Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Co bylo, je, bude, musí být

Výběr: Print
04. 08. 2000
11
0
4298
Autor
Klárka

není, nebylo a nebude v aréně

Započal se čin rekonstrukce to tenkrát a roky šly a hrály ruletu s kuličkou mého šému jak podivné jsou okolnosti a sotva rozešli se hosti byl v nás mír to klidu nepřidalo jen hvězdy hasly nad ránem a zdálo se jich víc než kdekoli bylo to poprvé a přesto nebolí a cosi zasklilo se v odhodlání být pokorná a vděčná paní tvým rtům, můj, světe! toč se a vrč a neuskakuj z cesty těm chvílím nabízím své resty nedokončeny samotresty milost mi dáváš když se poprosím jsem v prachu hvězd z tvých očí pane a vůbec… jednou se to stane a pak se s tebou zatočím
brooklyn
22. 06. 2001
Dát tip
To je krasa, nadhera, jsem v prachu hvezd z tvych oci... Kolik tipu mohu dat?

Pája
14. 06. 2001
Dát tip
*

J
10. 05. 2001
Dát tip
moc se mi to líbí, promlouvá to ke mně*

Ženatej
25. 08. 2000
Dát tip
!!!!!!!!!!!!!****************!!!!!!!!!!!!!!!!!!***************

Siminka
10. 08. 2000
Dát tip
Krásné a mrazivé. (*)

Merle
08. 08. 2000
Dát tip
klony poklony... díík :)

Bříza
08. 08. 2000
Dát tip
(DJ to řekl...)

Merle
07. 08. 2000
Dát tip
hmmm osobní dekodér, asi bych uplatnil... mít ho

Klárka
07. 08. 2000
Dát tip
Merlíku, někdy ty osobní pocity, dojmy, myšlenky, touhy... nestojí za to, aby byly dolovány. Někdy to, co se z nich upřede, je vlastně hezčí. Co s jednotlivými nitěmi? Byla to hlavně vzpomínka na jeden večer. Vlastně noc. Byla jsem tenkrát hodně bílá a ... když se tak dívám zpátky... Do jaký míry si člověk vybírá "jaké to bude" ? Já skoro nikdy a přece vždycky. Vždycky jsem u toho, ale vždycky se snažím vyhovět kdekomu a kdečemu současně, tohle jsou pak následky, uvnitř, zůstává nejtajnější touha po... asi po příteli, spíš po přítelce, po člověku, který by byl božský. Poznala jsem Boha, v jedné vteřině pohledu z očí do očí, zachvěla jsem se tenkrát, klekla si na silnici, co jsem zrovna stála, brečela, pozvolna vyprchalo něco, zůstala uvnitř někde vzpomínka na lásku, kterou teď marně hledám kdekoli. Vím, že člověk nemůže milovat, neumí to... eh, nepokojné je srdce naše... dokud nespočine... víš, já si nemám s kým povídat ani o tom spočinutí. Příliš naháním hrůzu těm, kteří mne milují :-) A navíc... vypadám jak fanatik. Tak stop - a zaklít si to do slov, do "básní", do obrázků, jen ... nedokážu mlčet. Jednou snad, jednou snad to dokážu, ale ta meta je strašně daleko a já jsem špatnej běžec.

Klárka
07. 08. 2000
Dát tip
Eh, někdy používám moc silný slova. Kdoví, co jsem poznala :-( :-)

Brablenec_P
07. 08. 2000
Dát tip
A mně se to líbí a basta...

Lyryk
06. 08. 2000
Dát tip
Už jsem ti řekl, že mne tvoje básně vždycky dojímají?? Navíc nejsou nudné, protože mají dramatický záblesk pochyb, ale uvnitř je cosi věrnéhoa vřelého. V pochybách o svém štěstí často sám mívám pocit, že mi z dnešního života cosi utíká, něco co už nezažiju, k tomu je nutné se naučit nasměrovat život k sobě. To je obecně hlavní snaha doby, najít se, dovědět se co chci, dát to najevoa a zachránit se ústupem. Myslím, že v několika málo případech nemusí jít o ústup, ale o nález, že můj život má cenu, sakra velkou cenu. Já myslím, že ten tvůj ji má, to se ti snažím říci jako tvůj nejvzdálenější přítel. A přitom sálá všude blízkost.. :-))) ohřej si dlaně tím, že pohlaďíš někdy i sama sebe..

Jákob
04. 08. 2000
Dát tip
tak to je moc hezké ba přímo s…. (*)

Lee
04. 08. 2000
Dát tip
To je úžasný... :-))) Krásné rozuzlení

djPes
04. 08. 2000
Dát tip
Milujes a presto se snazis vzpirat bohu milenci manzelovi. Obcas vidim za Tebou stat sv.Jana z Krize a jeho mystickou poezii. Na krizi Tveho zivota se propleta laska k bohu s laskou k cloveku, Kristus i Eros. Ale mozna se mylim a vlastne mne po tom ani nic neni. Je to jen muj pohled na Tvou poezii.

Klárka
04. 08. 2000
Dát tip
djPejsku, ctes me hodne pozorne a zrejme i svou dusi a to je strasne mile, krasne, skoro jsem to jeste nezazila jen, asi, mozna jsem mnohem niz ale dusi mam a ta je mu blizko, nekdy tolik, az se zajikam to kdybych smela nekdy prevypravet

Saxanka
04. 08. 2000
Dát tip
Klárko:o) Výborně...výborně ...výborně jo a taky.......Výborně Já si tě TIPnu

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru