Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Poklona

27. 02. 2004
3
0
1831

 

Já smekám černý cilindr

před touto stranou publika

jež samo k sobě na pódiu

si k smíchu tiše zavzlyká ...

 

Byl bych rád součástí této manéže

a střípky krás v hlubinách sítě

odrážet od svých vlastních skal ...

 

A než začnu vyprávět

chtěl bych se představit ...

 

Tak tiše jen v pozadí

nechám své oči

a ústa co prozradí

jak ze skla poskládat sny ...

 

Smím?

 

James Silverback


linka
28. 02. 2004
Dát tip
já to prostě vidim na začátku nějaký knihy, kde člověk zjistí, co to znamená až když je v půlce celého díla....a docela by mě to následující zajímalo...

Ivabo
27. 02. 2004
Dát tip
Smíš!

Movsar
27. 02. 2004
Dát tip
slušně jsi se uvedl. tip

Fouraix
27. 02. 2004
Dát tip
jé, to je na mě strašně logický:))) V tom já se nevyznám. Já se v tom vždycky vyznám jenom když se nevyznám v tom v čem se to mám vlastně vyznat. Ale něco mi říká, že se ti básnička povedla.

JiKo
27. 02. 2004
Dát tip
Technicky: 1strofa: slabiky 8/8/9/8 - vidíš nepasuje to rytmicky? po 1s.přichází jakýsi hlubší text nerýmovaně a působí zde jako pěst na oko 3strofa: proč to zde je? nerýmuje se, nedoplňuje to ostatní text, nenese to obsah, obraz ani žádnou metaforu 4 je tam udivující rýmování AxAy,ale ty x a y k sobě opět nepasují a končí jakoby do ztracena Literárně: Začíná to jako lehčí žánr, veselá rýmovačka pak náhle přechod do části kde jsou těžké metafory, přes vycpávku je vše zakončeno pointou, ale ta se díky technice zpracování nedostaví. Z básně nedýchá ona lyrika kterou ses asi snažil předat ps: miniatura: bych čekal max 4řádkový text, ale to je putna ;-)

Seregil
27. 02. 2004
Dát tip
Miniaturku bych čekal kratší.... Zde již _JiKo_ rozebral....hodně podrobně.... Je to zvláštní... člověka to seká na části ... vytónuje to .. začátek zlehka a konec do ztracena

JiKo
27. 02. 2004
Dát tip
Avi dávám dycky všem. čekám, že když se někdo vyjádří zajímaj ho názory i ostatních. Domnívat se dle avíza, že ti vzkazuju, že jsi hloupá je hloupost )))

JiKo:díky za technickou žlutou kritiku, je pro mě přínosem, ale podobně jako snuff spíše hledím anpocity z dílka než na vyrovnanost veršů a formu. Ale stejně díky ...

JiKo
27. 02. 2004
Dát tip
James, potom ti navrhuji formu s čistě nevázaným veršem. Sice se říká, že je těžšínež rýmovaná, ale dá se jednodušeji vyzkoušet její "technická kvalita". Napíšeš dílko a potom se je snažíš nahlas! a pomale recitovat. Člověkpo chvíli cviku zjistí kde to drhne ) ps: kvalitní báseň má mít obě složky, ale konec mentorování )))

bramburek
27. 02. 2004
Dát tip
Pěkné*

Vinki
27. 02. 2004
Dát tip
na mini to je moc nemini, prot bych zmenil kategorii jinak fajn antreeee... :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru