Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ulesního pramene

31. 07. 2000
2
0
1970
Autor
Bodlak

U lesního pramene Pozvolna levá střídá pravou. nohy mé bosé kráčí travou, Modříny větve své k zemi kloní, hlavou se myšlenky smutné honí. Ty stromy sklánějí ruce své k zemi. Srdce se svírá… Proč úzko je mi? Vztahují ke mně své snad dlaně? Pohladit chtějí? Děkuji za ně. Všude je ticho, jen šumění deště. Brouzdám se prázdnotou a chci to ještě! Hlava se čistí, žal vyvěrá z útrob. Z duše mé sejmuli železný poklop, co tížil a tlačil mé myšlenky k zemi. Teď líp je mi, volněji,…, už lehce je mi! Každý by znát měl příčinu smutků, hříchy své staleté, podstatu skutků. Pak nohy si vyzout a brouzdat se travou, Poslouchat déšť, svist myšlenek hlavou. A vyznat se stromům ze všech svých činů. Jen oni dokáží smýt jejich vinu. Vinu za smutek v duši, za tíhu lásky, Za lidi jenž tuší… a za otázky. Pak dojdeš k prameni co dodá sílu. Napij se, prohlédni, smyj tíhu činů.
LaMouette
11. 03. 2003
Dát tip
... to znám.. jen se najít..:-)*

Miroslawek
18. 08. 2000
Dát tip
Hezká náladovka, zajímavé obraty, trochu říkankovité, ale zřejmě se ti podařilo vystihnout, co jsi chtěla. Snad jsi ten pramen našla.

Mahoney
01. 08. 2000
Dát tip
nevím, jestli je tak snadné se očistit... a jestli je vůbec dobré "smýt tíhu činů", čili očistit svědomí... až na útrob-poklop výborné zpracování, jen, bohužel, ten obsah mě příliš neoslovil... dalo by se totiž říci, že svým způsobem jsem rád že nemám čisté svědomí...

Merle
01. 08. 2000
Dát tip
obsah mi přijde dobrej (ikdyž trochu často používanej), ale řekl bych, že je to trochu zbytečně dlouhý... škoda, že si nehraješ i s rytmikou

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru