Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

človíček

23. 12. 2003
0
0
911
Autor
Zeet

Nevim co k tomu... Nic?

Je to stejně zajímavý. Jak to začíná... Třeba když se narodí mimino. Je malý, nevinný... Dál je jen na něm, jak s tím, co ho čeká, naloží. Jak vlastně ten jeho nevinnej začátek zkončí.

Začne růst. Zajímaj ho dudlíci, plenky...

Přeorientuje na houpací koníky a na záchod.

Když vyroste ještě víc je jeho maminka úplně na měkko, protože se její díťátko chystá do školy. Koupí mu model nějaký SUPER aktovky a človíček celej natěšenej vyráží za novejma poznatkama...

Všechna snaha rodičů, kteří se snažili potomka vychovat jako řádného občana, je zmařena. V človíčkovo šuplíku, ve kterém dosud byly jen barevné pastelky a omalovánky, se najednou objeví jisté časopisy a gumové prostředky zabraňující otěhotnění.

Začne chodit na diskotéky a stýkat se s lidmi, kteří holdují kouření jakési rostliny. Človíček se naivně nechá přemluvit a jejich kruh se zvětší a jeho maličkost.

Pominou časy, kdy človíček gumové prostředky natahoval na nohu židle a rozhodne se, že onen prostředek vyzkouší na čisto.

Jeho kamarádi z diskotéky přejdou na další stupeň holdování a on s nimi...

Človíček udělá další důležitý krok v jeho životě a nastoupí na střední školu. Jeho maminka sice už není na měkko, ale stejně je plna očekávaní, co dalšího střední škola človíčka naučí.

Uplyne pár let a kamarádi z diskotéky ho zasvětí do dalších tajů jejich světa. Tentokrát se spolu se svými kamarády rozhodne holdovat jehle.

Jednoho krásného dne ho gumový prostředek zradí...

Kamarádi z diskotéky přestanou být kamarády, každej se vydá svou cestou...stejně se ale potkaj na konci.

Človíček přestal být človíčkem a stává se člověkem. Maminka už není maminkou a stala se babičkou.

Člověka ale stahuje to, do čeho ho kdysi kamarádi z diskotéky zasvětili.... Stahuje ho to tak, že už není schopnej ani normálně přemejšlet, nechce se s těma svejma kamarádama potkat na konci, ale na začátku..... Ví to, uvědomuje si to... Ale nemůže...

...a tak to končí

 

 

 

 


Zeet
13. 01. 2004
Dát tip
Byl to teda spíš takovej...no...pokus. No co, začátky jsou těžký (:

vojtěch
27. 12. 2003
Dát tip
nic moc zuzi

Zdaleka ne tak špatné, jako tu mnozí píšou. TIP

Cheeky
25. 12. 2003
Dát tip
jj nic moc.. kde to má nějakou formu? aspoň něco slohu.. možná jsem moc poznamenaná školou ale chybí mi tam trochu větší rozvynutí, delší věty a tak.. promiň človíčku.... :o(

Vinki
24. 12. 2003
Dát tip
vsichni v jednom pytliku? je to slabe oprav si chyby, vic nemam co dodat

zuzuzu
23. 12. 2003
Dát tip
no sice jsi něco napsal.. ale nevim, čím mě to mělo zaujmout.. a čím to mělo zaujmout někoho jiného...

Paclík
23. 12. 2003
Dát tip
tohodle tématu se asi nezbavím, co pořád všichni máte, ... jinak není to špatný

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru