Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zrnko Prachu

14. 08. 2000
1
0
1357
Autor
MINISTRY

Letí spolu vrabci v hejně po obloze všichni stejně Rychle pryč jsou z mého zraku Zůstalo jen zrnko prachu Snad s křídla nejakého vrabce Ted letí po obloze hladce.. Nad odlehlou usedlostí Kde farmářovou hrdou cností Je zdravá živá černá zem Kde obilí se táhne lem Dál je hnáno zrnko větrem Pluje vzduchem tmou i světlem Nad osudy mnoha lidí Jen těžko ho však nekdo vidí Když proletí se nad bojištem Kde lidé hnáni slávou Chtíčem Prolévají svoji krev Kde rozum mlčí mluví hněv Zahnáno až nad jezero Tam slunce se rozprostřelo Místo krve čistá voda Na tuhle krásu nejsou slova Pořád letí zrnko prachu Nad polem kdes trsy hrachu Lítají zde vrabců hejna zdá se vám ta básenn stejná? ja vím že se težce věří skončilo zas v jejich peří :)
Rena
20. 04. 2003
Dát tip
No comment*

Mahoney
20. 08. 2000
Dát tip
inu, směšně hloupé je lidské snažení z pohledu takového zrnka... ono je totiž směšné i z pohledu obyčejného, jen mít ochotu to vidět... tak se radši pojďme proletět :-))

Lee
14. 08. 2000
Dát tip
první z druhé půle klopýtá ještě víc než jinde... škoda vytkla bych i trochu jednoduché myšlenky - "místo krve čistá slova - na tuhle krásu nejsou slova"

Anonym
14. 08. 2000
Dát tip
voda ne slova ale to je jedno v jednoduchosti je sila

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru