Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nejenom přirození

26. 02. 2004
3
0
2805

Po DLOUHÉM zvažování dávám toto opravované a důkladně promýšlené dílko na scénu. Přeji příjemné čtení...

 

K životu chladná těla, půvabná svou bělostí,

Černou a přec tak světlou povahou!

 

Nic neříkající pohled,

Tmavá panenka hledící na práh pohanské Ráje.

Je Vševidoucí,

Přesto však nic nevidí…

 

Ve své absurditě nalézám uspokojení…

Jsem příliš dospělé děcko,

Co teprve saje mléko.

Ale život má už za sebou…

 

Šílenství a posedlost je moje přirozenost.

Jsme nejenom přirození - a tomu se to taky líbí.

Vždyť jsme každý Hvězdou,

Co svítí na nahém těle Nuit,

Co snaží s ní zesmilnit.

Jsme jedním z mnoha zázraků.

A umíme být nadlidskými…

 


Jo, bude to takhle - pokud neznáš mě, nebo se s tím sám neztotožníš, prostě to nepochopíš :-)

horák
21. 03. 2004
Dát tip
někde tam nabízíš vysvětleni, vysvětluj, bojovnice :o)

Notreal
20. 03. 2004
Dát tip
tohle se mi líbí...je mi to docela blízký

Kolego, a Ty o sobě říkáš, že nejsi chytrý? Sice znáš pozadí, ale přesto mě překvapuje, že ses opravdu zamyslel a co je hlavní - pochopil. Děkuju Ti. Moc si toho vážím.

Kolega
05. 03. 2004
Dát tip
Kolega se vrací na místo činu! Už mi zbyl nějaký čásek přemýšlet o tomto dílku. Asi jsem ve výhodě a malinko znám pozadí. Takže bych si troufnoul říci, jak je velice zajímavě, zdánlivě neobratně zachycena absurdita současnosti sl. Š... utápěné v budoucnosti... schované v minulosti... Tip za náročnost daného tématu.

Petr_Pan
02. 03. 2004
Dát tip
Nemusíš - ale - to je fuk :-) Měj se pěkně :-)

Ooo, děkuji Ti :-)

Petr_Pan
29. 02. 2004
Dát tip
Dobře :-) Určitě víš, že rád počkám (a mou přízeň samozřejmě neztratíš ani v mezidobí...:-)) :-)

Petr_Pan
28. 02. 2004
Dát tip
Je rozdíl v tom, "chtít se zalíbit", čímž mě osočuješ - nemám potřebu se zalíbit - stejně jako Ty se zbavuji toho, co mě tíží - a tím, kam směřuji já se svou tvorbou - k duši čtenáře. Chci vyvolat nějaké pocity, zapůsobit, a - je-li to alespoň trochu možné, přispět tím k uvědomění si sama sebe, získání zkušenosti - to je ve srovnání s nechápavými kritikami pod tímto dílkem celkem rozdíl - ten, o kterém mluvím ;-) Myslím, že kdybych psal dál, nejspíš bych se opakoval...:-)

Dobře, dobře, vidíme to podobně, ovšem stejně tam je pár základních rozdílů :-) No přeci to nevadí - až přijde období srozumitelných básní, budeš o tom vědět. Může to být dnes, zítra, nebo třeba za půl roku. Každopádně jsem Tě nechtěla z něčeho osočit ;-)

Chech :-) Je to vesměs báseň pro takový ten okultismus, takže s tím asi vážně budete mít problémy...to mi nedošlo, že by se to mohlo nepochopit :-) Ale nevadí, když budete chtít něco vysvětlit, ráda vysvětlím.

Petr_Pan
27. 02. 2004
Dát tip
3. strofa se mi líbí. Ke zbytku: Připomíná mi to situaci, kdy jsem s jednou nejmenovanou Písmačkou seděl v kavárně a "hádali" jsme se ohledně jejího dílka, které jsem přijak jako řadový čtenář a odsoudil. Pomocí obrázků, črtů a všeho možného mi objasnila pravý smysl toho všeho... No - propracované to bylo - to ano, ale - stejně v konečném sečtení pro a proti to byla tak ňák hloupost (pro mě). Pokud v takovýchto básních nacházíš uspokojení a kýžený vrchol, proč ne, ale - já osobně bych se vetřel s prosbičkou, jestli bys nechtěla vyzkoušet něco jiného ? :-) Nechci být nepříjemný - ale - nevím, jestli Ti to už došlo, nebo ne: Když bych psal sestavy na aerobik, myslím, že by to moc čtenářů nepochopilo -> neoslovilo -> je zbytečné v Písmácké společnosti něco podobného produkovat (můj skromný názor :-)) :-)

Cením si Tvého názoru, ovšem důležitou otázkou je, PROČ vlastně píšeš poezii. Ty ji možná píšeš proto, aby se ostatním líbila a zaujala co největší množství čtenářů. Mezi námi je ten rozdíl, že já poezii píši pro sebe a pro úzký okruh lidí, který je schopen moji tvorbu pochopit. Nepíši proto, abych přispěla na Písmák, aby tu ostatní měli co číst. Píšu tehdy když cítím, vnímám nebo různě promítám nějakou inspiraci, když jsem něčeho plná a potřebuji se toho zbavit, rozvinout to, uvolnit energii apod. Pokud ale moje dílo není někdo schopen pochopit, není to můj problém, nýbrž jeho. Já udělala co jsem chtěla, nepotřebuji přece schválení ostatních, ani jejich pochopení. Opravdu hluboce ocením důkladnou kritiku, abych do příště mohla svůj styl vypilovat, upravit, rozvinout, nechat zase o kus dozrát. Ale nikdy nedám na to, když mi někdo řekne "piš víc srozumitelně, piš ak a tak". Toto je určitě období, kterým procházím. Je to stupeň mého vývoje, který nehodlám brzdit ani "srozumitelňovat" pro zrak ostatních. Kdybych tak dělala, nejenom, že by to co napíšu nebylo upřímné, ale navíc - byla by to křečovitá snaha zalíbit se. A to mým účelem není. Přesto děkuji. Charlotte 468

Morney
26. 02. 2004
Dát tip
Já mám problém asi taky, totálně jsem to nepochopila a čtení bylo všelijaký jen né příjemný. Promiň.

Kolega
26. 02. 2004
Dát tip
Ještě se vrátím, dílko je nutno čísti v klidu... :-)

Elyn
26. 02. 2004
Dát tip
Umíme a taky umíme míň šroubovat, i když asi sis dala práci hodně a tak... Není to pusté, to ne...!

Dero
26. 02. 2004
Dát tip
Buď je to na mě příliš složité (pravděpodobnější možnost) nebo to nenabízí nic zajímavého (méně pravděpodobné) nebo je to obojí dohromady (téměř nepravděpodobné) :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru