Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Slzy

18. 02. 2004
2
0
1910
Autor
sirenka

Vidíš?
Ty slzy, které
tečou po tvářích
slaně a hořce mi
chutnají, jako bys
je neviděl, nevnímal.
Možná nevnímáš
už ani mě.

 

Padají

na zem, ale
jejich  dopad
není vůbec slyšet
Zanikl, zmizel
ve smíchu.

 

Ve
smíchu
který zní
všude kolem
jediný, kdo se
nesměje,
jsem já.

 

Kdo
Ptám se
Kdo je osuší
Setře z mých
tváří? Kdo znovu
rozžehne slunce
které skrylo se mi
za mraky?


815_0
25. 02. 2004
Dát tip
avi

Petr_Pan
25. 02. 2004
Dát tip
Co se krytik týče, Růženka JE objektivní - avšak - nebojí se podobných výrazů, pokud to zabředne do osobních sporů :-) (Změna nicka - nevím, jestli jste to zaregistrovali ? :-)) Půjdu se pídit a snad uvidím, jak to bylo :-) 815_0

815_0: Promiň, asi nevíš o čem mluvíš. Nebudu se s tebou pouštět do debaty. Ale když mi do kritiky někdo napíše, že jsemˇ"čubka" nemohu ji považovat za ojektivní.

815_0
22. 02. 2004
Dát tip
Pocit při čtení toho konce bych přirovnal ke smrti zastřelení přátelskou osobou:"Ne - prosím - prosím - vždyť - tohle přeci nechceš udělat - sakra - sakra - nééé..." ;-) Jinak je to v celku milý - možná to bude tím, že si podobné pocity až moc dobře vybavuji a tak jsem ovlivněn a zaslepen a vůbec - když si vzpomenu na tu smrt, tak to na TIP určitě nebude :-) Krásnoočko> Doufám, že takové kritiky nepíšeš ?! :-) + Kritiky od Růženky jsou objektivní a věcné - věřím, že takové autora někam posouvají (k lepšímu, pokud na to má - samozřejmě). Já osobně píši spíše kritiky citově zabarvené, ale to nic nemění na tom, že za největší přínos považuji kritiky typu sleeping_beauty ani na tom, že si myslím, že když řekneš, že se Ti dílko líbí autorku potěšíš ale nikoliv někam posuneš. V tomto směru nechápu a nevím, co podle Tebe dovede autorku někam posunout ? :-)

815_0
22. 02. 2004
Dát tip
sleeping_beauty> Nemusíš děkovat - jsem rád, že se nezlobíš, že se opakuju - ale to víš - mnoho autorů potřebuje, aby jim někdo otevřel oči - a - ne každý přijme, když přijdeš Ty a rozmlátíš mu hlavu palicí, aby otevřel oči a podíval se, co to píše za hloupost...;-) Já osobně jsem tím, kdo chodí a poukazováním na palici snažím se mírovou cestou vysvětlovat co, proč, jak (neříkám, že to občas není obráceně ;-)) a vúbec - ať na to jde jinak a prosba o otevření očí většinou dočká se kladné odpovědi ("Jo - běž do..." je taky kladný :-)) Věřím, že mlátit lidi virtuální palicí je jako zabíjení much - některé - většina - to nepřežije, ale alespoň se ukáže, která na to opravdu má a... Pomůže jí to. 100%ně se naučí lítat tak, jak by se jinak nikdy nenaučila (pokud není tak tupá jako já :-)). Proto Tvou práci jedině podporuji - měj se pěkně :-)

sirenka
19. 02. 2004
Dát tip
Dero: Oblíbené téma, vyjádřené obyklým způsobem... No, asi jsem řekla jen to, co ty, ale jinými slovy:) Tak nic;) Bavím se výborně, děkuji:)) Omlouvat se nemusíš;) Noe1: To jsem ráda, že si toho alespoň někdo všimnul... :) Té grafiky;) Zaprděnec: Mno jo no... Zoroaster: Děkuji za povzbuzení:)) Mooooc;) Krásnoočko: Dík... Kašlat na ně ale nebudu, budu se snažit poučit se ze svých chyb a psát líp a líp:)) Sleeping_Beauty: Korunované klišé, tak to jsem teda ještě neslyšela... :)

Sirenka: já bych řekla že není kritika jako kritika. Mě poznámka typu "klišé" (nebo jak psali mně "sračka") moc neposouvá. Ale opravuji ... nebuď smutná, že se to všem nelíbí. Určitě se to líbí tobě, a určitě se najdou další, kterým se to líbit bude. Jestli tě to potěší od takové "krávy" jako jsem já, tak mně se to opravdu líbilo.

Dero
18. 02. 2004
Dát tip
Klišé ...

Noe1
18. 02. 2004
Dát tip
Hezký grafický nápad ... ten se mi líbí, básnička sama o sobě mi tolik neříká .... úsměv N.

Zaprděnec
18. 02. 2004
Dát tip
Hm, jo, Dero má right

sirenko: je to pěkný, něžný, kašli na ty pitomý kritiky TIP

Dero
18. 02. 2004
Dát tip
Zoro: Tam je klišé ve třech ze čtyř strof. A vidět tedy je. :o) Krásnoočko: Zamyslelo jsi se nad tím, že ti pitomí kritici tomu alespoň trochu rozumějí? (avi s_b - nechť se pobaví :o))

Dero
18. 02. 2004
Dát tip
Zoro: Já také ne - a vidíš - našlo si mne. :o)) s_b: Fakt? :o) Milá patnáctiletá (tuším) dívčina ... :o)

Ahaááá, haha - potrefená husa se ozvala - nemyslela jsem kritiky jako osoby ale kritiky jako názory. Ale když se tak cítíš, bránit ti nebudu :o))))))))))). A ta básnčika se mi přes vaše odmítnití líbí, máš proti tomu něco? Zakážeš mi to?

S_B: tak dnes jsem kráva, čubka ... čekám jakých sprostých označení je tvá poetická dušička schopna. Aby sis nemusela namáhat svoji inteligentní hlavičku, mohu ti jich pár taky navrhnout chceš? Nebo tvé znalosti končí tady? Jen houšť at si každý udělá obrázek o tvé úrovni, chudinko avi sirenko: promiň, že tohle se děje pod tak hezkou básničkou

Dero
18. 02. 2004
Dát tip
Ale, Krásnoočko, drahoušku, zlatíčko. Jednu z těch "zlých" kritik jsem napsal i já jako kritik, takže vidím důvod se ozvat v obou dvou případech (nehledě na fakt, že do Tvé hlavy nevidím a tudíž opravdu nevím, co máš na mysli, když se oháníš homonymy). Když se Ti líbí, nic proti tomu nemám, stejně tak Ty nenapadej názor můj. Tomu se říká vzájemná tolerance. :o) :o)))))))))) (taky to umím)

Dero
18. 02. 2004
Dát tip
Simi, ode mě taky přijmi omluvu za to, co se tady děje ... ale aspoň se dobře bavíš, ne? :o))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru