Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nic

12. 12. 2003
3
0
1322
Autor
Sophia

Nic

 

Sedím v prázdné místnosti. Sama. Opuštěná. Zapomenutá. Těžký vzduch a dusno lepí dlouhé vlasy k obličeji. Tma. Do ticha zní staré kyvadlové hodiny. Slyším jejich dutý tikot. Tikot, který ukrajuje z mého života. Postupně, po kouskách. Prázdnota. Zběsilý tlukot srdce a přerývaný dech soupeří s hodinami o slovo. Ticho, ticho!!! Volám uvnitř. Ve spáncích buší krev. Chci se pohnout, nemůžu. Jediný krok kupředu znamená pád. Pád dolů. Dolů do nicoty. Do temné nicoty světa. Zatracení. Udělat krok, znamená vidět pravdu. Strach. Silné řetězy mi poutají ruce. Hlavou létají zběsilé myšlenky. Myšlenky na úprk. Utéct! Musím utéct!!! Křičím bez hlasu. Sucho v krku. Nemohu mluvit. Chuť krve na jazyku. Pach hniloby a zatuchliny, line se sem zvenčí. Nestůj, běž už!!! Slyším šepot z dálky. Ano! Ano!!! Dere se mi z úst. Krok. Jediný krok kupředu znamená pád. Pád dolů. Dolů do nicoty. Snad padám celou věčnost. Oči do široka rozevřené. Vidím stíny. Stíny, jejichž obrysy připomínají zčeřenou hladinu. Zloba. Nenávist. Bolest. Hrůza všeho světa! Peklo! Ráj! To je očistec?! -  křičím. Rána. Rozvířený prach. Tma. Do ticha zní staré kyvadlové hodiny. Jejich dutý tikot ukrajující ze života všech. Bůh? Ďábel? Nic. Život? Smrt? Nic. Tma. Jen tma…


Sophia_
13. 02. 2004
Dát tip
Kolega:Máš pravdu, téměř jako bych četla vlastní slova...:-)Autorka mi mluví z duše a navíc má podobný nick, asi si ho upravím, aby nedošlo k nechtěné duplicitě:-)

Sophia_
13. 02. 2004
Dát tip
Nezbývá mi než dát tip:-)Sama bych nevystihls pocity duše lépe..:-)*

Kolega
12. 02. 2004
Dát tip
Nevěřím. Tohle je dílko mé žákyně. Ještě se pro jistotu juknu na další dílko... To už je krapet jinčí, ale stejně... Hodíme o tom ještě řeč, ju? :-)

Sophia
26. 12. 2003
Dát tip
mily Kolego....je dosti pravdepodobne, ze se tady nekde vyskytuje nejaka dalsi Sofie...avsak Te musim ujistit, ze tohle sem psala JA - SOFIE a ne TA DRUHA - SOFIE.......:-))) lol ani netusim, ze je tu nejaka dalsi Sofie s podobnejma vyplodama bezbrehe fantazie...;-)

Kolega
25. 12. 2003
Dát tip
Kdybych nevěděl, že jsou dva nicky tvého jména, přísahal bych na podobnost tvorby! Jak to je? Jste dvě Sofie nebo jen jedna s dvouma nickama?

katugiro
21. 12. 2003
Dát tip
ticho, tikot, křičím bez hlasu, tma... stokrát semleté :)

WiruZ
14. 12. 2003
Dát tip
prijde mi to o nicem....

Andulka
13. 12. 2003
Dát tip
co je to nicota?

Sophia
13. 12. 2003
Dát tip
dobra otazka... Nicota je to, co nas obklopuje. Prazdno. Strach z reality. Strach z citu?!... Mozna i pravda :-)

na tom asi něco bude ...

Alela
13. 12. 2003
Dát tip
Sophia, mrkni se na: www.maslo.cz - na odkaz básně !!!!! Myslím, že budeš taky zastánkyní buttyrismu :))) ;))))) Mimochodem TIP *

Sophia
13. 12. 2003
Dát tip
hm...tak www.maslo.cz je skutecne zajimavej web:-) akorat mi trochu unika spojeni CERSTVE MASLO - SMRT...nebo treba CERSTVE MASLO - NEJISTOTA....;-)))

Karbo
13. 12. 2003
Dát tip
Přijde mi to zmatené... myslím, že by bylo lepší dílo rozčlenit do odstavců, klidně i po jednom slově - kdyby se to správně zpacovalo, možná by to vyznělo emocionálněji... příliš mě to nenadchlo... možná z důvodu, že nad tím přemýšlím často a je to pro mě ohraná písnička... 5/10

Aaria
12. 12. 2003
Dát tip
Co víme o nicotě? Tip

Sophia
12. 12. 2003
Dát tip
O nicote nevime nic... Mozna proto nas vsechny tak moc laka...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru