Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přeměna ctnosti na teplo

01. 03. 2004
8
0
3020
Autor
Constance

aneb co se může stát, když si někdo nesmyslně přeje důmyslné věci, které kdyby byly smyslné, nedávaly by smysl ani pomyslné veverce se smyslným nesmyslem.

Hlavním hrdinou tohoto příběhu je kostelník Nepokradeš Pokorný, který je zničený svým nenaplněným životem a hodlá opustit tento bídný svět a přijít do věčného nebeského království, kde by žil v míru a pokoji a válel si šunky.
To se mu však nepovede, protože ho při čekání na tu s kosou vyruší epileptický záchvat jeho lesbické kočky Irmy. Ta při honění lelků spolkne vlastní jazyk. Kostelník se jí snaží pomoci a povzbudit tím, že jí k pelíšku pouští modro-fialové myšky. Je rozhodnut skonat až po jejím uzdravení. Tu se stane něco, co nepředpokládal. Irma se snaží znásilnit nedospělou myší princeznu. To se jí nepovede, neboť její úmysly přeruší nadmíru vyvinutý myšák Himlich, který chtěl princeznu znásilnit sám. Bojovně se postaví před Irmu, chráníc svým mužným tělem princeznu. Irma se ale prudce nadechne a udusí se Himlichovým neuvěřitelně dlouhým ocasem. Kostelníka smrt Irmy velice raní a rozhodne se Himlicha potrestat. Vyrobí malou gilotinu a chce mu stít hlavu. Avšak Himlich dojat vyhlídkou vlastní smrti, zpívá před popravou tak krásně, že se do něj kostelník zamiluje a rozhodne se ho osvobodit. Protože se stydí, že nedokázal potlačit svoje city před spravedlností, změní si jméno a prchá s Himlichem na Velikonoční ostrovy a to kvůli Himlichovi, který chce potkat Velikonočního zajíčka. Od té doby se kostelník jmenuje Teplomil Myšošuk a pracuje jako čistič a navlhčovač soch na Velikonočních ostrovech. Další osudy našich hrdinů jsou nejasné a ztratily se v neúprosném běhu času.
Hip_Zdenda
11. 06. 2004
Dát tip
Hustě! :o) Tip :o)

Jeheheman
19. 05. 2004
Dát tip
tak to byl asi dobrý model.. skunk?:)

:)

Rook
15. 04. 2004
Dát tip
:o))) Výborný... :o))) To stojí za přečtení... *

Tomáš33
31. 03. 2004
Dát tip
Tak to je hustý. A šukali spolu šťastně až do smrti.t.

Milly
18. 03. 2004
Dát tip
Ha, ha, ha.... :-))))) *

Rowenna
18. 03. 2004
Dát tip
*********

Gadeiros
01. 03. 2004
Dát tip
Výborné. TIP*******

Beepee
01. 03. 2004
Dát tip
není to zlé, ale .."že bych to musel vidět dvakrát.." ;)

Waren
01. 03. 2004
Dát tip
...jo, takovej klasickej hollywoodskej příběh... :)))...t* ...ale, abych pravdu řek´ pod tím názvem jsem očekával návod na ekologickou výrobu energie...

Constance
01. 03. 2004
Dát tip
Moc vám děkuji. Waren:Na návodu se pracuje. :-)))))

Waren
01. 03. 2004
Dát tip
...hmm, ale abysme měli dostatek cností na to teplo...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru