Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Blázinec

03. 08. 2000
2
0
1297
Autor
misan

Cvaklo mi v lebce. Došlo tam ke zkratu. S Alenkou za zrcadlo uprch jsem lehce. Je ze mne blázen, zpět není návratu. Přes noc mi narostly další tři hlavy: Vincent van Gogh, Picasso a Dalí. Mám čtyři mozky a sedm uší, je ze mne učenec a navíc mi to sluší. Když žádná z hlav nezlobí, vyjdeme si na procházku. Za každého počasí Salvátor sebou bere si růžové slůně na provázku. Pablo se seznámil s černovlasou tanečnicí, a Vincent, ten v poli ulomil dvoumetrovou slunečnici. Já mezi nimi, docela ztracen, pochopil poprvé, že jsem vlastně blázen. Tenkráte však mi to ještě nevadilo: kolik zábavy s těmi malíři bylo! Až později přišla do našeho soužití rána: hlava Van Gogha tvář Dalího pokousala. Zavolali sanitku, odvezli nás pryč, zastrčili do blázince a zahodili klíč. Takto jsem přišel o hlavy moje. Vincente! Pablo! Salvátore!
kalinka
07. 08. 2000
Dát tip
Viléme, Hynku, Jarmiloooooooooo!!!:o) Líbí, čiší z toho osobní zkušenost! Ale že je tam celkem hezky v tom parku na osmičce?!:O)

Mahoney
05. 08. 2000
Dát tip
fajn, zasmál jsem se, pobavil, výborná pointa jinak Břízík má s tim zpracovánim pravdu, dalo by se zlepšit :-))

Bříza
04. 08. 2000
Dát tip
:c) :c) :c) nápadík svěží - zpracování slabší (zjm. po metrické stránce) - ale blýská se !!! (osobně bych řadil spíš do blbůstek ...)

Kangi
04. 08. 2000
Dát tip
přilákal mě sem ten název, čekal jsem ale něco asi trochu jiného, snad geniálně bláznivého... asi se pouze připojuji k závorce na konci kritiky Břízy

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru