Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Domácí násilí

01. 03. 2004
0
0
2725
Autor
nula

  Domácí násilí patří mezi skrytou trestnou činnost a myslím si,že by bylo důležité o tomto tématu více hovořit a odpovědět si na několik zásadních otázek:co je domácí násilí,kdo je domácím násilím nejvíce postižen a dá se vůbec domácímu násilí předcházet?

  Domácím násilím se rozumí hlavně fyzické napadání,ale nedílnou součástí tohoto násilí je také psychické či ekonomické vydírání.Fyzické napadání se nejvíce týká žen a dětí,ale můžou zde být i výjimečné případy násilí na mužích.Ekonomické vydírání převažuje u starých lidí pobírající důchod.Psychické vydírání je násilí,které se pohybuje celým spektrem – tj.že mohou být takto vydírány děti(zavírány do sklepa,když se bojí tmy a samoty),ženy i muže (navzájem si mohou dávat různá ultimáta – buď já,nebo tvoji kamarádi aj.)

  Podle mého názoru,i když se mnou nemusíte souhlasit,se domácímu násilí nedá předcházet.Dají se pozorovat různé náznaky – tyranizování,omezování a možné jsou i nadávky,ale předejít tomuto chování nelze.

  Jestliže si lidé nebudou více všímat svého okolí,tak není ani možné,aby bylo domácí násilí odhalováno.

  Všímáte si svého okolí?Víte určitě,že ve vaší blízkosti není rodina,či pár,kde by mohlo zrovna teď probíhat domácí násilí?Jestliže ano,tak to vám blahopřeju.
Leja
01. 03. 2004
Dát tip
Veľmi obsiahla téma. V tomto príspevku sú iba náznaky úvahy o domácom násilí. Všímať si okolie a registrovať násilie v akejkoľvek forme ešte neznamená zamedziť mu. Poznáš slovenské "Každá piata žena...?" Ja tvrdím: každý tretí muž. Ženy sú oveľa rafinovanejšie a dôslednejšie v týraní mužov.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru