Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Život na vozíku ! ! !

31. 01. 2004
4
1
2555

Slyšel jsem dětský smích,

sladký a nevinný,

nejmladší ze všech těch

nadaných bezmocných.

 

Viděl jsem dětské nadšení

a potom zapadlé oči,

jak život krutě zkazí

málo pevné lešení.

 

Slyšel jsem dětský smích

a cítil z něj touhu,

odkráčeti se mnou,

odkráčet po vlastních.

 

Viděl jsem dětské nadšení,

tak jemné a zoufalé,

však připevněné k vozíku,

který to všechno pozmění...


1 názor

marrpa
28. 07. 2007
Dát tip
Je zajímavý přečíst si tohle dílo znovu po několika letech. Avšak myslím si, že teď mi řeklo víc než předtím. děkuju.. (ale tip už znova dát nemůžu)

marrpa
20. 07. 2004
Dát tip
Hezký moc hezký! Musim souhlasi s Terezou7 v té 1. části. Konečně někdo taky myslí na ty, kteří si nemohou užívat život jako my. *

Print
28. 02. 2004
Dát tip
...*!!!

Tereza7
09. 02. 2004
Dát tip
Námět, který má duši. Vybízí k zamyšlení, zda naše trápení (nejčastěji s láskou) jsou opravdu tak hluboká a nekonečná.....Za to dávám *T*. "Strukuturu" básničky posuzovat nechci, hodilo by mě to jinam.

Plicnik
31. 01. 2004
Dát tip
něco mi tam ještě chybí, ale bohužel ti neporadím - třeba časem na to přijdu (nechám to dozrát- mám trochu jinou náladu a uvidíme...)

Rozervanec
31. 01. 2004
Dát tip
uff....strasne smutne.....o to vice, ze jde o deti..:c( ale souhlasim s Plicnikem...neco tomu chybi.... :c)))))

plicnik: viz. sleeping beatrice: na dětech nevidím nic zvláštního ... možná tajuplného, ale každý jsme byly dítětem ... rozervanec: souhlasim... u dětí obzvlášť sleeping: Děkuju, nevim , co by tam chybělo , ale máš pravdu ... původně to bylo mnohem rozvětvenější , delší a konkrétnější, ale trochu jsem to proškrtal ... S poděkováním Para ... + avi

Elyn
31. 01. 2004
Dát tip
Slyšel jsem dětský smích a cítil z něj touhu, odkráčeti se mnou, odkráčet po vlastních. tohle je hezký.... ale nesedí mi lešení-nadšení--- to ne..

vesuvanka
31. 01. 2004
Dát tip
Zajimava smutna basen, ktera stoji za precteni. Namet je take ze zivota, nekdy staci jen jeden jediny okamzik, ktery uplne zmeni zivot Dekuji za tuto basen a zdravim Vas. Vesuvanka.

Plicnik
31. 01. 2004
Dát tip
Asi máš pravdu, že tam musí kousek "chybět" - někde je prázdno - možná v našem postoji vůči těmhle lidem - vůči postiženým, nějak=jakkoli handicapovaným... Za komančů bylo všecko OK, po revoluci toho bylo zase moc. Nikdo nás neučil vytvořit si nějaký postoj... Tak teď už vim, co ti mám říct... "smutný ale výstižný:-)"

Dero
31. 01. 2004
Dát tip
Ani ne, díky.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru