Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

K ránu kdys

20. 07. 2000
1
0
1418
Autor
Proud

K ránu kdys tiše, abych nerozčeřil klidné vlnění jejího dechu, jsem se vysmekl z obklíčení něžných chapadýlek. Váben, inspirací zřejmě, zlehoučka počal jsem psát, zprvu prstem jen, na její — ó ano, na její bříško. Po chvíli, kdy i rty jsem vpisoval literu za literou v ten přítulný podklad, usmyslil jsem si zkontrolovat, co napsáno, snad i chyby opravit. Bříško se mírně zachvělo, nelibostí asi, že s psaním přestal jsem, a já četl udiven; to nebyla próza ani verš, ba ani vzkaz, jen ó — ó — ó já napsal jsem, znovu, zas a zas. Zklamán jsem byl, však blesk poznání, ručkující bez přírazu po hromosvodu mé kůry mozkové, mi pravdu osvětlil: každé poznání je dobré a já už teď vím, proč ó je tak sladce oblé.
Klárka
31. 07. 2000
Dát tip
:-)

Bibša
26. 07. 2000
Dát tip
Tak nějak se mi tvé psaní začíná líbit... ach, zas ta fantazie, prostě jsi mě mile překvapil a zpestřil seznam dílek. Je to jiné, zvláštní, osobité a určitě dobré!

Zázrak
21. 07. 2000
Dát tip
AKOBY SI BOL Až MOC NA ňU NAVIAZANý. ŽIL LEN A LEN PRE ňU

Bříza
20. 07. 2000
Dát tip
Romantická freska bez větších formálních ambic. Leč povedeně vykreslená nálada včetně nadhledu nad situací. Zde bych vytkl snad jen neustálený rukopis (vzhledem ke kontextu dosud zde napsaného). Tvá Haiku mne oslovují více (a to zjm. č. 1) - mám li se v "kritice"(cha cha) zmínit o osobním vkusu...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru