Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Návrat ze subjektivně iluzorního světa

20. 07. 2000
1
0
2128
Autor
J

Jeden z tvrdých pádů

Kapky bloudí z roztrhaného nebe dolů a suchá zem svou náruč otvírá Anděl strážný Tvůj příběh někomu neznámému posílá a kdesi v dálce zapomenutá píseň doznívá Není to dálka. Je to minulost vzpomínkou náhle oživlá. Byla to láska? Tvá duše se vrací domů na konci řádků kaňka rozpitá.
Bříza
04. 11. 2000
Dát tip
ten chytrej trouba - to jsem byl taky já ??? (promiň prosím..)

JiKo
25. 09. 2000
Dát tip
J: no já bych to bral jen jako příklad, jakým směrem se můžeš ubírat, jak by mohlo dílo vypadat. Když to není "tvoje". Sám občas některý věci dám na předkritiku známým ale jediný co připouštím je seškrtat to co navrhují. Nikdy jsem nepoužil cizí text

J
25. 09. 2000
Dát tip
Díky.Hm.:o)

J
24. 09. 2000
Dát tip
Dostala jsem do svých zpráv jednu kritiku týkající se tohoto dílka. Autorka mi navrhuje takto změnit slovosled první sloky: "Kapky bloudí z roztrhaného nebe dolů suchá zem otvírá svou náruč Anděl strážný posílá Tvůj příběh někomu neznámému kdesi v dálce doznívá zapomenutá píseň." Ráda bych si od Vás, kteří jste mi už kritiku napsali, přečetla, co vy na to. Osobně bych takovýto slovosled nedokázala vytvořit, když jsem to psala. Už to není "moje". Když čtu upravenou podobu do jiného slovosledu znovu a znovu, jsou to pro mě útržky skoro nic neříkající. Když čtu zpětně původní verzi,jdou popořádku moje myšlenky, které poznávám.

suva
17. 09. 2000
Dát tip
Koukám, že když si tě budu číst pozpátku, moje přání ti bude připadat trochu nemístné...

JiKo
23. 07. 2000
Dát tip
Nikomu nejde nic jak by chtěl. To jen náhoda nám může přát ... Věřím Ti

JiKo
21. 07. 2000
Dát tip
A kdy se ti to stalo ?

Bříza
21. 07. 2000
Dát tip
Negace na začátku druhé sloky je prvkem lidové poezie, což mám rád. U téhle básničky bych ale doporučoval trošku víc obrousit rým. Např: v druhé sloce by místo oživlá klidně mohlo být ožilá a v posledním řádku : " ..konce řádků kaňka rozpila..." čímž by se do básničky dostal zajímavý rytmus (v první sloce 3 a ve druhé 1 a 4 řádek s veršem)

J
21. 07. 2000
Dát tip
Nevěříš? Před týdnem.

J
21. 07. 2000
Dát tip
Děkuju za pomoc a rady, nejde mi všechno, jak bych chtěla. "...konce řádků kaňka rozpila"je hezčí.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru