Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Noname

07. 01. 2004
0
0
1190
Autor
hj

no

Jako kdysi jsem se díval na města jež zářila tmou.

Utopeni v půlměsíci mraků, pod černou oblohou.

A všechna místa neodkrytá zněla a tápala nocí,

Ty ses něžně přitulila, prázdný pohyb zavlnil se v bocích.

 

Tak pojďme dál ať písne tu zní, dokud snad sami nezhasnou.

Provětrejme všechna slova, schovaná kdesi pod dekou.

Zámky dlouho otevřeny, přístupy jsou odepřeny,

zámky dlouho otevřeny, přístupy jsou odepřeny.
No, při téhle "délce" spíš popěvek, ne ? Většina díla trpí bohužel obvyklou bezobsažností písňových textů, výsledný dojem mám spíš ten, že celá věc vznikla jako vata kvůli tomu, aby se někde upíchnul poslední řádek. Který je slibný, velmi slibný, ale k ostatku se hodí jako pěst na oko.

hj
07. 01. 2004
Dát tip
Jen málokdo si dokáže představit, co se člověku honí hlavou když ho opustí ten, o kterém si vždycky myslel, že je tu jen a jen pro něj. Může si to představit pouze ve chvíli, kdy to sám prožívá, nikdy jindy.... Bude to znít trochu narcisiticky, ale mně se zdá, že jsem byl v posledním řádku až moc konkrétní a že ten konec není tak vhodný. Rozhodně si nemyslím, že celý začátek slouží jen k upíchnutí toho posledního řádku. Ale proti gustu žádný dišputát. Fakt nevim. Díky za kritiku.

Ono se to má tak, že proč píšeš veřejně věci, který osloví jenom zainteresované. Proto se přimlouvám za větší přehlednost. A konkrétnost ? To by Básníkovi mělo bejt fuk, jestli někoho raní. Dobrá báseň je důležitější než číkoli city.

hj
07. 01. 2004
Dát tip
Já to nemyslím tak, že píšu jen pro zainteresované. Já jsem nikoho neztratil, jak si možná mylně pochopil. Když píšeš, většinou se vžíváš do pocitů někoho jiného, nebo něčeho jiného. Když píšeš o stromech o větvoví o zvířeti, tak si většinou představíš co asi cítí strom, liška, eskymák, opuštěný člověk apod. Potom, když si čteš báseň, mělo by být poznat o čem je. Pokud to nevíš a nepoznáš to, tak jednoduše napíšes - sorry, nic mi to neříká a je to o poznání upřímnější, než když se snažíš kritizovat něco o čem vlastně nemáš ani páru. Nemyslím, že je to Tvůj případ, ale vždycky se najde skupina lidí, která onu báseň pochopí, ví přesně o čem je, a až potom se jim ta báseň líbí nebo nelíbí. Teď mluvím obecně, nikoliv přímo k mému výplodu. Myslím, že to tak je. Na závěr, abych předešl Tvé odpovědi - je jasné, že každý může pochopit jednu báseň zcela jinak, než někdo jiný a každý v ní vidí jiné obrazy, někdo žádné, ale už se do toho začínám zamotávat jak si sám určitě postřehl, takže přeju úsměv na rtu, dobrou kartu. S pozdravem a s přáním splněných přání. :o)

Twardowski
07. 01. 2004
Dát tip
hj: naprosto s tebou souhlasím (s tím, co píšeš v komentáři, jen si myslím, že by jsi byl mnohem lepší kritik a filozof než básník :-), promiň, jsem upřímný člověk)

Barbar
07. 01. 2004
Dát tip
Provětrejme všechna slova, schovaná kdesi pod dekou. Pro to tady je tato možnost, někdy slovo nasané a zpětně přečtené člověku samo hlavu srovná. BARBAR

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru