Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jsem dvakrát

29. 11. 2003
4
0
312
Autor
dismorphia

*až třikrát*

 

Ořech a jeho

tvář vyloupnutá

z rámu zrcadla

Ostré hrany

s chlupatým lemováním

Dráždíme proužek

světla který roste

v světlé chloupky

Cítím

(cítí)

tu blízkost

zasklenou

daleko zavátou

 

Úzkost dýchá mi na

čelo mluví na mě-

mluvím na ni

(mluvíme na sebe)

Hledí

a já hledím

na ni

Ona na mě- pak na

sebe i skrze své

tenké tvrdé já

 

Půlím se-

rozcházím se svou

polovinou

Dvě bublinky utvořím

Spojím je

Chvíle a pohledy

prolínám

Patos proklínám

co šklebí se mi

Nastavuje špínu

Z ní já vylézám

 

Střídá

překrývám

Jsem kukla i motýl

Beztvará iluze

s pokrývkou růžovou

od snu utopeného v mlze

Divotvorná je hudba

Vskutku divotvorná!

 

 

 

m masky-

ju ju to znám:-) t

dismorphia
23. 10. 2004
Dát tip
ježiš, kdes to vyhrabal/a :)

nu já se tu jen tak rozkoukávám a všimla sem si tvých kritik u dera:-)

dismorphia
23. 10. 2004
Dát tip
ach tak, aj sí

Romantička
03. 02. 2004
Dát tip
Jsou tu všechny znaky tvé básnické osobnosti, ale nic víc. Tahle se nepovedla. Máš asi klučičí prostorou představivost a holčičí citlivost a opravdovost. Chce to ještě chytit tvar. A protože nenávidíš tvar, chceš jen proud, nejasnost, mnohost, rozdíly, paradoxy, abnormálie, disonance a vůbec absurdity, nezbývá ti nic jiného, než psát ateoreticky vždycky o něčem. Tvoje poezie mi připadá být svou vlastní obhajobou. Tvé pocity se objevují v rétorickém hávu. Proto se zdá, že to není opravdové. Ve skutečnosti to není falešné, chybí ti jen umění to napsat. A to umění najdeš sama v sobě, když budeš psát o něčem. Třeba delší lyrizované povídky, které na Písmáku nikdy nikdo nečte.

dismorphia
03. 02. 2004
Dát tip
Romantička: No:) Dala jsem si tu práci a dobře si zaznamenala všechny protimluvy, které jsi ve svých připomínkách vypustila; dovol mi příklady (uvozovky sice vložím, leč nepůjde o přímou citaci) : "- nelíbí se ti to X ale je to vlastně krásné, všechno a to bezpochyb (!) - vše, co píšu, je stejné X vlastně ses jen unáhlila a stejné to není - moje básně obsahují citovost, opravdovost, pravdivost X zdá se ti to neopravdové - mám potřebu psát o něčem (zdálo se to, jako výtka) X ale bude lepší, když budu psát o něčem (raději ?) Čili nebudeš mi snad mít příliš za zlé, když tě nebudu brát příliš vážně. Proti negativním kritikám (či reakcím) nemám zhola nic, někdy si z nich ráda posbírám pár lístků, ale když už někdo napíše k \"nelíbí\" důvod, tak jaksi samozřejmě jdu po argumentech, který mají alespoň hlavu a patu. V Sychravu má být smrdí, nic na tom, že tobě se nelíbí (ostatně jako páchne a sněží, jak se zdálo). Vše je na svém místě, lyrizované povídky začnu psát, až mi zkrátka něco naskočí. Dokud mi naskakují básně (ačkoliv neromantické), budu psát básně - je příliš chtít po mně, abych něco lámala, natož pak přes koleno (třeba). A ještě na jedno jsem se rovzpomněla - netvrď tak skálopevně, že nenávidím tvary (když už, tak se slůvkem předpokládám, nebo tak něco). Pakliže to měla být úvaha o dismorphii, byla poněkud přemrštěná.

spíš nečirá tekutina, která se různými směry prolévá, spojuje s kdečím...to už bych chápala...:)

jsem zmatená, první se mi nelíbí - nevím, jako kdyby šlo jen o slova, co hlubšího smyslu nemají..druhá moc pěkná a konec taky dobrý, ale nevidím linii, která je ais pro mě někde hluboko...A s názvem jsem se to taky snažila propojit. /že začínám bejt drsnější?/

dismorphia
11. 01. 2004
Dát tip
worry: :) Ale jdeš správným směrem; tahle b. je jen těžko uchopitelná, vezmu-li v potaz, že nejsem sklenička z čirého skla:)

Dash_707
30. 11. 2003
Dát tip
...ale celkově fajn :o)

Lalinka
29. 11. 2003
Dát tip
to zni vazne sqele, eroticka atmosfera na me dychla ale bohuzel sem SAMA :-) :-(

katugiro
29. 11. 2003
Dát tip
jednotlivé strofy jsou dost nestejné... a nemůžu říct, že bych to nějak chápal, to rozhodně ne... čtvrtá se mi docela líbí zvukově, první na pocit, ve druhé je moc zájmen, třetí nepříliš... :)

marbl
29. 11. 2003
Dát tip
Líbí se mi to,ale má to takový nádech smutku.

muflonšnek
29. 11. 2003
Dát tip
Neřekl bych že jsou strofy nestejné, podle mě se vzájemně dobře prolínají. O pocitech píšeš zajímevě (slovem "zajímavě" míním zajímavě), což se tu cení.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru