Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Moje naděje

21. 12. 2003
1
0
4988
Autor
LucyH

Sorry, že jsem to asi zadala blbě, ale v těch druzích se moc nevyznám, no jo, sem prostě gumma ;o)))Tahle básnička je pro jednoho kluka, co mi otevřel oči a přiměl mě k tomu, abych žila na světle a ne se jen skrývala v ústraní.

Chybí mi, možná tuší jak.

I když jen jednou setkali jsme se v reálu.

Moje hlava poblázněná je jak z chorálů.

 

Jeho oči spát mi nedají.

A dech se mi pokaždý zastaví,

když vzpomenu si na jeho hlas

i na to,  jak ve snu vídám ho zas a zas.

 

Kdyby jen tušil, kolik pro mne znamená,

snad roztřásly by se mu kolena.

 

Ani nevím, jak jsem mohla do toho tak vlítnout,

nedávat pozor a něčeho se chytnout.

Ale láska, ta se neptá,

prostě nás dva k sobě spoutá.

 

I když nevím ještě čím,

v budoucnu snad uvidím.

Jsem sice jen holka bláhová,

snad odpustí, že jsem taková.

 

On je moje naděje,

jen s ním se moje duše zasměje.

To jen jeho slova potěší mě,

s jeho přáním usínám.

 

Když mi řekne "Dobrou noc a nech si něco zdát."

já vím, že tehdy, nemusím se bát.

Je mi bezva, když jsem s ním,

Protože tehdy cítím, že už jenom nesním.

 

Jsem si jistá, že moje srdce bije dál a že

dlouho ... nezchvátí mě žal.

 

Nevím, co všechno pro mě znamená,

snad tolik, že s jen s myšlenkou na něj usínám.

 

Ani psát mě nebaví,

je to jako dežaví ...

co mě možná proslaví.

 

Konec roku nastane,

moje srdce ustane.

Budu na něj myslet dále,

pořád, prostě neustále.

 

Přišel ve chvíli, kdy moje naděje se ztrácela,

bez dechu jsem myslela, že potkala jsem anděla.

Můj svět obrátil se vzhůru,

dostal náhle světla fůru.

 

Nevím, přišlo to tak náhle ...

ale já vím stále,

že vedle mě tu bude stát

a to už napořád, i když jen v

mých touhách.

Bude to, jak doufám.

 

 

 

 

 

 

 


child
18. 01. 2004
Dát tip
bezva ne?

LucyH
18. 01. 2004
Dát tip
bezva :o)))

j_i_r_i_k
14. 01. 2004
Dát tip
Teda ty kritiky stojí za to, to jednomu zvedne náladu... No a dílko - jsem rád, že je četl ten, kterému bylo určeno, to je asi dostatečné ospravedlnění toho, že jsme ho četli i my - nicméně příště doporučuji doručit přímo adresátovi, ono by to bylo pro leckoho lepší :)... A tomu klukovi buď vděčná, že Ti otevřel oči... Ale trápit se kvůli němu? Ne, to už si nezaslouží...

LucyH
14. 01. 2004
Dát tip
Mockrát děkuju za milá slova ... :o)

j_i_r_i_k
14. 01. 2004
Dát tip
S radostí, to víš, první dávka je zdarma...

LucyH
14. 01. 2004
Dát tip
:o))) TAk to beru, občas člověk potřebuje pár milejch slov ... i od někoho úplně neznámýho ...

(G)eorge
13. 01. 2004
Dát tip
uááááá, šmarjá, nebýt toho, že se z: "Budu na něj myslet dále, pořád, prostě neustále!" stala kultovní hláška Mločí Frakce olomouckých písmáků, asi hych si uhlodal ruku, yeah.... (diskuse je nejšitöznější a nejsentimentálnější za poslední 2 roky) salve (G)eorge

(G)eorge
13. 01. 2004
Dát tip
he, teď sem zjistil že kolovi uhnila ruka, to budem dvojka: uhnilá a ukousaná:)))

dal jsem si na to mast už je to lepší

815_0
10. 01. 2004
Dát tip
Dík za avi. :-) Tak - nebýt "amerických filmů", nemyslel by si každý, že jeho utrpení bude věčné a nebyl by každý tak zaslepený jako autorka. Souhlasím s výrokem: "Ty, které jsem jednou opravdu miloval, budu milovat už napořád." ALE je rozdíl mezi tím opravdu milovat a myslet si, že to co prožíváme znamená opravdu milovat. Nikdy nezapomeneme, ale to neznamená, že se budem napořád trápit - to je pitomost... avi.

Zaprděnec
06. 01. 2004
Dát tip
Ty vole na tohle koukni, a hlavně na ty mrdy pod "dílem", se posereš.

Bizkitfreak
05. 01. 2004
Dát tip
Ém, nó, child mi poslal avi, tak tedy dobrá.Přečetl jsem si to, a ač mi na kritiky pod textem nezbyva cas, napisi tedy jen směle upozornění na několik základních pravidel... A omlouvám se, jestli jste na to už někdo upozornil a já jsem neoriginální. Hlavní je toto, pozor na rýmy vlítnout/chytnout nastane/ustane apod. Takové rýmy jsou nesmírně křečovité, použiješ-li dva stejné tvary slov.É-musím jít, možná se ještě vrátím.

milá luci vidíš kdybysto hned napsala jako postmoderní prózu nemuseli jsme tu nic řešit.

zuzuzu
05. 01. 2004
Dát tip
takže: dílo je ubohý a protože náš klub řeší díla a ne autory, dávám to do klubu největších sraček, je to fakt hrozný.... a jinak... to je vše

child
04. 01. 2004
Dát tip
nemohla jsi napsat škoda že život není americkej film - nevěřím ti, tohle jsi prostě NEMOHLA napsat !!

jsou ty výrazy nutné?je nutné si pod každým slovem něco představit?je nutné myslet aby si pochopil že sprostý slova existují a mají jistou funkci?je nutné věřit funkcím?

Vinki
04. 01. 2004
Dát tip
child: ???

child
04. 01. 2004
Dát tip
vinki : hromadný avi - už proto že autorka ho neposlala..

LucyH
04. 01. 2004
Dát tip
child: a co mám dělat? Co mám podle tebe napsat všem v avízu? Že jsem pitomá? A proč bych nemohla napsat, že život není film, rptože není. Díky přiblblejm filmům a seriálům si lidi myslej že všechno bude skvělý, jenže nebude, pokud s tím nic neuděláme. Jak praví jeden citát "Bůh pomůže jen tomu, kdo si pomůže sám" tak co dál ... říct, napsat ...

LucyH
04. 01. 2004
Dát tip
Máš tam odpověď ...!

child
04. 01. 2004
Dát tip
jak můžeš napsat že se "lidi myslej" ?? já si teda nic takovýho nemyslím a určitě nejsem sám.. za pár let se budeš smát tomu žes "chtěla umřít" kvůli nějakýmu anonymovi kterej umí jenom sprostě nadávat každýmu komu se tvoje geniální dílo nelíbí a potom tě stejně nechá být..má cenu se zabývat někým takovým?

katugiro
04. 01. 2004
Dát tip
když už tu mám avi, nechce mi někdo vysvětlit, o co se jedná? :)

Elyn
04. 01. 2004
Dát tip
bolí mě u srdce z toho patosu, ale asi bych taková taky byla, jen si říkám, že ten anonym za to opravdu, milá LucyH, nestojí, máš na víc, ok?:) (bez avi)

LucyH
04. 01. 2004
Dát tip
child: Možná jsem to měla upřesnit, to "lidi myslej" jsem myslela, jako že většina lidí, alespoň těch, co znám a kterým se spíš vyhábám věří v to, že jim všechno spadne do klína. Anonym14 možná neumí nic než jen nadávat a třeba to vážně neměl dělat. Možná za pár let bude bolest snesitelnější a třeba ne ... Nevidím do budoucna ... pamatuju si jen spoustu věcí z minulosti, které mou budoucnost dozajista ovlivní a ovlivňují i mé jednání a postoje k lidem. Stejně tak vím, že možná za to nestojí, ale možná taky jo ... Nechci jej soudit za to, jak mi ublížil i když by mi to teď asi pomohlo, ale k čemu by to bylo na druhou stranu? Proto raději zůstanu u toho, že si budu psát svoje úvahy a básničky a doufat, že i přes to všechno se jednou vrátí. Odvažuji se říct, že ho dost dobře znám od té doby, co jsme se poprvé viděli ... a vím, že tak jak ho znám jej nezná nikdo ... ale to na druhou stranu nedává právo ani jednomu z nás dělat to, co děláme ... Díky všem za podporu ... a kritiky ;o)

LucyH
03. 01. 2004
Dát tip
To all Anonym to psal jen ve snaze bránit mě. Bohužel si našel jinou a já ačkoliv ho miluju a budu milovat pořád, bolest tu zůstane. Možná je básnička napsaná divně, možná špatně, ale je v ní všechno, co jsem k němu cítila a co cítit dozajista budu. Možná jsem nesplnila vaše očekávání. Anonyma14 budu řešit a milovat navždycky, škoda jen, že život není americkej film s happyendem ...

child
02. 01. 2004
Dát tip
jo, génius tvýho formátu :) ale já to umím taky docela podchytit ne? :) a až se zbavím beatnickýho návyku budu se sebou taky spokojen - i když, slečna autorka básně mi dostatečně pozvedla sebevědomí už teď :)

SRAČKA SRAČKA SRAČKA SRAČKA SRAČKA Ty holki jsou strašný podívej te se na ně oni si tu udělali kybernetickou drbárnu pod dílem tak sračkózní kvality že mi zněho uhnila a udumřela levá ruka jenom proto že nemají co dělat.není co dodat.

Elyn
02. 01. 2004
Dát tip
Druhykolouvozu ber to sportovně a doufám, že s tou rukou to byl jen vtip. Anonyme: užij si lásku, je to věc jedinečná, ale sprostý jsi opravdu nemusel být..

815_0
02. 01. 2004
Dát tip
Ale notak - jsou ty výrazy nutné ? Navíc - nejsem holka, pokud jsi (druhykolouvozu) to své vyjádření směřoval i ke mě ? :-)

Vinki
02. 01. 2004
Dát tip
Ale jo, anonyme, ja lasku poznal - bezela kolem a pozdravila me... Chytrolin asi budu, uz kvuli Elyn, ale zas tak velkej ne, na to mam tebe. A nevim, proc jsem dostal avi, ale je fajn, ze ho nekdo poslal, protoze muzu pozdravit anonyma :)

child
01. 01. 2004
Dát tip
tohle je ten největší nářez kterej jsem kdy viděl..zvlášt poslední anonymní kritika..musím okamžitě rozeslat avíza na všechny strany :) ( a tip, samozřejmě **** )

zuzuzu
01. 01. 2004
Dát tip
child: já už to četl jednou a smál se... neměl jsem slov.. ale přece-někdy je cit tak hluboký, že ho nelze vyjádřit nějak jedinečně, prostě sklouzává k samé podstatě... a pak ho originálně vyjádří jedině genius mýho formátu... když někdo napíše, že ho psaní nebaví, ať prosím nepíše...

Vinki
22. 12. 2003
Dát tip
nejsem priznovcem nedocitani del, ale tohle je hruza :) worry: ty ze nejsi diplomat? :) *** a kdyz uz jsem tu a posilam avi: kdyz bude mit basnik vytetovano, ze je basnikem... samotny clovek zajimavejsi nebude, zustane tim, cim je... mozna okoli by si jej na chvilku vsimalo vic... ale stejne hodnotime lidi podle toho, jaci se nam zdaji a jaci jsou, ne podle toho zda-li pisi basne, ci nikoliv. Na druhou stranu mi kdysi nekdo pod dilko napsal, za basnici jsou krasni lide... A vubec, kdo je to basnik? Ten, kdo pise tisice basni, nebo ten, kdo napise jednu? Ten, kdo pise krasne a jeho dilo se libi, nebo ten, kdo je po kritice zapomenut...? Nebo oboji, nebo nic? Nevo neco uplne jienho? Ma cenu nad tim vubec premyslet? krtka: nevysvetluj a nebran autorku, na tohle jsou tady nekteri ponekud... (poslu avi, schvalne, jestli se dotycna ozve, kdyz uz o ni mluvim ;) vorar: ty ses vazne vul, ja si snad budu chodit cist jen tvoj kritiky, obcas vazne stoji za to... :)))

Vinki, díky Ti .. asi si to vytisknu a podumám nad tím :)

Vinki
22. 12. 2003
Dát tip
worry, pro Tebe cokoliv... :)

815_0
22. 12. 2003
Dát tip
Hm - ani mne toto dílko nezaujalo - navrhoval bych proškrtat a vyrušit "rýmy" :-) Když už jsme u toho - i já umím posílat avi ! :-) A když už jsme ještě víc u toho - šťastný a veselý všem ! :-)))

Kde je děj? :) Takové ódy by se daly zcvrknout na dvě sloky, nemyslíš? Ale chápu, že je to psáno citem...

Krtka
21. 12. 2003
Dát tip
Lucynko! Prestoze tam mas jisty chybicky, moc se mi to libi! Uz proto ze vim, jak na tom jsi! sleeping_beauty: Nezlob se na me, ale v tomhle pripade se prosim te koukej na vyjadreni citu a ne, jestli tam ma pravopisny hrubky nebo to neni basen, jakou by sis predstavovala ty. Ale beru to. Je to prece jen tvoje kritika. Packo LucyH! :)

Krtka
21. 12. 2003
Dát tip
Don't_worry: Psano citem! Presne tak! Navic Lucynku znam, takze vim, jak to vsechno myslela!

Elyn
21. 12. 2003
Dát tip
k citu nemám výhrady... přeju vše nej.. ale, Krtka odpustí, tohle nemá být deníček, ale literární server, takže nemůžeme hodnotit jenom vylévání citů jako takové, ale i formu... která v tomhle případě se opravdu moc nepovedla..

Nonono ... já tu nejsem pro diplomatické kritiky. :) Růženko, dík za avi a za to, že ti vlastně děkuji ti také jedno pošlu, nejsi ráda? :)

Nebudeme učit, jak se rozesílají avíza, že ne? .) Díky moc, nápodobně. Jsem chtěla rozesílat zprávy, ale vy snad - všici i ty Růženko víš, že vám přeju vše nej a když říkám šťastné a veselé, myslím to tak.

katugiro
21. 12. 2003
Dát tip
ó, naše grácie to už zpražily, tetelím se veselím, otáčím na obrtlíku a bradou napřed po špičkách odkráčívám na kůr zpívat óóódy rybičkám... :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru