Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

park 8

26. 02. 2004
3
0
4926
Autor
park

... free form

vánek v poledne

nehtem zpomaluji

kapku pryskyřice

 

------------------------------

stav tohoto dílka před(nahoře), a po úpravě(pod čarou)

 

 

 

nehtem zpomaluji

kapku pryskyřice


Mila_cik
03. 11. 2004
Dát tip
ee

rabako
15. 08. 2004
Dát tip
máš skvělý obraty, nechtem zpomaluji kapku pryskyřice se mi moc líbí, jen bych chtěla vždycky ještě víc a víc... prostě napiš nekdy opravdu velkou básničku!!! seskládej všechny tyhle krásny nápady do jednoho velkého celku!!! a bude to podle me bezva! (jen názor, ne rozkaz! :o)))

Beepee
07. 03. 2004
Dát tip
Japhy - jeee, tak teď teprve jsem si uvědomila, že bych třeba měla reagovat na Tvoji připomínku ke stojícímu vlaku... snad to není promlčené. ... samozřejmě to byl obraz a můj pocit, který se za tím skrýval, byl o tom, že se autor snaží podpořit jev, který už sám o sobě je téměř dokonalý - kapka pryskyřice může téct neskutečně pomalinku, celé týdny a měsíce... a to brždění je tedy dost absurdní záležitost. Ta absurdita se mi ale v daný moment zdála vtipná. Příště se rozepíšu, aby mé myšlenky byly čitelnější. Btw. s fyzikou jsem nikdy moc nekamarádila, ale nevadí mi se s ní potkat, je to celkem milé stvoření. Ahoj Igore, jsem netušila, že tě potkám i tady :)

Já to taky netušil :o)))

Možná je to z tou pryskyřicí koan. Teda rozhodně to může být koan, i když to tak autor třeba ani nemyslel - nebo jo? *

Já vás lidi nechápu, proč pořád děláte takové ciráty okolo avíz. Poslal jsem avi všem, protože jak jsem tak koukal, většina lidí měla s tou pryskyřicí nějaký "problém". Někdy mi to připadá, že každej je jenom zavřenej ve svý ulitě a sem chodí akorát vystavovat na odiv své ego a jinak nechce být rušen. :o))

Tak musím přiznat, že teď jsi mě dostal :o))) Já avíza moc neposílám a když už, snažím se, aby to bylo odůvodněné. Takže když mi někdo odepíše: "Nechápu, proč jsem dostal avízo," čtu to: "Hele, nevotravuj." - jinými slovy - přijde mi to nezdvořilé. S akceptováním postojů to nemá nic společného. Ale k věci - koukal jsem se k Tobě a nic moc konkrétního k té kapce pryskyřice jsem tam nenašel - vlastně vůbec nic. :o)

Trošku mě začínáš mást, člověče - jestliže se zapojím do diskuze o něčem, stávám se její "součástí" a tudíž je přirozené, že mi z té diskuze chodí avíza. To je naprosto běžné. Většinou, když se někdo už diskuze účastnit nechce, napíše: Tadle diskuze už mě nezajímá, neposílejte mi avíza. Pak se může ohradit, když mu nějaké to avi přijde. :o)

DušíK
04. 03. 2004
Dát tip
podle mě nesouvisí první část s tou druhou, a to zcela. Není ten vánek jen vycpávka, aby ses vešel do 3 veršů? (možná ne, jen můj názor) A taky: (divím se, že Elyn Přítomná, nejvyšší strážce současného momentu si toho nevšimla :o) ta pryskyřice tekla PŘEDTÍM rychleji, nebo snad POTOM pomaleji? Co se to vlastně s tou nebohou kapkou stalo? Neteče pryskyřice právě tak, jak zrovna teče? celkově ale vůbec není špatnej, ten hájek. není špatnej :o) (dle dušíka)

Elyn
04. 03. 2004
Dát tip
Dušík, jsi teda dobrej..:)

DušíK
04. 03. 2004
Dát tip
dobrej je čaj Qui-men Mao Feng :o) že já se pouštěl dneska do kritik...

Elyn
04. 03. 2004
Dát tip
Hele, Dušičko, dyť to bylo uznání, že ?:)) Dej si čaj a klid :)

park
04. 03. 2004
Dát tip
DušíK : jestli mohu, tak ten poznatek, že pryskyřice teče, tak jak právě teče je podstatou tohoto " hájku" čili souhlasím s Tvým objevem :)), Ten čas si trošku přepísk, není po něm ani stopy, jaké před a potom? Teď, a na rychlosti nezáleží:))) Čas se určitě vyskytuje v půlce dne - nebo-li poledne. A to jsi správně identifikoval jako vatičku, ale japhy na to kápnul v diskuzi na dílně haiku...ono toto vlastně Haiku není!! Zatím dík !

DušíK
04. 03. 2004
Dát tip
ouky ouky, brzdím, zastavuji a řadím zpátečku :o) jenom furt nechápu, PROČ tu zatracenou PRYSKYŘICI ZPOMALUJEŠ. Ale to je můj problém. Neberte mi ho, prosím :ox měj se parku, a nic si nedělej z kritik. "Pes štěká haf haf, kočka mňouká mňau mňau, běda, stařík Džó-Šu udělal velkou chybu, jak ji teď jenom napravíme?" :oD

park
29. 02. 2004
Dát tip
negev : nějak podobně se s tím vypořádal japhy - klub haiku ale nikdy není jen jedno řešení, můžeš mít pravdu s tím prerobením.......

park
29. 02. 2004
Dát tip
ot :teda vlastně - dílna Haiku ;)))

Beepee
27. 02. 2004
Dát tip
mě k tomu napadá ještě jedno - kapka pryskyřice je už sama o sobě dost pomalá, vlastně skoro neteče, takže autorovo zpomalování je takovým "bržděním stojícího vlaku" ...nebo jsem tady taky mimo stromy? :))

aramis
26. 02. 2004
Dát tip
asi by k tomu nieco mal napisat niekto, kto rozumie haiku, lebo tak to vidim, ze do toho nevidim... :o)

Lakshmi
26. 02. 2004
Dát tip
(-:

Elyn
26. 02. 2004
Dát tip
takže - fouká vítr a ze stromu pomalou kapkou, co vítr ji (možná?) popohání, teče pryskyřice..? a ty ji nehtem zachytáváš - a proč vlastně? pro vůni? hladíš strom?... asi jsem úplně mimo les, co? :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru