Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Už je pozdě

Výběr: Milly
07. 02. 2004
2
2
1712
Autor
pilna_vcelka

Zase můj další výkřik, ale já potřebuju křičet!!!Zrovna mi stéká slza po nose, já ji setřu a nikdy víc tam nebude stékat z tohodle důvodu!

Zelenej balvan se vyvalill před tvé bosé nohy.  Lekl ses  a on změnil chameleonsky barvu na červeno. Potom ti to začalo být jedno a on se zase změnil, tentokráte na světlešedomodrou. Už jsi to poznal? Andělé tančí a umírají stejně jako tvé pocity.

 

Odšpuntováváš láhev vína (ryzlink rýnský) a doufáš, že k tobě přiletí lepší múza. Nebo aspoň nějaká?! Kytára ve tvých rukou teď kvílí - mučíš ji jako nikdy. Slibuješ, že se v tom očarovaným víně utopíš. Ale to já ti nevěřím. Chtěl by ses utopit ve mě. Prý- "zkusíme to?"

Dál muč tu svou kytáru a pij to zelený víno z bílé lahve (nebo naopak?). Já ale takovou barvu a ty city nechci. A vím, že ty to snad nikdy nepochopíš (chyba je v tom, že se ani nesnažíš).

 

Vlastně jsem si vždycky přála, abys mi dal pusu na nos, ale to´s ještě byl moc volný a doufal, že ti nikdo tu svobodnou okřídlenou volnost nevezme. Už ale víš, že se mnou ji budeš mít vždycky.

 

Užívej si ji, ale sám. Já se zatím budu modlit, ať nalezneš někoho, kdo by tě miloval a přál ti svobodu jako kdysi já. Hodně štěstí....

 

 

 

 

..nemohla bych dál 


2 názory

Milly
20. 07. 2007
Dát tip
avi odsud po letech......... .-) aspoň pro blízkost snad....

Madelaine
17. 03. 2004
Dát tip
Poezie to není, bytˇ to má poetiku. Spíš zamyšlení, výpovědˇ.. Ale za přečtení to stojí.

ou, nějak jsem nedoufala, že todleto budete číst...teda spíš se k tomu ještě vyjadřovat...skutečnost je úplně různá..mám vás ráda

Milly
03. 03. 2004
Dát tip
jojo........tohle snad někdo přál mně :´-((((((((( a skutečnost je podle pocitů-úplně různá........

Dero
07. 02. 2004
Dát tip
Co říct ...

dismorphia
07. 02. 2004
Dát tip
V kom/čem - ve mně. Především otázka - toto je báseň? lyrická? Prolog jaksi naznačuje cosi.. jak to říct, přeháňku, třeba. A závěr mu dost hraje do noty. Bohužel to dost kvílí a skřípe.

Šalvěj
07. 02. 2004
Dát tip
Jo, taky ji přeju to nejlepší.. beze mě.. Ach jo... Tyhle výkřiky znám *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru