Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vrstvení

27. 07. 2000
1
0
1484
Autor
Proud

na lesklé hladině skvrny pod nimi šumící vlny pod nimi ztajené krásy na čele koruny trny pod nimi zoufalství duny pod nimi naděje spásy se šrámy omylů na živých zádech ke dnu se potápím, poslední nádech bezedná … tma …
zolli
01. 08. 2000
Dát tip
aha tak bez vysvetlení jsem to travila podstatne lepe, ale... libi se mi prvni dve sloky, zaver mne nenadchl, ale jsem jen laik. Mozna jsem cekla jinou vrstvu :o)

Bibša
31. 07. 2000
Dát tip
Tak tak uvažuju, jak dlouho ten poslední nádech vydrží... dvě minuty? dvě a půl? ... než nás unese proud... jediné co mě v celé básničce doslova ruší jsou dvě slova "krásy, spásy", nevím, jako by mi tam nepatřily ... ale jinak tajím dech a jdu na tvou další:-)

Proud
31. 07. 2000
Dát tip
Je vážně fascinující vědět, jak si můj pokus vysvětlujete. Každé to vysvětlení je možné a díky za ně. Snad pro zajímavost uvedu svou interpretaci: První sloka má být obrazem mysli, kde v hloubce čeká něco krásného (na povrchu jen skvrny), druhá sloka je už o mysli skutečné, kde v dohledu je jen naděje. A třetí je pokus o ponoření až na dno (mysli) (s rizikem utopení) a poslední co bylo vidět je tma (což není ani smutek, ani sebelítost, ani radost - to je fakt).

Tynic
28. 07. 2000
Dát tip
Tahle se mi moc líbí !!! No já zase musím tipovat...

Bříza
28. 07. 2000
Dát tip
Hmm - jako Kristus bys měl umět chodit po vodě :c). Ale vážně: Ruší mě neucelenost: v prvé sloce romantické líčení (ztajená krása pod vlnami), v závěru již jen sebelitující deprese a bezedná tma... Vzhledem k tomu, že na tak malé ploše (3 strofy) otočíš náladu o 180 st. Čtenář trochu tápe..

Bříza
28. 07. 2000
Dát tip
P.S.:ale možná právě to byl záměr...(na tváři lehký smích, hluboký v srdci žal) - mě tak napadlo (konec konců: "vrstvení"...) ... v tom případě pardon ... :c)

Vio
27. 07. 2000
Dát tip
poslední sloka je nejlepší

Anonym
27. 07. 2000
Dát tip
docel jo

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru