Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Spící (ne)panna

10. 01. 2004
3
0
2533
Autor
Drozzd

Ve spánku vypadají drozzdí samice nejrozkošněji...

Spíš, v posteli hezky schoulená,

spánek jak Atlas vzal tě na svá ramena.

Ďjó, spánek nejlepší je věznitel

- a mě už chlípná můza tahá za ...

nohu.

Teď konečně snad nemáš kam se hnout,

mě zbývá už jen přilehnout...


múza...

:)))

Poezie
22. 01. 2004
Dát tip
Drozzdíku...tak to jóóóóó:))))

Laciné víno: ale s króžkem je ta můza taková roztomile zaoblená... jak srnčí bobok.

Drozzd
21. 01. 2004
Dát tip
Náhodou, nechápu proč mi nikdo nevěří že moje můza má króžek - a to sem jí ho sám navlíkal:)

rým hnout a přilehnout je super. a není to rým gramatickej (kterej občas (a mylně) bejvá považovanej za míň kvalitní – už to slovo kvalitní je v tomhle kontextu zavádějící). spoléhání se na to, že si pubiku domylí rým není nic lacinýho. je to legitimní prostředek... a jeho použití v humorně laděnym textu je zcela na místě. a že to měl bejt text humorně a obhrouble laděnej, je zřejmý nejen ze zamlčeného – ve svém překladu jsi ale text o tu jistou obhroublost připravil. a sakra, nebejt tam tý kloaky, tak je to úplně prázdný. zaplať pámbu za kloaku. ovšem jsou i příjemnější místa v lidském těle, kde může drozdík spočinouti —

Drozzd
20. 01. 2004
Dát tip
A kde? povídej...

nomen omen

Drozzd
20. 01. 2004
Dát tip
Aha, to vystačí za vše:)

Poezie
20. 01. 2004
Dát tip
Nelíbí se mi rým. Jinak je to zajímavé a nenáročné. O tipu jsem zaváhala. Přečetla jsem si to znovu....na tip to není je mi líto. Vím že nikdo není dokonalý, ale ta múza...alespoň netvrď že je to schválně. Uklepnout se může každý také nejsem jednička. :) Víc úsměvu by ti také neuškodilo:)

Drozzd
11. 01. 2004
Dát tip
Blue_clown: kdybys zatoužil po členství, ozvi se, admin zadáčo:)

Kytiii
10. 01. 2004
Dát tip
jooo... tip

Múza se píše s čárkovanym ú :)

Blue_clown
10. 01. 2004
Dát tip
to je stupidní

Drozzd
10. 01. 2004
Dát tip
paranormality: to asi mluvíš o jiné múze, ta chlípná můza se píše s kroužkem - je to víc sexy:) Blue-clown: óóó génie:)

tak to pak jo ! :)

Elyanne
10. 01. 2004
Dát tip
Checht.

Blue_clown
10. 01. 2004
Dát tip
drozzde jenom jsem napsal svůj názor. Jestli chceš hlubší kritiku, tak s radostí.První sloka - docela dobrý začátek, ještě z toho mohlo být něco zajímavého (pominu-li skutečnost, že drozdí samička se nemůže schoulit, natožpak spát v posteli). Ve druhé sloce se snažíš dosáhnout komického efektu, tím, že spoléháš na čtenářovy básnické schopnosti a čekáš, že si ten správný rým sám domyslí.Promiň, ale to je laciné a neoriginální (nehledě na to,že ptačí reprodukční orgány se zrovna v tomto detailu od těch lidských liší) Poslední sloka je pak úplně mimo.Nejen pro nekvalitní rým HNOUT - ULEHNOUT, ale i celým svým obsahem působí dojmem, že jsi chtěl celou báseň nějak co nejrychleji ukončit, potom cos tam dostal to zatahání za nohu.Je to o ničem. mám-li být co nejkonstruktivnější zde je moje verze: Spíš, v posteli hezky schoulená, spánek jak Atlas vzal tě na svá ramena. Atlas, ten bůh, ten nositel mraků v spánku mě vytahal za kloaku ve svých snech bolestí jsem vyl ďjó, a tím jsem tě probudil

Drozzd
10. 01. 2004
Dát tip
Blueclown: Hustýýý:) Ta tvoje verze je lepší... víš jak, mě nejde o kvalitu, já jsem fraškozpěvný pták, po anglicku mocking bird:)

Blue_clown
10. 01. 2004
Dát tip
tak to tě beru všemi deseti. Díval jsem se k tobě, zajímavej klub

Aarfy
10. 01. 2004
Dát tip
drozzdy drozzdy drozzdy, kdy jen tě ty choutky přejdou. Heleď, v zájmu české literatury si zajdi někam do ornitologické stanice a pořádně se vyblbni.Teda pokud se ti ovšem uz uzdravila.........noha:)) Blueclown:u drozzdovy verze jsem se zasmál (nemyslím, že je to laciný a neoriginální), každopádně z představy, jak starořecký bůh tahá drozda za kloaku jsem byl docela mrtvej.

Craerassy
10. 01. 2004
Dát tip
Je to milý.:-)

JITINKA
10. 01. 2004
Dát tip
Užasné....taky jsem se nasmála.Nechcete to pánové vydat v koprodukci? Tipla bych si, ale to bych hodnotila komplex díla a reakcí na ně. Blue_clown: tomu říkám kritika!!!!!!!!!! :-)))))))))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru