Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vio-před-po-věď

24. 11. 2003
5
0
4775
Autor
Vio

Vio-před-po-věď

 

Svátá panna
chlad pod nebe si
stáhla do uzlu
přes tála - zraná

 

Přístavy příležitostné
lihovíme do bordeaux

 

Vyhnem se období
sto jatých vod
na štíru počasím
do mlh sněžit


Bebitka
25. 01. 2004
Dát tip
chladna zrána, co?

Fairiella
04. 12. 2003
Dát tip
zvláštní...

Bebitka
28. 11. 2003
Dát tip
štír slaví a listopad - ještě tam budem? :-)))

Francie a pranostiky mě vždy omatou, asi bych měl jet do Francie a do Pranostique taky_přesto snad něco mám, kam říct: jako v tý krelsený pohádce_"musíte tudy skrz les, jinudy cesta nevede ... ale to vám povídám, je plný uchů ! ... a když některý uhádne vaše jméno tak zkameníte" (přejmenovali se z rodokapsu sahajícího do původního století) a zasmáli se při promýšlení erbů ... asi to jde moc široka, je z toho cítit - a sou tady tyto neurčité vůně: chladna, vod, mlh, sněžit - vůně a la plh, a pak je tu vína vůně _ nějaká ... rozetna ... vidíš člověk v tom, těžko se chytá vůní

Vio
26. 11. 2003
Dát tip
Swedish, ale pořád je to určitě srozumitelnější než Tvé kritiky ;-)

ta pohádka - jenom tak - ten les, je to červené )řádky( to, co je před tím a za (je v podstatě si dost podobně, ale oni to ještě nevědí, ale vědí, to proto, že podlehli strachu a zůstali? ne protože seznali, že za jim o to nestojí, ale potom pak nezažili průmět lesem - je to začarováno - u mě ve prospěch červeného řádku, který si/ti tímto obhajuji, už chˇmápeš?

Vio
26. 11. 2003
Dát tip
Zřetelně odděleno bordeaux, ale ne neprůmětně. Je to víc o pocitu, než o akci. Konstantování...

Vio
26. 11. 2003
Dát tip
Rebecco, příliš do toho motáš logiku ;-)

Krel
25. 11. 2003
Dát tip
Já jsem mimo úplně:-)

Vio
25. 11. 2003
Dát tip
Má verze je ovlivněna soukromými kontexty, které neznáš a já je tady nemíním odhalovat ;-) Takže vcelku chápu, že ses netrefila ;-) Jinak... mně vůbec nevadí rozdílné výklady mých básniček. Naopak... snažím se, aby těch výkladů bylo víc. Ale většinou chci něco sdělit konkrétní osobě a to je jedna rovina. Další roviny jsou jaksi navíc ;-) Čili pokud to někomu jinému sdělí něco jiného, není to v prvním plánu, ale rovněž to není vyloučeno... spíš naopak ;-) Možná bych mohl poskytnout vodítko: první sloka se týká jedné lidové pranostiky. Ale s Kateřinou nemá pranic společného. A víc už ani muk ;-)

Elyn
25. 11. 2003
Dát tip
týý, neměl jsi prozrazovat... a já se tak radovala, že mě to napadlo... s těma chladnama...:( :) ale fajn:) a možná jsem taky mimo, výklad vnucovat nebudu:)

Miroslawek
25. 11. 2003
Dát tip
rebecca13: a zase mi přišlo avízo... ani jsem se tu nemusel vyjadřovat k básni... hmmm... zdá se, že si musíme vyjasnit něco ohledně tohohle spamu, o němž jsem doufal, že již konečně ustal. Nevím, jak už to mám jinak říct, takže věcně a stručně: 1. nezajímají mne, naopak otravují, ba mi začínají být přímo z duše odporná jakákoliv avíza od tvé osoby; 2. i kdyby se ti 100x zdálo, že tomu tak není nebo, že bych mohl změnit názor, platí bod č.1; 3. v případě, že tě předchozí body nezajímají, přičti případné následky sama sobě. A aby zase nebyl svobodoslabomyslný pokřik, nemám tu žádné mocenské (útlakuschopné ;o))) možnosti, nicméně, když se naštvu, umím se bránit.

Dero
24. 11. 2003
Dát tip
"přes tála - zraná" "sto jatých vod" !!! ****

Vinki
24. 11. 2003
Dát tip
celkem dobre :)

Vinki
24. 11. 2003
Dát tip
ad vino) kdo pije, vsiml si :)

Kunhuta
24. 11. 2003
Dát tip
i ty hvjezdáři:-)*

Marthin
24. 11. 2003
Dát tip
Slabší..

Lee
24. 11. 2003
Dát tip
nevím... snad ten název zaujal... divně mi zebe, ale ten prostředek zase jako kapička rzivého vína na rtu... trochu pálí...

Vio
24. 11. 2003
Dát tip
Rebecco, jsi se svým výkladem úplně mimo, ale to vcelku nevadí ;-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru