Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Béžové ráno

16. 08. 2000
0
0
934
Autor
garb30kamila

Až si to zjistíte, že k tomu opravdu nemám osobně co dotat. Řeknu jen, že je to výbuch lásky. Komu, Hádejte...

text Béžové ráno problesklo otevírám okenice jakoby ses měl vrátit každým nadechnutím čerstvého vzduchu Ještě prokřehlá po milostném spánku jako Afrodithé NEUHNU dotěrným záclonám přivřená jako skříň promítám si nesouběh podvržených scén Vlna po tobě se zvedá hozená útrobami hravých stěn rodí se grátis premiéra pro zvědavé slzy Až bude hra dokončena potleskem rozbušených cév JÁ UHNU Ach lásko béžovým ránem probuzená jak hřeješ po rozbřesku tvými sny ještě opředená jakou máš ve mne sílu třesku malinké kapičky v koutku řas Přivřenýma očima črtám několik skic a pod košilkou zážeh touhy možná to je chládek pouhý NÁHLE MIZÍŠ PROPUSTNÝ JAK VÍTR Kam odcházíš? Kam mne to vedeš? Stůj!... a ohlížíš se z dálky slovem zástěrkou vlídné útěhy zamáváš ozvěnou NEZAPOMEŇ a dálka je blízká návraty Zrozené slunce zmizelé z lamp strhává temné žaluzie z okenních ramp čmí rušná poezie Nerozhodní chodci začali psát další stránku dnešní promenády z okem jse vůně čaje a čokolády ...a dívka pod větrem záclon dechem bloudí po tapetách to touhy znají jeden zákon BOLEST NĚHU STRACH Teď copánek zimomřivé v dlaních se drolí po vlásku upřená tvář k lůžku po té co zaslechla v sobě otázku: Až skončí tenhle diák citu a sklapnou dvířka nežnosti co bude potom lásko co s milostnou bolestí? ...a budu možná hravým terčem pro střely příště náhodné a láska tvá hlesne NEZAPOMEŇ (láska bude bránit se) Pokoj pod žebrovím slunce po nahém těle JEHO TEPLO (připomínka horkých rukou) karneval milostných maškarád začíná první a další takt ZEM DÍVČÍ kůže pod košilkou šeptá tvé jméno Hleď pláču jak lítostivý klaun a zoufalstvím tak málo tak málo vysloveno Hleď představa dívky prosté ke dveřím ruce vztahuje co kdybys vešel Ne to není možné... Láska šílí žaluje A přece jen kdybys za kliku vzal prostřed náruče našel svůj cíl malinký kousek země bys hřál malinký kousek země bys ochladil Ty neklepeš zvon uvnitř hrudi je k nezadržení kostelník láska chce ti naproti KUDY? KAM? KROK DOPŘEDU? KROK ZPÁTKY? Počkám na příští béžové ráno Ach ano Dost! Probuzená milostně písmeny básně jednou provždy budu stát zase blízko tvých očí jako strom oproti oknu v zahradě
Vio
29. 08. 2000
Dát tip
Zachycený tok nezastavitelných myšlenek - tak mi to připadá. Pár zajímavých obratů a kolem trochu vaty. Možná by stálo za to trochu ji pročistit. Každopádně svoboda není anarchie a dodržovat zavedený systém není na škodu. Kam by si zařadila tuto báseň - mezi dobré nebo špatné? Nebo mezi klasiku, jazz, techno, lidovky... ???

Merle
17. 08. 2000
Dát tip
proč burza nápadů?

Adelan
17. 08. 2000
Dát tip
Přečteno jedním dechem...Moc pěkný, jen moc nechápu ten prolog

Proč burza nápadů? Tady onačit báseň podle mého či vašich kritérií je dost omezené. Vybírám to čemu se to blíží. Ale ve skutečnosti máte pravdu, burza nápadů to není. Zkusme třeba kategorie jiné, třeba báseň jen tak, nebokategorie milostných, společenských, provokativních, něcoříkajících atak básní. A na druhé straně, proč škatulkovat poezii. Tomu komu se líbí si ji vždy najde a nechápu proč tady škatulkovat. Přece i hudbu dělí jen na dobrou a špatnou. Vemme si z ní příklad.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru