003
Dát tip
jeden správný kandelábr... :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru