Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dívky

09. 12. 2003
13
0
8421
Autor
Lovecraft

Tuto věc jsme spáchali s kámošem a byl to vlastně náhlý příval pocitů v podobě takových \\\"obrazů\\\"... Nakonec z toho vznikla píseň, i když to původně píseň být neměla.

Rozbiju zrcadla,

na zem padá kvítí.

Co tě to napadá?,

jen pro tebe slunce svítí.

Ten obraz se rozpadá

v temném žalu noci.

Jak mi to připadá,

toužilas po moci.

Krvácí kvítí.

Jaký pán, takový pes.

Chyt jsem se do nití,

svírá mě děs.

 

......

Ublížit,

to je váš chtíč

a vlastnit

to je ta touha.

Já chtěl jít pryč...

iluze pouhá

 

Sajete!

Rdousíte!

Nemáte zábrany.

Copak si myslíte?,

Je trestu bez rány?....

Co na to vy?, dámy

.....

 

Už pálím vzpomínky,

navzdory všem přáním.

Pochopte mé dívky,

tím se jenom bráním.

Tak jsem to neviděl,

chtěl jsem jenom lítat.

Proto jsem záviděl,

těm, co může ráno svítat.

Kolotoč trápení

točí se dokola,

pro kruté mámení

a z citů.... mrtvola.

 


Lewron
19. 11. 2005
Dát tip
Zdar chlape nevim proc, ale musel jsem si tohle dilko dnes precist uplne se ve me vari ty pocity jako tenkrat kdyz jsem to slysel poprve je to bezkonkurencne bozi...ja palil vzpominky vsak vis Vaso tam u kurtu.... boli to porat stejne a kdyz slysim v hlave tenhle song je to masakr.Je to skvělé dílko fakt moc ale co bych tady psal ty vis jak to miluju a jak mi tohle dilo dava....seca

Cookie
13. 11. 2005
Dát tip
líbí se mi to ...i když jsou tu i špatný kritiky je to každýho názor...ale fakt se mi to líbí:-))) T*

Vempajr
16. 09. 2004
Dát tip
Dura dun Mládenci, kterejpak z lenosti nebo mladistvé povrchnosti opsal odněkud z netu ten šířený blud (Prodám lístek na ROCK FOR PEOPLE, na všechny dny, za 500 Kč) Dura dun

Ateh
15. 04. 2004
Dát tip
Tak,abych se tak trochu zapojil,takže je to relativní pojem podléhající subjektivitě káždého jedince?

Babetka
15. 04. 2004
Dát tip
Tak nějak. :-)

Lovecraft
06. 04. 2004
Dát tip
A seš si jistá, že fantazie nemůže být něco víc než náš výmysl?! Co když fantazie je to, co ty si myslíš, že je skutečné a blázni jsme spíše my, kdo tomu věří.

Babetka
06. 04. 2004
Dát tip
Jistá si tedy nejsem, protože pro mě je skutečnost jen to, co vidím, a samozřejmé je, že každý tu skutečnost máme jinou. Ta moje "skutečnost" může být jen fantazií, ale to nemůžu posoudit, protože se na ni nemůžu podívat jinýma očima a ověřit si, že to tak opravdu je. Veškeré moje poznání je totiž ovlivněno mým subjektivním pohledem. Nejde to od sebe oddělit. I když se snažím být co nejvíc objektivní. Ale něčemu věřit musím. Tu svoji skutečnost podrobuji kritice a porovnávám ji se skutečností ostatních, přesto nikdy nemůžu s jistotou říct, co skutečné je. Můžu jen říct, co je skutečné pro mě.

Babetka
04. 04. 2004
Dát tip
No, budeš si to muset přebrat jak chceš. :-) Ono je stejně těžký určit, kdo je psychicky "zdravý". :-) Slyšela jsem názor, že kdybychom viděli do hlav ostatních, tak nás zachvátí panika, co všechno se tam odehrává. Ale "normální" člověk umí rozeznat fantazii od skutečnosti a ví, že to, co si představuje, nemůže udělat. Psychicky narušený tu hranici ztratil... S tím bych docela souhlasila. :-)

Ateh
01. 04. 2004
Dát tip
Hm,teď nevím jestli si to vykládat jako kompliment či jako uražku:-) Psychicky poškozen určitě jsem,kdo není,ale dětstvím to nebude:-)

Babetka
31. 03. 2004
Dát tip
Protějšek? Ten by tě měl brát takového, jaký seš, i se všema chybama, ne? Já vím, asi jsem moc idealistická... Holt si musíš vybrat, buď si na poslouchání těch vět zvyknout, nebo s tím něco udělat. Život je jedna velká volba a ty rozhodnutí za tebe nikdo jinej neudělá. Buhužel. :-) Tys měj truchlivé dětství?? :-) Ale když o tom tak přemýšlím, možná jsem v tvém díle viděla nějaké náznaky psychického poškození. :-))))

Babetka
29. 03. 2004
Dát tip
Jééé, tys zvládl dvě poslední věty bez "možná", vážně se lepšíš! :-)) Za chyby se člověk může stydět, ale ještě lepší je, když se je snaží napravit. A nebo se s nima naučí žít... Náhodou máš pěkný říkanky :-) , asociovaly mi mé skvělé dětství... :-) Dík...

Ateh
29. 03. 2004
Dát tip
Vím,zvládl:-) -taky sem si je vynahradil předtím. Co,ten človíček s chybama,když nemá sil na změnu,tak se s tím třeba vyrovná,ale co jeho protějšek?Možná právě to je pro toho člověka impulsem pro změnu a znovazískání odhodlání v něčem se měnit-kdo by to taky chtěl pořád poslouchat,věty typu-chrápeš,nechoď chlastat...ap:-) Dík,vychází totiž z mého truchlivého dětství:-)

Babetka
25. 03. 2004
Dát tip
No, vážně bychom už toho "možná" mohli nechat, ne? (možná!!!??) Já vím (možná!!!??), jde to těžce (možná!!!??), ale my to přece nevzdáme! (možná!!!??) :-)) Tak hurá do toho! (Sledujete? Moje první věta bez "možná" :-) ) Ateh: A co jinýho na Tebe leze???? :-)) Tak fajn, správní lidé se za své chyby nestydí, takže přiznávám, že jsem sklerotička. :-) Ale to mám už od narození. :-) A lepší už to nebude... :-) Jééééé a šlo to i bez "možná"! :-) Měli byste si ze mě vzítpříklad. :-) (možná!!!??)

Ateh
25. 03. 2004
Dát tip
Ja se stydím,ale přiznávám je (občas)(možná!!!??) Leze,leze po železe(možná!!!??) juj,ja už blbnu,taky se snažím,smažím,mařím,vařím,škvařím (možná!!!??) (možná!!!??) (možná!!!??) Pardon,ale dnešek byl na mě trochu moc,tak mě neberte. Vášo-fakt sory...

Babetka
24. 03. 2004
Dát tip
Jojo, slovíčkaření je pěkná věc. :-) (možná!!!??) Jaktože nevíš, proč máš zase pravdu? Ach jo, ta skleroza... :-) Asi už na tebe leze stáří. (možná!!!??) :-))) PS: Když já si už taky nepamatuju, proč "zase"... :-)

Lovecraft
24. 03. 2004
Dát tip
Možná už byste možná mohli možná nechat možná toho možná. (možná!!!??)

Ateh
24. 03. 2004
Dát tip
Kdyby,jenom stáří...(možná!!!??) Už mě to (možná!!!??) taky s...(možná!!!??) A pak,kdo je sklerotik(možná!!!??) Vášo ja sa pokusím,ale bude to asi těžký(možná!!!??) Když,vono je to tak nakažlivý...(možná!!!??)

Ateh
23. 03. 2004
Dát tip
Jo a slovíčkaření je krásná věc,aspoň se člověk nenudí...(možná!!!??) P.S.:NEvím jak ZASE?...(možná!!!??)

Babetka
16. 03. 2004
Dát tip
Ale ty se jenom podceňuješ! (možná!!!??) :-) Už jenom ta tvá tvorba je známkou civilizovanosti. (možná!!!??) :-)

Ateh
16. 03. 2004
Dát tip
Myslet je h... vědět(možná!!!??) -říká máti:-) Ale jak sem psal-nechci se přít(možná!!!??) Jinak to beru jako kompliment-s díky(taky možná!!!??)

Babetka
16. 03. 2004
Dát tip
Tvoje máma má asi pavdu. (možná!!!??) :-) Já se v podstatě taky nechci hádat (možná!!!??). A to komliment byl (možná!!!??). :-)

Ateh
16. 03. 2004
Dát tip
Už mi z těch možná jde hlava kolem (možná!!!??) Ale pravda to je-bez možná:-)

Babetka
16. 03. 2004
Dát tip
Čteš mi myšlenky. :-)) Zrovna jsem si říkala, koho z nás už to "možná" přestane bavit. :-) Zase jsi vyhrál. :-) Však já věřím, že to je pravda i bez "možná", jinak bych to nepsala. :-) (možná!!!??) :-))

Ateh
15. 03. 2004
Dát tip
Bezva,omezení komunikace.(možná!!!??) Jo a von Váša civilizovanej je,ale o sobě bych to netvrdil... (možná!!!??)

Babetka
13. 03. 2004
Dát tip
Ale to snad ne! :-) Civilizovaní chlapi, jako vy, přece osobní konflikty nemají. :-)) (možná!!!??)

Babetka
10. 03. 2004
Dát tip
Tak to je super, kluci, že jste se tak pěkně domluvili. :-))

Ateh
10. 03. 2004
Dát tip
Tahle diskuze by mohla vyustit v osobní konflikt:-)) (možná!!!??)

Babetka
09. 03. 2004
Dát tip
A já děkuji za to, že bys mě do té skupiny dívek nezařadil. :-) Tu hudbu si zkusím představit, díky. A taky doufám, že na tebe není Ateh tak naštvanej, jak vypadá. :-) Ale jestli je opravdu dobrej kamarád, tak ti určitě odpustí! :-)

Ateh
09. 03. 2004
Dát tip
Ne ne ne ne a ne,neodpustím:-) Není totiž co...

Lovecraft
09. 03. 2004
Dát tip
Myslím, že Ateh snad není ani naštvanej,(možná!!!??). On je totiž fakt skvělej kamarád, (možná!!!??).

Lovecraft
05. 03. 2004
Dát tip
Babetka: Ono je to přesně o té většině dívek, kam bych tebe neřadil. Ten kamarád, který to se mnou napsal je ATEH. Jinak ta hudba, abch ti to nějak přiblížil, je to něco jako takový blue folk. Díky za kritiku.....

Ateh
05. 03. 2004
Dát tip
Byl sem odhalen!!!! Tohle mi nedělej:-((

Babetka
03. 03. 2004
Dát tip
Měl jsi pravdu, tohle je vážně zajímavé dílko! Jen mě tak napadá, že jste museli mít s kamarádem pěkně tvrdé zkušenosti, když si o dívkách myslíte tohle. :-) Jinak se mi to líbí. A taky bych docela ráda k tomu slyšela tu hudbu... típek

Ateh
03. 03. 2004
Dát tip
Promin,ale je to vcelku nic moc nemyslis?Teda aspon me to prijde takový moc SEXISTICKY,ze se nestydis:)) (Teda,vlastne i ja.) Je,kdyz me tak napada...my sme vlastne smoliči,co? Zatim M.V.

cancer
20. 02. 2004
Dát tip
Cancer není jen rakovina, je to taky jen RAK (latinsky)

Lovecraft
17. 02. 2004
Dát tip
Rakovina (cancer): Docela by mě ta hudba zajímala, kdybys to nějak zapsal, tak se ozvy. Jinak dík.

cancer
12. 02. 2004
Dát tip
myslim si, ze to neni spatny, dokonce mne hned napada hudba. tip

anonym3
08. 02. 2004
Dát tip
Je to nejlepšššííí Zdar WEJNY.Hele kdybych mohl tak tě pozvu na pivo ale nejak jsme to na tom plese přehnali:-)))Píšete skvěle tak pište dál!!!!

remik
05. 02. 2004
Dát tip
Nevim, moc se mi to nelibi.Nijak nezaujalo.Nic pro me.

Ansuz
22. 01. 2004
Dát tip
Dobré dílo. Charlotte díky za zařazení. Lovercraft všem kterým se to nelíbí doporuč přečíst víckrát a trochu nad tim přemýšlet. Možná se jim to pak zalíbí. U mě to fungovalo takhle.

Lovecraft
22. 01. 2004
Dát tip
Díky za informaci... Asi máš pravdu.

MdF
05. 01. 2004
Dát tip
*!

Notreal
29. 12. 2003
Dát tip
vynikající dílo....* Charlotte_468 - máš dobrej čich :-)

Beezer
20. 12. 2003
Dát tip
Panečku. Na poprvý mi to vůbec nešlo pres jazyk. Druhoj pokus lepší... no a ten třetí... když se mi povedlo proniknout do tajů dílka jsem začal chápat. I ty verše se četly daleko snadněji. Ze začátku to prostě nějak nešlo, no a teď, Krása. Jako když roztíráš med :-)) (trocha melancholie :-)) Chce to jen porozumět..... jo a ... tip

MCMLIII
17. 12. 2003
Dát tip
souhrn dobře poskládaných pocitů, mají zpětnou vazbu, co bych mohl chtít více

Lovecraft
17. 12. 2003
Dát tip
Vím toho na písmáku moc nemám, vlastně na každý rok jedno dílo. Bude to asi trochu i leností. Pokusím se to ale napravit. Jinak díky za kladné i záporné ohlasy. Jinak byl bych rád kdybysi mi napsal víc konkrétně, v čem to je špatný, třeba mi to v něčem pomůže - WiruZ.

No teda...to mě překvapilo. Půjde do klubu, do mých nej a tip. Jsi dobrý...jen trochu málo plodný (na díla)...

Lovecraft
13. 12. 2003
Dát tip
beauty: Smolili? No, buď neumíš číst, nebo si nečetla prolog... Kdyby jsme to smolili, tak by to asi vypadalo jinak. Tohle napsané skoro bez přemýšlení. Tohle nejde příliš ani soudit, jsou to pocity dvou lidí, kteří se, nezávisle na sobě, nácházeli v určité "nepříjemné situaci". Myslíš, že jde soudit takhle jednoduše pocity někoho jiného?

WiruZ
13. 12. 2003
Dát tip
nic moc...

gabio
11. 12. 2003
Dát tip
já bych chtěla slyšet tu melodii. Nezdá se mi to tak špatný...*

maia
09. 12. 2003
Dát tip
Hm... avi

Aleya
09. 12. 2003
Dát tip
zvláštní, pár docela dobrých obratů...sice si neumim představit jak to někdo zpívá, ale za text *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru