Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Václavák

02. 03. 2004
0
0
1093
Autor
Jirka_Vlček

Pracuju na Václaváku. Je to radost, pracovat tady.

Snědí prodavači se věnují svému businessu a v klidu prodávají pochutiny pro narkomany, od kosti poctiví taxikáři čekají na své rito na Hlavák za 800 a vše kontrolují policisté s neméně běloskvoucím charakterem. Už od brzkých odpoledních hodin se tu potácejí anglicky mluvící jedinci, na kterých je vidět, že Anglie byla dobyta naposledy v roce 1066. Trochu nám od té doby zdegenerovali tou příbuzenskou plemenitbou. Houmlesové, rozdavači letáků a sběrači drobných do kasičky na slepé se zde scházejí léta. Do toho jim zní zpěv Hare Kršna- to jenom v pátek.

Tak tady se tvoří dějiny Čech.

Tak takhle tepe srdce národa.


Solitary
14. 07. 2004
Dát tip
To mi připomnělo básničku mýho dědy na téma "Praha - děvka prodejná, jež se v cizí cetky halí...."

Působivě vykreslená atmosféra!

Zbyhoň
06. 07. 2004
Dát tip
Dílko nic moc, s názorem souhlasím. Protože nejsem z Prahy a Václavák vidím málokdy, nesoudím tak tvrdě, pravda ale je, že centrum hlavního města České republiky je skrznaskrz prodané cizincům, turistům, penězům…hmm…

Kdyby to bylo delší a rozvedl jsi to do nějakýho směru, tak by to mohlo bejt dobrý. Takhle je to ale jenom záchvěv...

Kryšpín
07. 03. 2004
Dát tip
Tak to se teda neshodnem.

Yossarian
03. 03. 2004
Dát tip
no hlubší kritiku to moc není, je to krátký a takový jednoduchý a potom- pokud jede někdo z Václaváku na Wilsoňák, napálil bych mu to i za litra :)

Kryšpín
03. 03. 2004
Dát tip
Je to zachycení reality, ale fejeton to podle mě není. Podle mých chabých znalostí ze střední by tam měl zaznít jasněji tvůj názor. Jinak dík za Václavák. Mě to taky přijde hodně magické místo.

Vidíš, a to jsem měl pocit, že můj názor zazněl jasně :-) Považuju Václavák za ostudu Prahy, za místo, kde se koncentrují grázlové všech barev pleti, s uniformou i bez. A to jsem zapomněl na podvodné makléře, těch na Václaváku taky sídlí mraky...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru