Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Prolog

20. 02. 2004
0
0
757
Autor
graen

Je to vlastně prolog k mé budoucí knížce - pokud ji vůbec dokončím:-)

V hlubinách temné noci, ozářené jen svitem měsíce, umírá člověk a rodí se nový tvor. V křečích, jenž zmítají tělem, se lidská duše brání jeho novému já. Jeho krev se mění na krev vyvolených. Tělo se stává dokonale netknutelnou schránkou, jak vytesanou z nejkrásnějšího chladného mramoru. Okolní svět vnímá zostřenými smysly, které teď dokáží rozeznat i ty nejjemnější záchvěvy života. Života, který mu připadal zbytečný. Života, který mu po několika staletích strávených ve skrytu před našimi zraky, bude připadat jako nejcenější drahokam, který pro něj bude ovšem nedosažitelný. Což ovšem ještě netuší. Jediné, co teď pociťuje je spalující touha pít. To však není nic neobvyklého, vždyť každý nově zrozený tvor se musí nejprve nasytit. Co natom, že jeho spalující touhu může utišit jen lidská krev. Prvním jeho polibke upadá do hlubin věčného spánku dívka neopatrná, jenž v oněch hodinách jeho zrodu zdržovala se v těchto místech, aniž by věděla, že jiná už nenavštíví. Po ukojení své žízně, okouzlen svými novými schopnostmi, naslouchá svému stvořiteli. Zprvu vše ještě plně nechápe, ale jásá nad svou nesmrtelností. Netuší, jak těžké ovšem bude řídit se radami, které mu stvořitel uděluje. Nechápe proč by se jimi měl řídit. Je jako dítě, které přivedeme do cukrárny a pak mu zakážeme cokoli ochutnat. Dychtí po všem. co mu jeho nový život nabízí. Svítá... je čas ulehnout.


Není to špatné, jenom možná až příliš romantické - takové přeslazené. Ale máš docela dobrý sloh.

graen
27. 02. 2004
Dát tip
Tak jsem si přečetla vaše kritikzy a musím říct, že ani ony nejsou příjemné čtení. Ale to mi nevadí, neboť píšu jen tak pro radost a kvůli nějakým kritikám se teda rozhodně pověsit nepůjdu:-) zdravím vás a užijte si to kritizování

Imane
21. 02. 2004
Dát tip
Souhlasím se sleeping_beauty. Méně je někdy více.

Kandelabr
21. 02. 2004
Dát tip
hm to opravdu není příjemné čtení. chce to míň šroubované krasomluvy a očtených slovních spojení. Jestli měl prolog nalákat ke čtení románu, nestalo se tak. spíše naopak. Není tam ani špetka něčeho originálního.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru