Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Řekl

24. 02. 2004
6
0
2330
Autor
Lovecraft

.....Já vím....

 

Řekl, že ví. Ptali se ho, co že to ví?…. Mlčel.

Kráčel dál sálem zrcadel, jenž odrážely jeho zvláštní, hubený i trochu skleslý obraz.Kdokoliv ho zřel, nemohl se ubránit pocitu melancholie, která se mu přitom pohledu vkrádala do mysli.

Moc si jich nevšímal, pouze je v duchu litoval. Litoval, že žijí ve své růžové mlze, kterou už ani nevnímají. Snad někde uvnitř možná chtěl být jako oni…. Záviděl.

Každý jeho krok zněl jako tisíce let zkušeností někoho, koho by nikdy nemohli vidět. Jako stovky let bolesti, kterou by nikdy nepoznali.

Nevěděl co zde vlastně dělá, ale věděl, že jeho úděl je snažit se to poznat.….. Šel….

 

I když znal svou pochmurnou budoucnost, plynul sálem s hlavou vztyčenou…. Ptali se ho.

„Já vím.“,….. řekl.
oslovilo*

Vempajr
16. 09. 2004
Dát tip
zdravim, Velmi zajímavé. Hodně mě to překvapilo. Myslím, že jsem pochopil, co jsi chtěl říct.- Sentimentální příběh o boji člověka s technikou i přírodou a o tom jak americká holka a dánský princ ke štěstí skoro nepřišli, ale nakone to přece stihli. Ten svůj tip na ty upíry si můžeš strčit do p....e, žádnej nepotřebuju.

Beezer
10. 05. 2004
Dát tip
no. Předpokládám, že ti mohje zpráva došla, takže se už o tom snad nemusíme bavit. K tomu dílku - opravdu to ve mě vyvolalo takový vnnitřní rozpoložení. Je to fakt dost perfektní. Zaslouží si uznání. A hlavně zamyšlení.

Lovecraft
09. 05. 2004
Dát tip
Díky...... A pamatuj na to co jsem ti říkal......

Beezer
08. 05. 2004
Dát tip
Poslední dobou se potápím do svojí filozofie a psychologie asi víc nežli je zdrávo. A takovýhle dílka mě dostávají do hloubek. Je to skvělý, úžasný a perfektní. tip nedokáže ocenit hloubku tohohle dílka, ale alespoň upozrní na jeho kvalitu. Čtu to asi po dvacátý a pokaždý v tom nacházím nové směry. A myslím... ne, já vím, že to je jeho účel. Jen tak mimochodem. Love- díky za pomoc. Cením si toho, že dokážeš rozumět.

Babetka
16. 03. 2004
Dát tip
Já to beru jako pocit a to skvěle vyjádřený. Úplně se u toho dá zasnít a popřemýšlet, co ti to připomíná... Prostě se v tom pocitu vyžít a za to ti dávám tipík jako hrom!

Ateh
05. 03. 2004
Dát tip
ouaauh,silně mi to někoho připomíná... Něco takovýho sem očekával,ale že to pojmeš tak excelentní formou mě nenapadlo... CAPUTE VETATO

Lovecraft
02. 03. 2004
Dát tip
Séča: Zdravím tě: Víš, krátké to je proto, že nebylo potřeba aby to bylo delší. Zajímalo by mne jaké chyby máš na mysli. Co se týče toho obsahu, asi jsi nepochopil, co to je za dílo. Je to určitou esoterní formou popsaný pocit. Ono to nemá děj... Pokud v tom děj vidíš, je jen vedleší. Měj se... Mimochodem koukal jsem, co jsi psal Sleeping_Beaty, v zásadě s tebou souhlasím, ale nechápu když to takhle vidíš, jak můžeš potom psát takovouhle jednoduchou kritiku.....

Lovecraft
01. 03. 2004
Dát tip
Správné zařazení by mělo být asi "Mýtus", ale takovou kategorii jsem zde nenašel....

Windsong
25. 02. 2004
Dát tip
Velmi zajímavé. Hodně mě to překvapilo. Myslím, že jsem pochopil, co jsi chtěl říct. Pro ostatní jako radu: Nečtěte to jako příběh, není to příběh. Pak to pochopíte.(možná) *

Vempajr
25. 02. 2004
Dát tip
**********************. Great, famous, excelent... and so on, and so on.*****

Jeala
24. 02. 2004
Dát tip
líbí se mi to, bylo by zájímaví udělat z toho kratší povídku

Kakabus
24. 02. 2004
Dát tip
....šťastný to člověk.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru