Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Změnit se ...

25. 12. 2003
1
0
1269
Autor
Argament

Když je člověk malý, předpokládá se že z něj něco bude. Čím se bude živit, kde bude pracovat? Ale mě napadá jiná věc co kdyby se tím "bude" nemyslelo povolání, ale kdykoli byste se mohli v změnit.... V co? To je jedno.

Já bych se chtěla změnit ve zvíře.

 Chtěla bych být myškou běhající ze škvíry do škvíry. Jedla sýr a byla taková malá,malinkatá a nenápadná.Když nepotkám kočku, která by si na mě pěkně smlsla.

 Nebo tou kočou s hladkou srstí a ostrými drápy, co nejradši pila čerstvé mlíko. Jen kdyby mě nerostrhal velký chlupatý pes, krerým bych mohla být také. Měla bych velké bílé zuby,které bych si každý den brousila čerstvým masem.

 Dokud by se ke mě nedostal neškodně vypadající zelený had a neuštknul. Byla by jsem zmije, která má výhodu jako každé zvíře s jedem.Výborná ochraná pomůcka. A jen bych se tak po světě plazila.

Do té doby než by mě zašláplo velikánské zvíře.

Zvíře s obrovským chobotem a plachtícíma ušima, nazívající se slon. Kdybych byla ten slon měla bych o všem přehled z velké výšky a u menších zvířat docela respekt, takový malý velký pán.

 Pokud by mě nezabili lidé, pro mé kly a kosti na suvenýry pro turisty a sběratele.

A tady je menší problém já jsem člověk. Lidi se nemohou změnit v něco co nejsou a i kdyby (alespoň povahově), pořád v nich něco z toho starého člověka zůstane.


Argament
27. 03. 2004
Dát tip
ale to se stává...

johanne
26. 03. 2004
Dát tip
zvláštní :/... zajímavej úhel pohledu, taky mě nikdy nenapadlo uvažovat tímhle způsobem, takže dík ;) po formální stránce - překlepy, chybky (by jsem, nazívající bílé zuby,které bych si každý den brousila čerstvým masem - trošku nelogické :))

Argament
05. 01. 2004
Dát tip
potom taky nekdy touzim:)

Jen_tak
04. 01. 2004
Dát tip
Já bych taky chtěla být zvíře:-) T*

Argament
03. 01. 2004
Dát tip
zajimavy psani...

Craerassy
27. 12. 2003
Dát tip
Zajímavý koloběh.:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru