Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zabij bližního svého

07. 12. 2003
7
1
2702
Autor
Aaronix

Nejvíc bolí první vražda...?

 Moc, moc, strašně moc lidí je na světě. Spousta. Hafo. Hemží se po planetě jak mravenci. Žerou a serou. Nejenom jídlo dovnitř a hovna ven. Lidi žerou úplně všechno. Trhaj vnitřnosti matičky Země a tavěj je ve vysokejch pecích, lámou jí kosti a melou je na prach, chlemtaj její krev. Do atmosféry pak prdí černej kouř. 

A co všechno teda lidi serou kromě hoven? Samozřejmě je toho tolik, že nemá cenu snažit se to všechno vyjmenovat. Nejvíc ze všecho ovšem lidi vyserou informací. Ty však, na rozdíl od toho ostatního, pečlivě recyklujou. Žerou je. A zase serou. Furt dokola. Divný na tom je to, že průměrnej člověk je schopnej vysrat desetkrát víc dat než kolik jich sám sežere. Skuteční borci pak dokážou vykálet až tisíkrát víc. Informace se nám proto hromadí. Nemáme je už kam dávat. A další paradox - čím víc dat máme k dispozici, tím více po nich prahnem. Tím větší je náš hlad. S jídlem roste chuť. Ještě máš plnou držku a už po šilháváš, co by sis jěště dal. Existuje totiž mýtus - že v tom nepřehledným bludišti informací je možný se vyznat jen tehdy, máš-li dostatek informací. Takže žereš, aby ses neztratil. A čím víc žereš, tím víc ti to v kebuli rachotí. Mozek se ti nadouvá až máš pocit, že se ti z toho hlava rozskočí. Měl by sis dát pohov a vysrat se na to, ale ty ne. Ty si jen řekneš - to všechno proto, že mám pořád ještě málo informací!

Tak sedíš u Sítě, vejráš do monitoru, prstama bušíš do klávesnice, dlaní proháníš myšku. Brousíš, četuješ, handrkuješ se na fórech a v jednom kuse stahuješ celý kýble dat - empétrojky, avíčka, pařbičky, ebooky - a rveš si to do hlavy.

Vyser  se na to! Udělej to jako já - odpoj se od Matrixu a vem do ruky kvér! Buď Neo! Pochop svou pravou podstatu.

Mé vlastní Osvícení proběhlo náhodou. Zrovna jsem sosal jak urvanej z řetazu, když vypli proud. Okno do virtuálního prostoru pohaslo, větráček kompu přestal šumět svou píseň tklivou…pokoj se ponořil do tmy a ticha. Zmatek. Co budu dělat? Vykouk jsem ven - tma jako v pytli. Museli odříznout nejmíň celou čtvrť. Co si počnu? Mobil! Má spása! Někomu cinknu nebo pošlu esemesku… fuck! Došel kredit! Já idiot! Měl jsem si dávno pořídit paušál! Teď jsem v loji. Jen sám se sebou. Na to nejsem zvyklej. Ještě nikdy jsem takhle nebyl….

 

Snažil jsem se nějak zorientovat v tý náhlý samotě, v tom tichu a temnotě…. Získat zpět ztracenou rovnováhu…tápal jsem okolo sebe, snažil se rozeznávat předměty okolo sebe po hmatu…byly tu věci se kterejma jsem byl dávno jakoby srostlej - myš a klávesnice - prodloužený končetiny mýho těla - teď najednou nehybný a bez života. Pravej ukazováček jezdil po skrolovátku myši v lehce erotickým gestu - nic. Co dál? Zasmrádlej popelník plnej vajglů, hrnek od kafe se zaschlým lógrem, ňáký cédéčka… k čemu to? Dobrá, tak šuplíky…. Copak to tu máme? Nožík, nožíček. Žádný perořízek. Pořádnej combat knife. Brucho-chrbátový - do brucha zarazíš, na chrbát klobúk povesíš…haha! Ten se může hodit. Pogumovaná rukojeť hezky sedne do dlaně. Neklouže. Z takové zbraně jde síla. Síla přechází do dlaně, proudí předloktím, paží, ramenem a dál do celého těla...

 

Jsem nůž. Temná, ušlechtilá ocel. V měsíčním svitu se nelesknu. Pomalu šinu se stínem. Jsem na lovu. Nůž mi se svou silou předal i poselství - každý člověk je agent Matrixu. Čím víc jich odpojíš, tím vím Matrix oslabíš. Někdo se možná odpojí víceméně dobrovolně - tak jako já. Většina však bude potřebovat pomoc - jako vždycky a ve všem. Proto jsem teď na lovu - abych odpojoval.

 

Nejvíc bolí první vražda… a pak už každá? Ne, nevěřte tomu. Poprvé to možná může trošičku bolet…. Ale pak už to jdéééé…..


1 názor

rady1
09. 09. 2004
Dát tip
Nářez! Tip.

j_i_r_i_k
10. 06. 2004
Dát tip
Vulgární? Ani jsem si nevšim, jsem se kvůli tomu musel mrknout znova... Ale je to dobrý, styl sedí k tématu, je to prostě vychytaný a nezbývá než tipnout...

Ighor
14. 12. 2003
Dát tip
Je to sice vulgární (alespoň ze začátku), ale stojí to za přečtení. Zajímavá myšlenka, jestlis to napsal za 20 minut, tak seš dobrej. Pány od filmu by to trochu urazilo... ti..

Ighor
14. 12. 2003
Dát tip
Je to sice vulgární (alespoň ze začátku), ale stojí to za přečtení. Zajímavá myšlenka, jestlis to napsal za 20 minut, tak seš dobrej. Pány od filmu by to trochu urazilo... ti..

Andulka
09. 12. 2003
Dát tip
tohle ja nemuzu....dokazala jsem precist jenom prvni polovinu, na me je to moc vulgarni...:-)

Aaronix
09. 12. 2003
Dát tip
Andulko, ty mě bavíš! Tak veřejně masturbovat ti nevadí a troška toho sraní tě uráží!

Andulka
09. 12. 2003
Dát tip
no jo...kdyz ja mam asi nadmerne vyvinutou predstavivost....a porad tak nejak mi prijde vic esteticke mastrubace hezky holky....nez to sxxxx...:-)))))

Aaronix
09. 12. 2003
Dát tip
Tak to rozhodně ;-). Ale ona vulgarita je taky literární prostředek. Jelikož jsi to, jak říkáš nedočetla, tak ti možná ušlo, že to nejsou "moje" myšlenky ale toho člověka, který to vypráví. Ono to dál taky už není vulgární.

Android
08. 12. 2003
Dát tip
Hodně čitelný... fakt že jo!:-) *

Malinko pakárna, ale já už jsem takovej, že tip obětuju i na nesmysl obratů pro věc myšlenky. Jsem Kritik.

Terra
07. 12. 2003
Dát tip
No tak myšlenka je dobrá, ale to zpracování a výrazy bych asi nepoužila :o)) ale za tu myšlenku * :o))

Aaronix
07. 12. 2003
Dát tip
Jenom malinko pakarna? Tak to je smůla. Doufal jsem, že to bude hodně pakárna...

Aaronix
07. 12. 2003
Dát tip
Zpracování by určitě mohlo být lepší - napsal jsem to asi za 20 min. speciálně pro písmáka. Byl jen takový nápad.

Terra
07. 12. 2003
Dát tip
Vždyť taky proto ti nepíšu, že je to kravina nebo tak podobně, já mám taky takový rychlovky a je to dost křečovitý, ale co se dá dělat :o))

Velice pěkné-mimochodem podívejte se na spolek moderní povídky

chicoria
07. 12. 2003
Dát tip
no jo, úplně to vidím.-)))*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru