Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Noc

05. 02. 2004
0
0
696
Autor
Kalybr

Kdysi dávno od mé milé

Noc. Hluboká noc. Svítí pár pouličních lamp a pod nimi kráčí ONA. ONA a její stín jdou po starém kamenném Mostu, který ji tolik přitahoval svou krásou, historií a svojí důstojností. Pokaždé, když po něm šla ho znovu poznávala pomocí všech smyslů. Cítila jeho slabosti, prohry, ale i jeho dokonalost, nepopsatelný charakter, jeho symboliku.

Chladný vítr, který si pohrával s jejími dlouhými vlasy, ji příjemně mrazil po tváři. ONA šla dál. Jen na malou chvíli se pozastavila. Sklopila zval na řeku, kde se odrážel srp dorůstajícího stříbřitě bílého měsíce. Vítr ustal. V tom okamžiku byl slyšet jen tlukot jejího , který přehlušil i šum peřejí vzdáleného splavu. Pozvedla hlavu a vzpomněla si. Začalo krápat. Vzpomínky tak silné, že se jimi nechala unést. Rozevřela náruč a začala tančit. Tančila a tančila.

Tančila valčík tak lehce, něžně, jakoby byla stála uprostřed sálu. Opět ucítila radost, krásu, slast jako tenkrát. Tančila. Byla ŠŤASTNÁ.

Ani si nevšimla, že prší. Déšť nebyl poznat na jejím obličeji, neboť zde se protínaly kapky deště a slzy štěstí.
Magnolia22
07. 02. 2004
Dát tip
souhlas s anthiou..dodej tomu message a nebo zaver a bude to vic nez ok..:-)

anthia
05. 02. 2004
Dát tip
hezký, ale postrádám nějaký závěr?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru