Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Proč to tak bolí?

26. 07. 2000
4
0
1192
Autor
virtualni

Slovy se dotýkat větou se hladit vykřičnik zdůraznit otazník..bude to vadit? Už se to nevratí pryč jsou ta slova omamné závrati nezopakují se znova Přišly tiše s jarním deštěm ta voda je však všechny smyla Tvá horká ústa citím ještě když jsem je prvně políbila Tys odešel....nebudu spát mé srdce je zlomené už nebudu se smát city na věky zraněné Proč to tak bolí?
Wolfling
09. 12. 2000
Dát tip
S foxem souhlasím

fox
12. 11. 2000
Dát tip
BÁSEŇ JE VÝLEV DUŠE, ALE TEN MÁ MÍT NĚJAKÝ STYL? FORMU,ÚPRAVU...jinak by se mělo vylívat jinak,příteli,psychologovi...

Albireo
01. 11. 2000
Dát tip
Virtuální: Mluvíš mi z duše. Něco podobného také prožívám. Ostatně jsem (aniž bych znal tuhle básničku a ještě předtím, než jsi ji dala na Písmáka) napsal básničku, která se jmenuje - Virtuální. Ne, není o Tobě :-) Slávku, Mahoney: Myslím, že u básně je důležitý obsah i styl. Pokud na dodržení stylových pravidel autor nemá, nebo je vědomě dodržovat nechce, může se uchýlit k volnému verši. Pokud ale je forma veršovaná, měla by být řemeslně zvládnutá, jinak formální prohřešky odvádějí čtenáře od toho, co básník říká. Samozřejmě jsou možné výjimky, u takového Milana Kundery jsem si teprve po letech uvědomil, že se třeba "První variace na smrt" místy rýmuje, do té doby jsem ji bral jako volný verš. To si ovšem podle mého názoru může dovolit takový mistr, jako on, ale nemělo by to být pravidlem. Ačkoli tedy báseň svým způsobem kritizuji, je tak působivá, že jí přesto dávám TIP.

castan
08. 09. 2000
Dát tip
Slavek: Souhlasím že by nám to všem mělo něco říkat. Já se většinou dokážu ponořit do duše v rýmu, ale někdy to prostě nejde. Doufám, že se na mne nezlobíš že mi to většinou vychází, já se na oplátku nezlobím, že mi něco sděluješ bez berše! **C**

Astrálka
25. 08. 2000
Dát tip
* keď sa na to pozerám ako na báseň, súhlasím s kritikou od Prouda(u) * ak je to ston, dievča, drž sa, snáď to pekné čo bolo, v sci-fi budúcnosti zase bude ;-)

slavek
04. 08. 2000
Dát tip
virtualni: ale vůbec není za co se omlouvat. Stydět by se měli Ti, co odmítli tuto žádost o pomoc, nikoli Ty. V té básničce to je, jsou tam všechny pocity a je hodně sdělná. A to, že někteří lidé pro vlastní ambice nechali srdíčko doma, přece není Tvůj problém :-) Hlavně piš, piš tak jak Ti to jde od srdce, a vykašli se na lidi, kteří to nechápou, vždycky se totiž najdou lidé, kteří Tě pochopí, i když to třeba nedají najevo tak výrazně jako ta druhá skupina. Ztracená láska je hodně bolestivá. Myslím si, že někteří lidé si to asi neuvědomují. Mají velké štěstí, že si to uvědomovat nemusí

virtualni
03. 08. 2000
Dát tip
bolelo to moc...asi jeste boli.. asi jsem hledala pomoc...patrne na nespravnem miste..prominte...lide...

Beren
02. 08. 2000
Dát tip
Jo souhlas mahoneyem ! Taky to znám a taky jsem těchle výlevů fůru napsal, ale nevím zda je někdy uveřejním, protože pak ti co pochopením skrblí tak zraňují možná ještě víc ! Nejde tu rýmy či délku verše, ale přece o porozumění a hlavně vcítění ne ? Copak už nejsme lidi ?????

slavek
01. 08. 2000
Dát tip
proboha copak tohle je o rytmu?? Lidi VZPAMATUJTE SE!! Kam se poděla citlivost písmáků? Byly doby, kdy většina lidí by na takovouhle pěknou a upřímnou básničku řekla něco o pochopení, kamarádství, a třeba i pár frází o tom, že to přebolí. A rýmy?? Jděte se s nima vycpat! O tom to přece není.. nebo vlastně dneska už je.. To je důvod proč už se toho nechci účastnit.. Nakonec.. co vám ten písmák dá, když jediné na co budete u básničky koukat je počet rýmů a styl?? Možná vám to stačí..

Mahoney
01. 08. 2000
Dát tip
slavek uhodil hřebík na hlavičku... většina tu chce jen něco sdělit, a že občas nevyjde slabika - to říkejte těm, kteří o to stojí - těm v aréně... tohle je výlev duše a tudíž tu nejde ani tak o formu jako spíš o sdělení... to že už jsme podobné sdělení četli x-krát není důvod ho odmítat... lidičky, víc pochopení by to chtělo... BTW: je to napsané moc hezky...

nicka
28. 07. 2000
Dát tip
ach jo, jsem asi nějaká divná nebo snad otrlá, ale tohle mě už nudí...

Proud
27. 07. 2000
Dát tip
První sloka se mi velmi líbí, pak docela i třetí. Celkový dojem mi kazí poslední sloka - to zlomené srdce, na věky zraněné city atd.

Wolfling
27. 07. 2000
Dát tip
Proč už vyšel z módy rytmus? Proč tam není 'nebudou znova', misto 'nestanou se znova', když by ti mnohem líp vyšly slabiky? Copak jsem opravdu jedinej, kdo na tom ještě trvá?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru