Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zabijácký sny

13. 02. 2004
5
0
1817
Autor
Si_r_ka

Před 10 lety,po vraždě,či pro některé z vás sebevraždě Kurta Cobaina,se spoustě lidem zhroutila životní idea a některým možná i celý život. Spousta lidí začalo Kurtovu smrt napodobovat a tak netrpěli jen známí Kurta,ale i známí jeho fanoušků. Mezi ně patří i můj kámoš,který si do dnes dává za vinu smrt svého nejlepšího přítele Radka. Jestli jeho smrt opravdu zavinil,nebo ne, nemůžu posoudit,protože neznám opravdovou příčinu jeho smrti. Ale to něco málo,co o Radkovi vím mi říká,že se to stalo asi nějak takhle...   

                                                           

"Tak co Radku,takhle zahraný se ti to už konečně líbilo?"   "Petře sorry,ale ne. Nemůžu si pomoct,ale zdá se mi,že to furt není ono. Jestli hodláš hrát furt takhle blbě,tak s místem v mí kapele se můžeš rozloučit."  "Radku di do hajzlu! Moc dobře víš,že nejsem jedinej z nás dvou,kdo na to nemá!"  "Co tím chceš jako říct?!"  "Co tím chci říct? Jen to,že nejsi Kurt Cobain a naše skupina není Nirvana rozumíš? Prostě na to nemáš stejně jako já! Tak si to,kurva,už konečně přiznej!!"  "Petře táhni! Slyšíš?! Táhni kurva z mího bytu a už se sem nikdy nevracej!"

 

Tak přesně tohle si můj kámoš Petr vyčítá. Stále dokola si říká samé "kdybych se s ním nepohádal,tak by mě nevyhodil" a "kdyby mě nevyhodil,tak by nezůstal sám a možná by ted z něj byl slavnej kytarysta" Prostě ho žere svědomí. Možná má pravdu a Radek se vážně zabil kvůli zničenému snu o slávě jejich kapely. Ale podle mě za to může něco jiného...

 

"Hajzl,hajzl,hajzl!!! Prej na to ani jeden nemáme jo? Však on ještě uvidí kdo z nás dvou je ta krysa co to kazí!"

Vyndal si z ledničky lahváče,hodil sebou na gauč a pustil si televizi. Bylo 19hod. 15min. a začínali správy na ČT 1. "Nojo zase náká bouračka v Praze,vykradená banka v Olomouci..." no jako vždycky.

Zapnul si rádio se svou oblíbenou kazetou od Nirvani Nevermind a chystal se televizi vypnout,když zaslechl poslední moderátorova slova. "Dnes 8. dubna bylo nalezeno tělo Kurta Cobaina v přístavku nad svou garáží. Populární zpěvák ze skupiny Nirvána pravděpodobně spáchal sebevraždu svou loveckou zbraní."

Radek chvíli koukal na ty usměvavé tváře na obrazovce,nakonec vstal,televizi schodil na zem a začal do ní kopat. Pak se svalil na zem vedle ní a začal plakat. Za 5 dní strávených v silné depresi skoncoval svůj život. Sousedi ho našli až za spoustu dní v silném stádiu rozkladu s kulkou v hlavě.

Petr od té doby nezažil jednu klidnou noc,ve kterou by si Radkovu smrt nevyčítal. Je mi ho moc líto,ale už delší dobu vím,že je jen otázkou času,kdy se kvůli svému svědomí rozhodne jít za Radkem..                        


Vosg
05. 01. 2005
Dát tip
Jo to je dost silny kafe.Takze to musi viresit casem a ne tim ze se vida za Radkem. "TIP"

Si_r_ka
31. 08. 2004
Dát tip
Tak to si piš, že mohla:)

johanne
30. 08. 2004
Dát tip
v tom přece nemohla být jen smrt Cobaina, i kdyby to byl pro Radka šílenej idol...ne?

Pisces
19. 07. 2004
Dát tip
Brr, je to dost silné. Nirvana je OK, TIP ****

Boddah
28. 06. 2004
Dát tip
Jelikož jsem přívrženec Kurta Cobaina tak nemůžu jinak "TIP"

Beketamon
25. 04. 2004
Dát tip
stále miluji nirvanu, tip.


Beketamon
06. 03. 2004
Dát tip
uz sem to cetla..... libilo... tak uz jen tip....

WiruZ
26. 02. 2004
Dát tip
no jo no cobain.....ale jedno ti reknu urcite....ze v roce 94 zpravy na ct1 jeste 100% nezacinali ve ctvrt:) ale to je takova drobnost.....a jinak fakt je tam dost chyb...vsimnul jsem si jich i ja....takze jsou docela vyditelny....ale povidka ok.....ale souhlasim s empty, ze zabit se kvuli cobainovi (at je to ((byl)) sebelepsi zpevak) je blbost.....

Empty
21. 02. 2004
Dát tip
Nevím co k tomu napsat. Je tam mnoho hrubek, bacha na ně, zkontroluj to ještě pořádně. Ale pokud se Radek zabil kvůli kobainovi, pak je blb... Byl to jen obyčejnej chlap z dobrym hlasem a na světě takovejch chlapů umírá denně tisíce šílenou smrtí...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru