Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Šeptání očí

Výběr: Lyryk
25. 12. 2003
24
1
4925
Autor
Don´t_worry

 

 

 

 

 

1 názor

Candy
07. 11. 2004
Dát tip
Z vlasů další zápletka pro volnou hru a těžko - pádná mezi mezerou ve chvíli svádění uhýbám ~ navzdory stínům dozadu, prokletí zrazuje tvář červenou ...ta to je i můj pocit, moc pěkná*...

romi
09. 10. 2004
Dát tip
mrazivo, ano....až zamrazilo, tip*

... nádhera... hned řízek (tip a avízko)

21Zrzka
21. 04. 2004
Dát tip
tip :)

WiruZ
08. 01. 2004
Dát tip
hmmmmm....T!

Dero
05. 01. 2004
Dát tip
Plním sliby. ****

StvNe, tak pověz, co tady nehraje. (Tady jako tady všude.)

StvN
03. 01. 2004
Dát tip
Furt mám pocit, že: Tady něco nehraje. (Tady jako tady všude)

Rowenna
02. 01. 2004
Dát tip
Ten závěr - to je jako když po tichounlinké melodie, která bzučí někde v hlavě, najednou zazní tympán. Tak stroze. Tak úderně. Tak výmluvně. Musí tam být.

pozorovatel
01. 01. 2004
Dát tip
Působivé. Mrazivé. Asi nejvíc to vystihuje tvoje odpověď StvNovi. Já, jakožto čtenář, bych byl spíš pro tu povídku, ale záleží jen na to tobě, co tě víc těší. To je nejdůležitější.

Vím, že je to na mně. Vybrala jsem si. Akorát si nemůžu pomoct, když tu je výběr, tak se nikdo nesnaží říct, že se mu to nelíbí.

pozorovatel
01. 01. 2004
Dát tip
Já bych to klidně i napsal, ale mně se to líbilo. No, jedno se mi nelíbilo:) nepochopil jsem to totiž hned a možná to úplně nechápu ještě ani teď.

Fajn. Já měla jen trkavou náladu. Chápu, že to, co se líbí mně, nemusí se líbit čtenáři. Kde je ta úroveň, nevím. Dík za reakci.

StvNe, to, že se můžu vyjádřit pár slovy. Tohle bylo o konkrétní situaci a blabla a povídku bych z toho neudělala, nakonec, nechtělo se mi - vždyť by to bylo průhledný. Tady si můžete myslet, co chcete (je mi to jedno) a já také(mám z toho dobrý pocit). Já vím, že s tím nesouhlasíš, docela ti rozumím. Stačí se mrknout na kritiky, ale pak by ses mohl zeptat, proč to dávám sem - všanc i kritikům. Protože čekám, že mi to sice nezkritizují, ale řeknou mi, kde a co dělám špatně. Učení se. O tom už jsme se bavili. Tak to jednodušše přehlédni. Dík za jednu otázku, docela jsem ji čekala.

Seregil
30. 12. 2003
Dát tip
Hm... velmi zvláštní a silné... klub....

Lyryk
29. 12. 2003
Dát tip
líbí se mi určitá laskavost toho, že lásku třeba nemožno dát, když nějak nevznikne sama kolikrát se to nedá říct, ale snad víme o tom už trochu .-)

StvN
29. 12. 2003
Dát tip
Pověz mi, co tě na tom nejvíc baví?

čekanko, má chyba, že jsem se snažila bublinky ze začátku počítat ... :)

to nepočítej! Protože to neni k ničemu :-))) já prostě držim prst na tom tlačítku tak dlouho, dokud nevyprchá moje nadšení :-)))))

Hmm, tak tady ses moc nerozjela. :)

No to teda docela jojo .-)

katugiro
27. 12. 2003
Dát tip
Kolego, Ty máš pořád potřebu někomu něco přetvářet... :) (i když tady by to, uznávám, snad i šlo) mně se to poslední dvojverší právě líbí, z celé básně je při vší jednoduchosti nejpůsobivější (v jednoduchosti je síla, známá věc) a první strofa je také dobrá, potom - čím dál, tím víc - se to konkretizuje na něco/někoho určitého a to mi už tolik neladí Ve dvě ráno jsem schopen konečně psát bez přísad! také nemáš ráda, když Ti někdo dá tip za báseň, se kterou nesouhlasí? ano, narážím na Kolegu (a na další, kteří to dělají)

Když mohu, tak také brblám někomu jinému do psaní. Vím to, teď se mi to trošku vrátilo jako bumerang, alespoň vidím, jak je to příjemné. Ale chápu a jsem za připomínky ráda. Někde jsem už psala, že se chci zdokonalit a cesta dlouhá, ale jsou věci, na kterých nechci měnit nic. Řekla bych, že dále se to nekonkretizuje nebo jsem si alespoň myslela podle připomínek, že výkladů je spousta, možná až ty zprávy pod tím... Já děkuju všem. I tobě katugiro. Je to (nechce se mi psát "jen", pro vás možná, když dáváte na kategorie důraz) blbůstka.

Diana
27. 12. 2003
Dát tip
Krásné a působivé obrazy se na člověka hrnou jako lavina. Zase líbí TTTTTTTTTT

neboj, já číslovat nebudu, už jen proto, že se to nedá změřit a byla bych nespravedlivá :-))) budu dál psát jenom kolečka :-) °°°°°°°°°°°°°°°°

zvedavec
26. 12. 2003
Dát tip
majsterka obrazov: super :-) a tip

Vinki
26. 12. 2003
Dát tip
worry: ten cas, ktery jsem nad tim travil je muj, ja si rozhoduju co s nim udelam, tak mi nerikej ze to byla zbytecnost, nikdo na to nema pravo. Bud tim potesena, ale nerikej to, dotycni to casto vidivaji jinak... Asi jsem si z toho opravdu pramalo vzal, ale zustal mi neurcity (pekny) pocit... a ja ctu basne prave kvuli pocitum, proto ten tip.

hatlalinka
26. 12. 2003
Dát tip
líbí...maloučko mi nedochází detaily, ale dneska jsem mimo :-)

Dash_707
26. 12. 2003
Dát tip
Líbí !!

lenty2
26. 12. 2003
Dát tip
bezútěšně, opuštěno a mrazivo, oj jak chladna to slova.... a jak prijemna basen :o))

Vinki, je mi to jedno, ale klidně povídej kolego, ne, to poslední slůvko je stejné a mně se to tak líbí, skrčeno a ani něco jiného tam nedám, přesto dík za připomínku paranormality, co jsi k tomu chtěl napsat při prvním dojmu ze čtení? Craerasy, to tě šlechtí, i kdybys předělávala, asi by to na mě nemělo žádný dopad. zvědavče, co znamená majsterka? (moc hezké slovo, doufám, že i výklad bude podobný) hatlalinko, jen ti posílám avízo, třeba si to přečteš ještě jednou a bude to lepší lenty2, místy až mrazivá slůvka A vlastně jsem vám jen chtěla říci, že děkuju.

Kolega
26. 12. 2003
Dát tip
Uděláme takovou hru: Zavřu oči, no, spíš jen přivřu, poslední dvojverší přehlédnu a rychle otipuju, ju? :-)

To bylo sprostý, jsem chtěla říct, že nehraju. ;) Ne, promiň, ale ty dva řádky tam také patří a jsou nedílnou! součástí toho, ten tip nejde vymazat, ale skoro každý si čte kritiky, tak to bude chápat. Přesto děkuju, že jsi kvůli mně zavřel oči, i když mi není jasné, jak ses mohl do toho okénka trefit.

Kolega
26. 12. 2003
Dát tip
Náhoda... Štestí... Osud... Smůla... rozhodl Bůh... :-)

hatlalinka
26. 12. 2003
Dát tip
je to z osobních pocitů, že jo....cítím v tom problém, kterej je těžkej a řešitelně neřešitelnej...svazuje tě?

jdu do zpráv, ano?

zuzuzu
26. 12. 2003
Dát tip
tohle je moc dobry*

gabio
25. 12. 2003
Dát tip
*

Vlastně jsem k tomu chtěl něco napsat , ale pak jsem to přečet ještě párkrát a zjistil jsem , že mi na tom vlastně nic nevadí ... ***

Kolega
25. 12. 2003
Dát tip
I rituální souhra jmen - pěkný útržek :-) Poslední slůvko by chtělo nahradit - skrčeno?

Craerassy
25. 12. 2003
Dát tip
Nepřidám se k těm, co by předělávali díla, protože každé z nich je krásné svou originalitou a kdybych měla klobouček, smekla bych, worry.:-)

Mně taky, ale pak jsem to změnila, protože jsem to chtěla na 25.12. Mimochodem, veřejně prohlašuju, že ten jeden neznámý tip jsem si nedala - přísahám.

To je pravda, akorát jsem to sem dávala asi v deset nebo tak nějak, tak už jsem to radši přešoupla na druhý den ... Jo, jen aby. :)

sgt_Hakon
25. 12. 2003
Dát tip
uhýbáš před sváděním? škoda.... ;O))) 7/10 líbí na Tip

To jste se většina dala na číslování? Potěš. Mrkni mi na rýmy, ať mám ještě šanci to stáhnout, odborníku.

sgt_Hakon
25. 12. 2003
Dát tip
kontakt hlasu, očí z vína prolitá šance - zas jeden s propustkou vyvedena tohle se mi třeba nelíní... celý bych to jinak přepracoval... "světla tmy" mezi to bych dal místo mezer tečky...

díky zatím to nebudu předělávat a jak se znám - nakonec vůbec nesedí, protože tam slabika chybí, pokud se nemýlím

sgt_Hakon
25. 12. 2003
Dát tip
rád pomůžu... mrkni na mě, (díla samozřejmě :O) ) je ta mi něco novýho, jestli máš chuť si přečíst něco vysoce kvalitního ;O)))

Vinki
25. 12. 2003
Dát tip
uz dlouho jsem si nad basni neposedel a nezapremyslel tak dlouho... spousta obrazku, ale cele mi to ubiha nekam k mezilidskym vztahum - mozna to je Vanoci, mozna to je necim uplne jinym, ale dekuju *

Vinki
25. 12. 2003
Dát tip
a kdyz uz jsem tady, tak tohle neni blbustka - Septanda oci by bylo - ale tohle neni

Vinki, myslím si, že ta doba, co jsi nad tím proseděl, byla zbytečná, ale jsem ráda, pokud to napíšeš ... jasně, že mne to těší. Jak bych to řekla, aby to neznělo ...dětsky. Je to jako každé jiné dílo s názvem "láska". Psala jsem to spontánně a pak, když jsem místy viděla rýmy, pokusila jsem se, dát je všude. Vím, není to nejlepší a nesedí mi, ale z mé strany nejsou šroubované. Neříkej mi, že jsi o tom ani nepovídal. Já to píšu, protože chci, protože ... trošku musím. Je to pocitovka o člověku. A ten název? Šeptanda jako slovo se mi stále líbí, teď, když jsem se nad tím zamyslela - mohla jsem dát Šeptání do očí, ale to už nemá takový význam. Vinki, i když to adresuji tobě, vím, že si z toho můžeš pramálo vzít. Jen jsem se chtěla vypsat, třeba to čte ... a zase bude šeptání ... a třeba taky nic. Přes síť se špatně šeptá, vím to. Blbůstka to je a je to má blbůstka. Jsem ráda, když se nad tím někdo zamyslí, zastaví, proto sem to dávám, ale ... pěkné svátky všem. Díky.

A šeptání nejspíš bude, škoda, že jde jen o oči. :) Krásné svátky aleluja. :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru