Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Cesta vůle - část první: Tunel

09. 01. 2004
1
0
3201
Autor
Jess

Kolik odvahy potřebuje člověk k tomu, aby něco změnil? Stačí jen chvilka a je po všem; už nic není jako dřív. Nelze se vrátit. Nikdy.

Noha jí podklouzla a ona i tentokrát málem upadla. Ale naštěstí se jí i tentokrát podařilo udržet rovnováhu, a tak s tichými kletbami klopýtala dál.

Milovala dlouhé černé šaty a vysoké kozačky na štíhlých věžích podpatků, ale teď by dala celý svůj šatník (jehož cena se počítala ve stovkách tisíc) za ošoupané džíny, obyčejné tenisky a hloupou péřovou bundu. Ale teď už se stejně nedalo nic dělat. A vlastně už to bylo jedno.

Vykasala si sukni a pokusila se popoběhnout. Marně ? vysoký podpatek se jí beznadějně zabořil do hlubokého sněhu. Ale už zbývalo jen pár metrů. Posledních pár kroků, které však bylo za těžko udělat, neboť do té chvíle se mohla vrátit. Pak už ne. Ale zvládla to, téměř na poslední chvíli, jak jí prozradil letmý pohled na hodinky.

Rychle seběhla schody do podzemí ? nedbajíc na to, že si šlape na sukni a tahá ji za sebou, máchajíc ji v té břečce.

V podzemí nebyl téměř nikdo.

Na okamžik se zastavila pod schody, aby si prohlédla ostatní. Ale nenašla nikoho známého. Kdyby ano, možná by to mohlo ještě něco změnit, ale takhle?

Toužebně se zadívala do hloubi temného tunelu ohraničeného jen temnými stěnami.

Čekala dlouho a o to více byla nervózní. Po několika nekonečně dlouhých minutách se na nedohledném konci tunelu objevilo světlo, které se matně odráželo od jeho vlhkých stěn. Čekala ještě chvíli, než se světlo (nyní již bylo poznat, že jsou to dva světelné body) přiblížilo a zalilo i jí svým teplým světlem. Pak se nadechla, aby si dodala odvahy a stala se jeho součástí.

Vlak metra se zahoukáním prudce zastavil.


johanne
07. 05. 2004
Dát tip
docela se mi to líbí...

Nellie
14. 03. 2004
Dát tip
pěkný. Donutí tě to přečíst si to až do konce a zjistit o co tam jde. Čím víc se blížíš ke konci, tím víc tušíš, jak to dopadne. Líbí se mi to

Jako minule.

Notreal
10. 01. 2004
Dát tip
jo tohle je to co mám rád - ze začátku to dává dojem že píšeš jen o zakomplexované holce :-) no a nakonec uvolníš vešekeré její problémy letmým prosvištěním černého vlaku - prostě skvělá :-) tip a klub

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru