Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Trip On the Trip

27. 11. 2003
0
0
1236
Autor
blaz

Jednoho krásného dne jsem přemýšlel o projektu originální české adventury. Vzpomněl jsem si na své zkušenosti s LSD a začal jsem psát příběh. Tady je první část.


Trip on the Trip



Začátek, setkání s Bagrem a co z toho vzešlo



     Ráno bylo jako každé jiné. Rodiče oznámili, že odjíždějí na chatu a pokud chci jet s nimi, tak sebou musím hodit. Představa dvou dnů strávených s rodiči na místě vzdáleném nejméně 150 km od domova mi nepřipadala nejpříjemnější. "Nečekejte," zavolal jsem dolů, "mám ještě něco na práci." Před očima mi vytanula mnohem příjemnější představa prázdného domu a dvou dnů naprosté volnosti. "Pojedu na lepší výlet. Ale kde mám papíry?" Začal jsem hledat ve svém pokoji, místnosti čtyři krát pět metrů, plném bordelu. "Konečně je mám! Let's go to the Trip on the Trip!"

     Sežral jsem rovnou dva. Vrazil jsem do ulic, bylo zrovna časné dopoledne. Modré slunce krásně osvětlovalo zelený chodník. Přemýšlel jsem: "Hmm, za jak dlouho mi to asi najede." Mezitím jsem došel k zastávce. "Kolik je hodin, mladíku?" zeptal se domorodec v sukni z trávy. Podíval jsem se na hodinky: "Je čtvrt na půl." "Díky." Za dvě minuty okolo proletěl autobus. Z něj vypadnul typ s neurčitě vypadajícím předmětem pod paží. Chvíli jsem na něj zíral a pak jsem se typa zeptal: "Co to je?" "Malý shtěně, copaq newidísh?" odpověděl typ. Objekt se zformoval do podoby tlustého vořecha neurčité rasy. Pes vyplázl jazyk a zaštěkal. Z tlamy mu kapaly sliny rezavé barvy a kolem se šířil zápach zvětralého piva. "Kdo seš?" zeptal jsem se typa. "Bagr. A ty sesh gdo?" odpověděl. "Vypadám snad na to?" Teď zase nechápavě čuměl Bagr. Nakonec z něj vypadlo: "A ymenuyesh se něyaq?" "Ano." Chvíli mu trvalo než váhavě položil dalšší otázku: "A můžesh mi ho powědět? " "Ano." Pomalu začal ztrácet trpělivost: "Taq yaq se saqra ymenuyesh?" "Já jsem Blaz." "To yaqo blázen?" "Tak nějak." "A tso teď zrowna dělásh?" "Topím se ve sračkách reality." "Na, dey si piwqo, to pomůže." prohlásil Bagr, postavil psa na zem, strčil mu 1/2litr pod tlamu a zatáhl za ucho. Z tlamy začalo téct pivo. Nechápavě jsem na to zíral: "Opravdu z toho psa teče pivo?" "Tsože? Z yakýho psa?" "No z toho tvyho." "Tso to melesh za sratchqy? Vžyť ye to wobytcheyney sud!" Předmět opravdu začal do stávat tvar sudu. "Hele, neysesh ty taq trochu magor?" zeptal se Bagr. "Tak trochu, to dělaj ty papíry." "Yaqý papíry? Na hlawu?" "Ne, pod jazyk." "Tsožééé? Teď tě ale wůbets nestíhám." "No...papíry...tripy...LSD" "Aha, taqowý to tso žrali ty hipítsi" "No jasně, přesně to." "Yo, taq tim se mnohý wyswětluye. Yá sem se zase fčera wožral yaqo to prase." Bagrova hlava se začala měnit v prasečí. Všimnul si mého překvapeného pohledu a prohlásil: "Radshi to mots neřesh, nebo z toho úplně zmagořísh." Asi měl pravdu. Nad námi proletěla fialová kráva. "Hele, ta kráva byla jen haluz, nebo kolem fakt proletěla?" zeptal sem se Bagra. "Myslísh tu fialowou? Yo taq tu ush sem dnesqa taqy potqal. Wypadla na mě ze sqříně. Propích sem yi shpendlíqem a wona wodletěla woknem."



(c)2003 Blaz - blaz42@atlas.cz - uto.no-ip.org

Edit 17.12.2010: Tuto povídku najdete také na http://triponthetrip.com, kde budu pokračovat v psaní dalších příběhů. (Blaz)


anonym3
28. 04. 2004
Dát tip
blaz:chmm boy nadsázka ae fainy zwieebee

blaz
28. 11. 2003
Dát tip
rltd2 katugiro: kdybych zkušenosti s lsd neměl,taq bych se do toho nepouštěl...samozřejmě je to nadsázka...

chicoria
27. 11. 2003
Dát tip
hm, no proč ne.-)))

katugiro
27. 11. 2003
Dát tip
buď si někde sežeň LSD, nebo nemluv o zkušenostech s ním... :)

Kytiii
27. 11. 2003
Dát tip
taky se mi tohle nezdá jako obyčejnej výlet... i když obrovská vosa už honila kdekoho, svítalo přesně deset sekund, nebo pramínek moči se změnil v rampouch...

... jo, tak tady jsem se docela zasmál, jako povídka by to mohlo být hodně dobré, jako trip on the trip nevim nevim :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru