Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O moudrosti

24. 02. 2004
0
1
1944

Pokus o moudro :-))) Popravdě - nevím kam to zařadit, tak jsem to dal do Úvah (i když se to tváří jako citát)...

Z přediva myšlenek,
Tkáme koberec moudrosti,
Na kterém
Staří letí,
Mladí se pokouší naskočit
A děti ho nevidí.

1 názor

sue
20. 12. 2011
Dát tip
bohužel nemohu souhlasit z myšlenek samotných ještě nikdo moudrosti nedošel (nic neutkal).Někteří staří letí, někteří neletí, ale to je stejně jako s mladými, a některé dalajlámské děti...ech, to bych vám musel vyprávět... Ale zajímavé mi na tom přijde to, že na všechny to působí stejně, chtějí o tom polemizovat jakožto o myšlence, ne o básni, má to v sobě něco neodbytného :-)

viděl jsem jednou staříka s hůlkou, co se marně snažil naskočit, protože nic neviděl :)

ShArKeY
24. 02. 2004
Dát tip
... a někdy jsou mladší moudřejší, než starší. Taky mladší mívají větší potenciál k tomu "naskočit na koberec moudrosti", než stará dogmatická nátura. - je to dost omezený citát nebo co to vlastně je

Většina citátů nepostihuje skutečnost uceleně a beze zbytku. Tímto vyhlašuji NESOUTĚŽ o kolektivní rozšíření tohoto pseudo-moudra na super-pseudo-moudro tak, aby co nejlépe vystihovalo skutečnost (a necháme si pro sebe filozofické narážky na to, co je to skutečnost :-))))).

možná to spíš vystihuje skučetnost :) nebo skučtenost ?)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru