Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ve znamení střelce

09. 08. 2000
0
0
1260
Autor
Merchant

to je tak, když člověk touží právě po tom, co nemá. Třebas v horkém létě mrazivou zimu :-)

Ve znamení střelce snáší se sníh lehce na peřinu z listí na podstavce bysty v zahradách i v parku na lavičky milenců na protest spiklenců pro čepice a šály naplní se záhy poslání Johanky z Arku Ve znamení střelce v plastové křepelce "pět peněz" ušetří tlumené povětří vůně k novým obzorům uštíplých větví ve džbánu aroma kávy po ránu ledové kaštany na stole co lákají mne přes pole vstřícné ruce k názorům Ve znamení střelce v rybnících vody mělce kaprům i štikám pro jaro vzlykám před Štědrým večerem hvězdám mrznou uši červený nos Ti sluší překvapení pod smrkem konec roku úprkem dlaně o čaj zahřejem
Miroslawek
22. 08. 2000
Dát tip
Nálada mi došla jako poštou, ale bylo to trochu ohřáté. Tak napůl váhám nad zimou prošlou, nad pravidelným čajem o páté.

Stepca
12. 08. 2000
Dát tip
Krátce řečeno: "Myslím si také, že se to svažuje k "světlým" zítřkám." :-). Hele ta kritika mi nějak nedošla?

Mahoney
10. 08. 2000
Dát tip
(zůůům zum zum zum, a nejde mi to... hmmm, tak somálci rozumí česky, píší německy a mluví ??? :-))) každopádně somálec šprechtí pravdu :-)) asi jsem taky moc v létě, nějak si teď tyhle obrázky nemůžu vybavit...

Brablenec_P
10. 08. 2000
Dát tip
Jó tak já asi jako Klárka v první části své kritiky... na druhou stranu mám pocit jako by se to ke konci dost zlepšovalo. Co takhle napsat něco dlouhýho a pak začátek odstřihnout? Ne, vážně, docela dobrý, proč ne. Proti vkusu žádný dišputát, NICHT SO - somalec?

Anonym
10. 08. 2000
Dát tip
myslím, že nešlo vyvolat nějakou souvislost, ale spíše náladu "ve znamení střelce", určité postesknutí.

Somalec
10. 08. 2000
Dát tip
ja, ja, Somalien leute schriften ganz gut deutsch und sprechen ???? Na ja, česky natürlich

Anonym
09. 08. 2000
Dát tip
Léto sice není moc horké, ale tahle básnička mě zahřála víc než tropická noc...

Klárka
09. 08. 2000
Dát tip
já jenom... když už stojíš o tu kritiku, tak bych ti doporučila přepracování rýmů (aspoň šály - záhy) a pak ještě nevím, do jaké míry jsi řadil ty obrazy a věty náhodně - jen kvůli vyvolání pocitu nebo jinému efektu, semtam ztrácím souvislosti, nebo je nenalézám (možná mám jen pocit, že už rok je příliš často zmiňována Johanka, nevím) :-) Přijde mi jako bys poskakoval od tématu k tématu, možná bych kolem listopadu chápala? Asi jsem teď oběma nohama moc v létě :-)

Somalec
09. 08. 2000
Dát tip
klarka hat recht

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru