Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Opice jako písaři

03. 02. 2004
0
0
1530
Autor
Harold

Toto je článek z rubriky \"Pozorujeme svět\", vyšel ve známém časopise \"Probuďte se!\" ;) dne 22. 1. 2004. Pro mne momentálně vrcholné žurnalistické dílo, inu, posuďte sami:

Někteří zastánci evoluce jsou toho názoru, že kdyby nekonečně velký počet opic psal na nekonečně velkém počtu psacích strojů, nakonec by tímto způsobem byla sepsána všechna díla Williama Shakespeara. Výzkumní pracovníci z Plymouthské univerzity v Anglii proto šesti opicím dali na jeden měsíc k dispozici počítač. List The New York Times uvádí, že opice „nenapsaly ani jediné slovo“. Šest opic v paigntonské zoo v jihozápadní Anglii „napsalo jen pět stran textu“, který se skládal převážně z písmene „s“. Na konci textu se objevilo také několik písmen „j“, „a“, „l“ a „m“. Opice navíc používaly klávesnici jako záchod.
Tragicus
03. 02. 2004
Dát tip
parkrat [resp. jen jednou] jsem dostal vydani tohoto velmi "poucneho" casopisu... v te dobe jsem nevedel co je to zac, a tak jsem se dal do cteni... zprvu to vypadalo zajimave, ale jakmile nemel pisatel co rici, zacal citovat zalmy a jine duchaplne texty... fuck... alespon to dobre hori...

Elyanne
03. 02. 2004
Dát tip
:o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru