Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Atlas

03. 01. 2004
0
0
406
Autor
Mour

Atlas

  Většinou když, se řekne školní atlas, tak si většina naší populace představí velkou knížku ve tvrdých deskách, plné nějakých zeměpisných značek a pojmů. Ale skutečnost je jiná. Studenti medicíny vědí své. Jejich ještě objemnější atlasy o tkáních, kostech, buňkách a dalších věcech ze, kterých se skládá naše tělo. Studenti s atlasy zacházejí s úctou. Většinou. Ale dal bych ruku do ohně, že někteří naši spoluobčané by je využili jiným způsobem.

  Každá část atlasu se může využít jinak. Stránky jako topné palivo, nebo k jiné činnosti, která je pro tyto atlasy horší než spálení v kamnech. A tím nejhorším způsobem je osobní hygiena. K tomuto kroku se přistupuje jen ve chvíli kdy veškeré dostupné zásoby toaletního papíru došli a vy mate po ruce náhodou velmi tlustý atlas anatomie. Určitě by to nedopadlo, tak jako v reklamě na Sazku, kde muž v saku sedící na záchodě měl stejný problém a místo atlasu měl pouze tiket. Až na ten problém, že ho nepoužil a radši chodil se zamazanými kalhotami. Vy byste takový nebyli, protože vy nedostanete zaplaceno za ušetření atlasu anatomie. Berte to tak. Byla to jen reklama, bohužel život je tvrdý a účel světí prostředky. Můžu vás utěšit. Podobný osud určitě potkal mnohem váženější knihy než je atlas anatomie. Třeba Erbenovu Kytici.

  Desky atlasu se mohou vzhledem k jejich tvrdosti využít jako univerzální stolek na svačinu. 

Mimochodem celí atlas je celkem hodně těžký a tvrdý. S těmito parametry můžete atlas použít k obraně vaší osoby. Jdete z přednášky. Je večer a vy jdete parkem. Všude tma a najednou na vás zaútočí nějaký úchylek. Jedna pořádná rána do hlavy a do slabin ho bezpečně uzemní na dobu za kterou vy stačíte zavolat policii. A zítra v místním regionu bude na hlavní straně titulek „ Nebezpečného útočníka zneškodnil atlasem anatomie!!“ S vaší fotkou, jak držíte v ruce atlas (však vy víte čeho).

  Shrňme si to. Atlas je možné použít na podpal, na záchodě až vám dojde toaletní papír či jako univerzální zbraň na obranu večer v parku.

  Pokusil jsem se vám nastínit pár možností, jak využit atlasy a určitě někteří chytří lidé našeho národa by určitě přišli na další využití.

   


Mour
11. 01. 2004
Dát tip
za ty hrubky se omlouvám, čeština není moje nejsilnější stránka

Dero
03. 01. 2004
Dát tip
Hrubky.

child
03. 01. 2004
Dát tip
nuda, už to tady několikrát bylo a mnohem vtipnější

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru