Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vlnění

27. 02. 2004
0
0
2990
Autor
Hanca

Už jste si všimli jak působí energie každého z nás na ostatní a jak přijímáme naopak energii ostatních? Jak někdo je plný klidu vyrovnanosti a jiný šiří vzruch a nervozitu nebo i působení vlivu davu na jedince, člověk potřebuje ochranný krunýř, aby si některé působení nepřipustil k sobě, jak někdo nechá působit své silné ego a jiný zůstává ušlápnutý v koutě?

V l n ě n í

 

Vlny se šíří vzduchem

a působí všude kolem

nabité štěstím či zlobou

radostí  či bolem

a naplňuji lidi vzruchem.

 

 


Seregil
16. 03. 2004
Dát tip
Jako myšlenka... trochu nedotažené... jakoby useknuté... Na energii a její přenášení věřím... někdy mě lidi dokážou nakopnout... a naopak...

Hanca
16. 03. 2004
Dát tip
Myslím, že si člověk musí okolo sebe udělat "krunýř" a to negativní vlnění nepřijímat, ale někdy to nějak nejde a díky za kritiku, třeba s tím ještě něco udělám, ale nevím..

Hanca
01. 03. 2004
Dát tip
Asi si tohle musí srovnat v hlavě sám, mám neustálé tendence snažit se pochopit nepochopitelné a chtěla jsem vědět, jaký názor mají na tohle druzí, je to ubírání se někam do fantazií, které my obyčejní smrtelníci nejsme schopni pochopit, fyzika je dobrá věda, ale všechny jevy nevysvětlí, rozvést se tohle dá, jen vážně nevím, zda člověka obohatí rozvádět skutečnosti, které je schopen jen velmi málo ovlivnit. Ne moc dobře se orientuji v mezilidských vztazích a nechápu lidi, kteří se nadřazují, shazují ostatní, neumím se dost dobře prosadit, mrzí mi to, nesnáším nespravedlnost, která je všude kolem nás, snad jediné spravedlivé v životě je, že všichni jednou zahyneme, zrovna včera jsem četla článek v časopisu "Mladý svět" s názvem "Velké tajemství Změ", doporučuji k přečtení, zde píší o teorii Gaia, zdá se mi to být velmi realistické, vlastně celý svět je mezi sebou propojen, všechny buňky i bakterie a podávají si informace na dálku, také se zde píše, že člověk vlastně nikdy neumře, jeho genetické informace se šíří dál a skutečnost, že gen je vlastně informace, nebo se to dá pochopit jako pocit a informace se dají předávat dalším generacím jinak než pomocí DNA. Prý snad naše planeta je živým organismem, jehož tělo a paměť tvoří bakterie. Je to zajímavá teorie.

Hanca
01. 03. 2004
Dát tip
sleeping beauty: No to je fakt, do písmáka to nepatří, jsou to ale skutečnosti zajímavé a zaslouží si přečtení, myslím tím ten článek "Velké tajemství Země". Promiň, už to sem tahat nebudu.

Hanca
27. 02. 2004
Dát tip
A co jsou pocity? To je přece vlnicí se energie, nebo ne?

Hanca:ano, správně pocity jsou vlněním, všechno je vlnění jak praví Zen a není dobré rozdělovat něco od sebe. Ale spíš než jako drobnou básničku bych tohle pojal jako úvahu. Dá se o tom mluvit a debatovat, mohla jsi to ještě rozvést.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru